Julelagkage - fyldig og delikat

(0)
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Denne lækre lagkage er lavet med lækre kakaobunde med mandelaroma og fyldt med en flot lyserød mousse og syltede kirsebær.

12 - 16 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Julelagkage - fyldig og delikat

Redskaber:

håndmixer

Lagkagebunde med kakao og mandelaroma:

4 stk. æg str. M/L
150 g sukker
2 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
¼ dl vand
1 spsk. Dr. Oetker Mandelaroma
150 g hvedemel
45 g Dr. Oetker Baking Cocoa
½ tsk. Dr. Oetker Hjortetaksalt eller bagepulver

Fyld af mousse og kirsebær:

2 breve Dr. Oetker Cake Mousse Vanilla Taste
5 dl letmælk
1 spsk. Dr. Oetker Rød Konditorfarve
50 g Dr. Oetker Blandede Cocktailbær
200 g syltede udstenede kirsebær
1 pose Dr. Oetker Mandelflager (50 g)

Topping og pynt:

100 g mørk kogechokolade eller chokoladeknapper
Kandiserede violer
2 kirsebær , friske
1 pose Dr. Oetker Mandelflager (50 g)

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 180° C varmluft.

1

Lagkagebunde med kakao og mandelaroma

Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende og luftig med en håndmixer i 4-5 minutter. Tilsæt vand og mandelaroma og pisk det godt sammen. Sigt hvedemel, kakao og hjortetaksalt i æggemassen og vend det sammen.

Tag tre stykker bagepapir og tegn tre cirkler med en diameter på ca. 24 cm. Brug en springform eller tallerken som skabelon. Fordel dejen ligeligt mellem de tre cirkler og spred dejen jævnt ud i hver cirkel. 

Bag bundene i 7-10 minutter til de er gennembagte.

2

Fyld af mousse og kirsebær

Bland indholdet af de to breve Cake Mousse Vanilla Taste med letmælk og rød konditorfarve. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed til moussen er luftig. 


Hak cocktailbærrene fint. 


Si de syltede kirsebær fra lagen og gem den. Hak kirsebærrene groft. 

3

Samling

Læg den første bund på et kagefad og stænk den med kirsebærlagen. Smør halvdelen af kagemoussen på bunden. Fordel halvdelen af cocktailbærrene, halvdelen af de syltede kirsebær og halvdelen af mandelflagerne over moussen. Kom den næste bund på og gentag processen, slut af med den sidste bund.

4

Topping og pynt

Smelt chokolade over et vandbad eller i mikroovn. Fordel forsigtigt chokoladen på toppen af kagen. 


Pynt med kandiserede violer, friske kirsebær og mandelflager. Sæt kagen på køl i ca. 1 time inden servering.

Tips

Server julelagkagen med en god klat flødeskum. Prøv også at stænke bundene med kirsebærvin.


Find alle vores bedste tips og opskrifter på lagkager på vores temaside.

Næringsindhold til opskriften Julelagkage - fyldig og delikat

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1428 kJ
341 kcal
1114 kJ
266 kcal
Fedt 12.56 g 9.81 g
Kulhydrat 44.93 g 35.10 g
Protein 7.86 g 6.14 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: