Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Klassiske linser med jordbærgrød

Lækre linser med saftig frugtgrød, perfekt til enhver lejlighed.

about 10 stk.

nem 80 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Klassiske linser med jordbærgrød

Linseforme; ø 7 cm cirka:

Linsedej:

250 g hvedemel
60 g flormelis
200 g smør
2 æggeblommer str. M/L

Fyld og pynt:

6 dl mælk
1 brev Dr. Oetker Bagestabil Kagecreme
200 g jordbærgrød
Dr. Oetker Mandelflager

Tilberedning

Tilberedning

1

Linsedej

Sigt hvedemel og flormelis og bland det i en skål. Skær smørret i mindre tern og smuldr det i melblandingen indtil det ligner rasp. Tilsæt herefter æggeblommer og ælt dejen godt sammen. Tilsæt lidt vand, hvis dejen har svært ved at samle sig.

Sæt dejen på køl en times tid.

2

Kagecreme

Kom mælken i en skål. Mens der piskes tilsættes indholdet fra posen. Pisk 3 minutter med en håndmixer ved høj hastighed.

Stil kagecremen på køl i køleskabet i 20 minutter.

3

Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.

4

Smør linseformene med fedtstof. Tag den ene halvdel af dejen og rul den ud så den er 3-4 mm tyk, mens den anden halvdel af dejen stadig står på køl. Stik 10 linser ud med en udstikker, der passer til linseformene. Tryk dejen ned i formen. Skær evt. overskydende dej af formens kant.

Tag kagecremen ud af køleskabet og giv den en kort omrøring. Læg 1 ½ spsk. kold kagecreme og 1 ½ spsk. rødgrød i linserne. Rul den anden halvdel af dejen ud og stik 10 låg ud med samme udstikker. Læg låg på alle formene og tryk dejen sammen i siderne.

5

Bag linserne 15-20 minutter. Tag linserne ud af ovnen og lad dem afkøle i formene på en bagerist. Pynt linserne med mandelflager.

Næringsindhold til opskriften Klassiske linser med jordbærgrød

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1319kJ
315kcal
1449kJ
346kcal
Fedt 18.02g 19.81g
Kulhydrat 34.26g 37.65g
Protein 4.05g 4.45g