Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Julekrans af marengs med kirsebærcreme

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

I denne julekage er grøn marengs sprøjtet til at ligne en adventskrans og så har den fået et lækkert fyld af kirsebærcreme og syltede kirsebær.

6 - 8 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Julekrans af marengs med kirsebærcreme

Redskaber:

håndmixer
Dr. Oetker engangssprøjteposer
Dr. Oetker rund tyl; ø 9 mm
Dr. Oetker stjernetyl lukket; ø 11 mm
Dr. Oetker blad tyl; 18 mm

Marengs:

1 brev Dr. Oetker Perfect Meringues
75 ml vand
Dr. Oetker Concentrated Green Colour

Kirsebærcreme:

½ brev Dr. Oetker Økologisk Kagecreme (50 g)
1 ½ dl letmælk
1 dl kirsebærsauce , (svarer til 125 g) bær siet fra
1 spsk. citronsaft
Dr. Oetker Concentrated Red Colour
1 ¼ dl piskefløde
kirsebær , drænet

Pynt:

Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls
Dr. Oetker Golden and Shiny Pearls

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 100 ºC varmluft.

1

Marengs

Kom indholdet fra et brev Perfect Meringues i en stor skål og tilsæt vand. Pisk først kort på lav hastighed og derefter på højeste hastighed i 3 minutter indtil marengsen er luftig og sej. 


Farv marengsen i en meget lys grøn med Concentrated Green Colour. Kom herefter 1/4 af marengsen i en sprøjtepose med en rund tyl. Farv den resterende marengs en lidt mørkere grøn og kom 2/3 af denne marengs i en sprøjtepose med stjernetyl. Det sidste marengs farves igen en mørkere grøn og kommes i en sprøjtepose med en bladtyl. 

Tegn to cirkler (ø 18 cm) på et stykke  bagepapir. Inde midt i hver cirkel tegnes en mindre cirkel (ø 6 cm). Vend herefter bagepapiret om. Med sprøjteposen med stjernetyl sprøjtes bunden til kagen ved at sprøjte baner rundt i den ene krans, tegnet på bagepapiret. 


Sprøjt derefter toppen af kagen på den anden tegnede krans. Dette gøres ved at sprøjte små dutter i kransen med de tre forskelligt farvet marengs med forskellige tyller.


Bag marengsen i ovnen i 60 minutter. Åben ikke ovnen imens marengsen bages, da den kan falde sammen. Sluk for ovnen og lad marengsen køle af i ovnen.

2

Kirsebærcreme

Pisk Økologisk Kagecreme til en jævning med 1/2 dl letmælk. Bland resten af mælken, kirsebærsauce og citronsaft i en gryde og bring det i kog. Når det koger tilsættes jævningen under kraftig omrøring og koges i 1 minut til cremen tykner. Stil herefter cremen på køl i 3-4 timer, indtil den er helt kold.

Pisk fløden til skum. Pisk den kolde kagecreme igennem for at undgå klumper. Tilsæt lidt Concentrated Red Colour til den ønskede farve opnås. Vend flødeskummen i cremen og kom den i en sprøjtepose med en rund tyl. 

3

Samling

Placér marengsbunden på et serveringsfad og sprøjt cremen på i små toppe. Fordel drænede kirsebær over cremen. Kom herefter topkransen på og pynt med Golden and Shiny Pearls og Chocolate Silver Pearls. 

Tip

Du kan med fordel lave marengsen og cremen dagen før, men saml kagen kort inden servering, da marengsen ellers bliver blød.

Næringsindhold til opskriften Julekrans af marengs med kirsebærcreme

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1097 kJ
262 kcal
532 kJ
127 kcal
Fedt 8.06 g 3.91 g
Kulhydrat 44.42 g 21.56 g
Protein 2.63 g 1.28 g