Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Julekrans af marengs med kirsebærcreme

I denne julekage er grøn marengs sprøjtet til at ligne en julekrans og så har den fået et lækkert fyld af kirsebærcreme og syltede kirsebær.

6 - 8 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Julekrans af marengs med kirsebærcreme

Redskaber:

håndmixer
sprøjteposer
stjernetyl
bladtyl
rund tyl

Marengs:

1 brev Dr. Oetker Perfect Meringues
75 ml vand
Dr. Oetker Concentrated Green Colour

Kirsebærcreme:

0,5 breve Dr. Oetker Økologisk Kagecreme (50 g)
1,5 dl letmælk
1 dl kirsebærsauce , (svarer til 125 g) bær siet fra
1 spsk. citronsaft
Dr. Oetker Concentrated Red Colour
1,25 dl piskefløde
kirsebær , drænet

Pynt:

Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls
Dr. Oetker Golden and Shiny Pearls

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 100 ºC varmluft.

1

Marengs

Bland marengspulver og vand. Pisk først kort på lav hastighed og derefter på højeste hastighed i 3 min. indtil marengsen er sej. Farv marengsen i en meget lys grøn med Concentrated Green Colour. Kom herefter 1/4 af marengsen i en sprøjtepose med en rund tyl. Farv den resterende marengs en lidt mørkere grøn og kom 2/3 af denne marengs i en sprøjtepose med stjernetyl. Det sidste marengs farves igen en mørkere grøn og kommes i en sprøjtepose med bladtyl. 


Tegn to cirkler (ø 18 cm) på et stykke  bagepapir. Inde midt i hver cirkel tegnes en mindre cirkel (ø 6 cm). Vend herefter bagepapiret om. Med sprøjteposen med stjernetyl sprøjtes bunden af kagen. Sprøjt baner i den en krans, tegnet på bagepapiret. Sprøjt derefter toppen af kagen på den anden tegnede krans. Sprøjt små dutter med de forskellige tyller i form af en krans.

Bag marengsen i ovnen i 60 min. Åben ikke ovnen imens marengsen bages, da den kan falde sammen. Sluk for ovnen og lad marengsen køle af i ovnen.

2

Kirsebærcreme

Pisk kagecreme pulveret til en jævning med 1/2 dl letmælk. Bland resten af mælken, kirsebærsauce og citronsaft i en gryde og bring det i kog. Når det koger tilsættes jævningen under kraftig omrøring og koges i 1 min. til den cremen tykner. Stil herefter cremen på køl i 3-4 timer, indtil den er helt kold.


Pisk fløden til skum. Pisk kagecremen igennem for at undgå klumper. Tilsæt lidt Concentrated Red Colour til den ønskede farve opnås. Vend flødeskummen i cremen og kom den i en sprøjtepose med en rund tyl. 

3

Samling

Placér marengsbunden på et serveringsfad og sprøjt cremen på i små toppe. Fordel drænede kirsebær over cremen. Kom herefter topkransen på og pynt med Golden and Shiny Pearls og Chocolate Silver Pearls. 

Næringsindhold til opskriften Julekrans af marengs med kirsebærcreme

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1038kJ
248kcal
557kJ
133kcal
Fedt 7.85g 4.20g
Kulhydrat 42.55g 22.75g
Protein 2.05g 1.10g