Karamel flødeboller

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Imponér dine gæster med disse støbte karamel flødeboller, der gemmer på en marcipanbund, en lækker midte af toffee sauce og et gyldent chokoladeovertræk.

8 stk.

for let øvede 45 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Karamel flødeboller

Redskaber:

kagerulle
rund udstikker; ø 5 cm
sukkertermometer
silikoneform, halvkugleformet
håndmixer
2 Dr. Oetker engangssprøjteposer

Karamel marcipanbunde:

100 g marcipan
1 tsk. Dr. Oetker Naturlig Karamelekstrakt
flormelis til udrulning

Gold chokoladeskaller:

400 g Callets gold

Flødebolleskum:

1 pose Dr. Oetker Flødebolleskum
1 dl kogende vand

Karamelfyld:

½ - 1 dl Dr. Oetker Toffee Dessertsauce

Tilberedning

Tilberedning

Om opskriften

Callets Gold er en unik, gylden chokolade med en intens, men afbalanceret karamelchokoladesmag med et drys salt. Køb chokoladen her.

Flødebollerne er støbt i denne silikoneform, som giver flødebollerne et helt skarpt udtryk.

1

Karamel marcipanbunde

Ælt marcipan og Naturlig Karamelekstrakt sammen. Udrul marcipanen med en tykkelse på ca. 3 mm, brug flormelis til at undgå at marcipanen klister fast i bordet. Udstik bundene med en rund udstikker (ø 5 cm).

2

Gold chokoladeskaller

Smelt ca. 80% af chokoladen (omkring 325 g) i mikroovn til det når ca. 45 ºC, mål med termometer.

Tilsæt derefter den resterende chokolade, lidt ad gangen således at temperaturen sænker sig. Start med ca. 1 spsk. groft hakket chokolade, og hak det så finere og finere, og tilsæt mindre ad gangen. Til sidst er det kun ca. 1 tsk. helt fint støv som tilsættes, indtil temperaturen rammer 30-31 ºC. 

Der skal hele tiden tilsættes usmeltet chokolade til skålen, indtil de 30-31 ºC rammes. Hvis man har tilsat lidt for meget chokolade, så der stadig er usmeltede klumper når temperaturen rammes, kan chokoladen varmes meget kort, kun 1-2 sekunder i mikroovn, således at det sidste smelter.

Alternativt kan chokoladen også tempereres over vandbad, læs mere her for forskellige metoder til chokoladetemperering og hvilken temperaturer de forskellige typer chokolade skal tempereres ved.

Puds hullerne i formen godt med vat. Fyld tempereret chokolade i alle hullerne (de vil ikke blive helt fyldte), brug en pensel til at sørge for at chokoladen dækker alle hullerne. Vend derefter formen på hovedet over skålen eller et stykke bagepapir, og ryst den let så overskydende chokolade ryger ud. Skrab formen ren med en vinkelpalet og placer den derefter på hovedet på et stykke bagepapir eller staniol på et spækbræt. Kom formen i køleskabet i 15 minutter til chokoladen har sat sig.

Gem den overskydende tempererede chokolade til bundene skal lukkes.

3

Flødebolleskum og karamelfyld

Kom indholdet af en pose Flødebolleskum i en skål. Tilsæt kogende vand i en tynd stråle, imens der piskes med en håndmixer på laveste hastighed. Når pulveret er opløst, piskes på højeste hastighed i 3-4 minutter. Bevæg håndmixeren rundt i skålen imens der piskes. Når marengsmassen udvider sig, løftes håndmixeren op i toppen af massen, mens der piskes videre. Skummet er klart når det er kølet ned til stuetemperatur og er helt stift og "sidder fast" i piskeriset. Kom flødebolleskummet i en sprøjtepose.

Kom Toffe Dessertsauce i en sprøjtepose.

4

Samling af flødebollerne

Hent chokoladeskallerne fra køl. Sprøjt flødebolleskumt i chokoladeskallerne, ca 1 cm fra kanten. Sprøjt derefter lidt Toffee Dessertsauce ind i midten af skummet i hver flødebolle. 


Placér marcipanbundene på flødebollerne og pres dem let ned. Kom den resterende tempererede chokolade (det kan være nødvendigt at varme den kort igen) over bundende og brug en vinkelpalet til at sørge for at bundene er helt dækket. Skrab den resterende chokolade af, så bundende er helt glatte. 


Sæt flødebollerne på køl/frys i 10-15 minutter til chokoladen har sat sig. Befri derefter forsigtigt alle flødebollerne fra formen.

Næringsindhold til opskriften Karamel flødeboller

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1809 kJ
432 kcal
1809 kJ
432 kcal
Fedt 21.05 g 21.05 g
Kulhydrat 54.22 g 54.22 g
Protein 6.00 g 6.00 g

Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv

Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej