Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Julefrugtkage

Kom i den helt rigtige julestemning med denne juleopskrift på en lækker og dekorativ julekage.

12 - 15 stk.

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Julefrugtkage

Kagedej:

250 g blødt smør
3 dl sukker
2 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
4 æg str. M/L
5,5 dl hvedemel
2,5 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
2,5 dl mælk
4 spsk. kakao
0,5 bægre Dr. Oetker Appelsinskal (50 g)
100 g hakket, lys chokolade

Glasur & pynt:

3 dl flormelis
2 spsk. vand
1 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
Dr. Oetker Blandede Cocktailbær og Sukat, eller Appelsinskal

Tilberedning

Tilberedning

1

Tænd ovnen på 175° C traditionel varme.

2

Kagedej

Pisk smør, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen. Bland mel og bagepulver, og vend det i dejen sammen med mælken. Del dejen i to dele. Vend kakao og appelsinskal i den ene halvdel af dejen og hakket chokolade i den anden.

Hæld kakaodejen i en smurt og meldrysset form. Tilsæt chokoladedejen, og træk med en gaffel gennem dejen, så kagen får et marmoreret udseende. Læg evt. cocktailbær mellem lagene.

Bag kagen nederst i ovnen i 40-45 minutter.

3

Glasur og pynt

Lav en glasur af flormelis, vand og vaniljesukker. Fordel glasuren over kagen, og pynt kagen, inden glasuren stivner.

Næringsindhold til opskriften Julefrugtkage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2407kJ
575kcal
1604kJ
383kcal
Fedt 21.77g 14.51g
Kulhydrat 85.93g 57.29g
Protein 8.15g 5.43g