Julekrans af marengs med kirsebærcreme

(0)
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

I denne julekage er grøn marengs sprøjtet til at ligne en adventskrans og så har den fået et lækkert fyld af kirsebærcreme og syltede kirsebær.

6 - 8 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Julekrans af marengs med kirsebærcreme

Redskaber:

håndmixer
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker rund tyl; ø 9 mm
Dr. Oetker stjernetyl lukket; ø 11 mm
Dr. Oetker bladtyl; 18 mm

Marengs:

1 brev Dr. Oetker Perfect Meringues
75 ml vand
Dr. Oetker Concentrated Green Colour

Kirsebærcreme:

½ brev Dr. Oetker Økologisk Kagecreme (50 g)
1 ½ dl letmælk
1 dl kirsebærsauce , (svarer til 125 g) bær siet fra
1 spsk. citronsaft
Dr. Oetker Concentrated Red Colour
1 ¼ dl piskefløde
kirsebær , drænet

Pynt:

Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls
Dr. Oetker Golden and Shiny Pearls

Tilberedning

Tilberedning

Hvis du vil lave denne julekrans, kan du købe et bagekit på Bagetid.dk med alle Dr. Oetker ingredienser til opskriften. God bagelyst!

1

Marengs

Tænd ovnen på 100 ºC varmluft.


Kom indholdet fra et brev Perfect Meringues i en stor skål og tilsæt vand. Pisk først kort på lav hastighed og derefter på højeste hastighed i 3 minutter indtil marengsen er luftig og sej. 

Farv marengsen i en meget lys grøn med Concentrated Green Colour. Kom herefter 1/4 af marengsen i en sprøjtepose med en rund tyl. Farv den resterende marengs en lidt mørkere grøn og kom 2/3 af denne marengs i en sprøjtepose med stjernetyl. Det sidste marengs farves igen en mørkere grøn og kommes i en sprøjtepose med en bladtyl. 

Tegn to cirkler (ø 18 cm) på et stykke  bagepapir. Inde midt i hver cirkel tegnes en mindre cirkel (ø 6 cm). Vend herefter bagepapiret om. Med sprøjteposen med stjernetyl sprøjtes bunden til kagen ved at sprøjte baner rundt i den ene krans, tegnet på bagepapiret. 


Sprøjt derefter toppen af kagen på den anden tegnede krans. Dette gøres ved at sprøjte små dutter i kransen med de tre forskelligt farvet marengs med forskellige tyller.


Bag marengsen i ovnen i 60 minutter. Åben ikke ovnen imens marengsen bages, da den kan falde sammen. Sluk for ovnen og lad marengsen køle af i ovnen.

2

Kirsebærcreme

Pisk Økologisk Kagecreme til en jævning med 1/2 dl letmælk. Bland resten af mælken, kirsebærsauce og citronsaft i en gryde og bring det i kog. Når det koger tilsættes jævningen under kraftig omrøring og koges i 1 minut til cremen tykner. Stil herefter cremen på køl i 3-4 timer, indtil den er helt kold.

Pisk fløden til skum. Pisk den kolde kagecreme igennem for at undgå klumper. Tilsæt lidt Concentrated Red Colour til den ønskede farve opnås. Vend flødeskummen i cremen og kom den i en sprøjtepose med en rund tyl. 

3

Samling

Placér marengsbunden på et serveringsfad og sprøjt cremen på i små toppe. Fordel drænede kirsebær over cremen. Kom herefter topkransen på og pynt med Golden and Shiny Pearls og Chocolate Silver Pearls. 

Tip

Du kan med fordel lave marengsen og cremen dagen før, men saml kagen kort inden servering, da marengsen ellers bliver blød.

Næringsindhold til opskriften Julekrans af marengs med kirsebærcreme

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1097 kJ
262 kcal
532 kJ
127 kcal
Fedt 8.06 g 3.91 g
Kulhydrat 44.42 g 21.56 g
Protein 2.63 g 1.28 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: