Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Julefrugtkage

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Kom i den helt rigtige julestemning med denne juleopskrift på en lækker og dekorativ julekage.

12 - 16 portioner

nem 30 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Julefrugtkage

Redskaber:

håndmixer
gugelhupf-, bundt cake- eller randform

Kagedej:

250 g blødt smør
3 dl sukker
2 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
4 æg str. M/L
5 ½ dl hvedemel
2 ½ tsk. Dr. Oetker Bagepulver
2 ½ dl mælk
4 spsk. Dr. Oetker Baking Cocoa
½ bæger Dr. Oetker Appelsinskal (50 g)
100 g hakket, lys chokolade
ca. ½ bakke Dr. Oetker Blandede Cocktailbær , evt.

Glasur & pynt:

3 dl flormelis
ca. 2 spsk. vand
1 tsk. Dr. Oetker Vaniljearoma
Dr. Oetker Blandede Cocktailbær og Sukat, eller Appelsinskal
Dr. Oetker Chocolate Chips, Dark

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 175° C traditionel varme.

1

Kagedej

Pisk smør, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen, pisk godt mellem hvert æg. Bland mel og bagepulver og sigt det i dejen, og vend dejen sammen med mælken. 


Del dejen i to dele. Vend sigtet kakao og appelsinskal i den ene halvdel af dejen og hakket chokolade i den anden.



Hæld kakaodejen i en smurt og meldrysset form, drys evt. cocktailbær over dejen. Kom chokoladedejen over, og træk med en gaffel eller smørkniv gennem dejen, så kagen får et marmoreret udseende.


Bag kagen nederst i ovnen i 40-45 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Lad kagen køle af i formen, vend derefter kagen ud.

2

Glasur og pynt

Bland flormelis, vand og vaniljearoma til en glasur, den må ikke være alt for tynd. Fordel glasuren over den afkølede kage, og pynt kagen med cocktailbær, kandiseret frugt og chocolate chips imens glasuren stadig er fugtig.

Næringsindhold til opskriften Julefrugtkage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2286 kJ
546 kcal
1599 kJ
382 kcal
Fedt 20.09 g 14.05 g
Kulhydrat 82.23 g 57.51 g
Protein 7.58 g 5.30 g