Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Julelagkage - fyldig og delikat

Opskriften på denne drøm af en lagkage er juleforkælelse når det er bedst!

12 - 16 portioner

nem 150 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Julelagkage - fyldig og delikat

Redskaber:

springform; ø 24 cm

Lagkagebunde:

4 stk. æg str. M/L
150 g sukker
2 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
0,25 dl vand
1 spsk. Dr. Oetker Mandelaroma
150 g hvedemel
45 g kakao
0,5 tsk. Dr. Oetker Hjortetaksalt eller bagepulver

Fyld:

2 breve Dr. Oetker Cake Mousse Vanilla Taste
5 dl letmælk
1 spsk. Dr. Oetker Rød Konditorfarve
50 g Dr. Oetker Blandede Cocktailbær
200 g syltede udstenede kirsebær
1 pose Dr. Oetker Mandelflager (50 g)

Topping og pynt:

100 g mørk kogechokolade eller chokoladeknapper
50 g Dr. Oetker Blandede Cocktailbær
Dr. Oetker Classic Violet Cake Decoration
2 kirsebær , friske
1 pose Dr. Oetker Mandelflager (50 g)

Tilberedning

Tilberedning

1

Lagkagebunde

Tænd ovnen på 200° C traditionel varme.

Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende og luftig med en håndmixer i 4-5 minutter. Tilsæt vand og mandelaroma og pisk det godt sammen. Sigt hvedemel, kakao og hjortetaksalt i æggemassen og vend det sammen.

2

Kom dejen i en smurt springform, gerne med bagepapir i bunden, og bag lagkagebunden i 20-22 minutter, nederst i ovnen. Alternativt kan dejen deles op i tre lige store portioner, og bages efter hinanden. Så skal hver bund have ca. 7-10 min. til overfladen et let gylden.

Mærk efter med et træspyd om den er nok bagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Hvis kagen får for meget farve i ovnen kan du komme et stykke stanniol over mens den bager færdig. Lad lagkagebunden køle helt af på en bagerist og del den i 3.

3

Fyld

Bland et brev Cake Mousse med letmælk og rød konditorfarve. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed til moussen er luftig. Hak cocktailbærrene fint. Si de syltede kirsebær fra lagen og gem den.

4

Læg den første bund på et kagefad og stænk den med kirsebærlage. Smør halvdelen af kagemoussen på bunden. Fordel halvdelen af cocktailbærrene, halvdelen af de syltede kirsebær og halvdelen af mandelflagerne på moussen. Gentag processen med den næste bund og læg derefter den sidste bund på.

5

Topping og pynt

Smelt chokolade over et vandbad eller i mikroovn. Fordel forsigtigt overtrækket på toppen af kagen. Pynt med violet kagepynt, friske kirsebær og mandelflager. Dæk kagen til med stanniol og sæt den på køl i ca. 1 time.

Tips og tricks

Server julelagkagen med en god klat flødeskum. Prøv også at stænke bundene med kirsebærvin.

Du kan nemt flække bunden i tre ved at markere 2 riller med en kniv hele vejen rundt på kagen, hvor den skal deles. Tag et stykke kraftigt sytråd og læg det rundt i den forskårne rille. Kryds tråden foran og træk så enderne væk fra hinanden, så tråden skærer bunden over. Gentag processen i den anden rille, så du ender med tre bunde.

Næringsindhold til opskriften Julelagkage - fyldig og delikat

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2022kJ
483kcal
1964kJ
469kcal
Fedt 12.72g 12.35g
Kulhydrat 49.61g 48.17g
Protein 7.24g 7.03g