Klassiske vanilje flødeboller

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Ved at støbe flødeboller får man et skarpt udtryk, som man kan pynte helt som man vil. Så du kan nemt lave flødeboller både med og uden kokos.

8 stk.

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Klassiske vanilje flødeboller

Redskaber:

kagerulle
rund udstikker; ø 5 cm
sukkertermometer
silikoneform
håndmixer
2 Dr. Oetker engangssprøjteposer

Marcipanbunde:

100 g marcipan
flormelis til udrulning

Chokoladeskaller:

350 g mørk chokolade , tag 50 g fra til podning

Flødebolleskum:

1 pose Dr. Oetker Flødebolleskum
1 dl kogende vand
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste

Pynt:

kokosmel

Tilberedning

Tilberedning

De klassiske flødeboller er støbt i denne silikoneform, som giver flødebollerne et helt skarpt udtryk, der kan pyntes lige som man ønsker.

1

Marcipanbunde

Tænd ovnen på 170 °C varmluft.


Ælt marcipanen kort sammen og udrul den i lidt flormelis til en tykkelse på ca. 3 mm. Sørg for at marcipanen ikke klistrer fast på bordpladen. Udstik cirkler med en rund udstikker (ø 5 cm). 


Bag bundene i ca. 8 minutter til de er let gyldne og sæt dem herefter til afkøling. 

2

Chokoladeskaller

Hak chokoladen og smelt 300 g af chokoladen i mikroovn til det når ca. 45 ºC, mål med termometer.


Tilsæt derefter de resterende 50 g chokolade, lidt ad gangen således at temperaturen sænker sig. Start med ca. 1 spsk. groft hakket chokolade, og hak det så finere og finere, og tilsæt mindre ad gangen. Til sidst er det kun ca. 1 tsk helt fint støv som tilsættes, indtil temperaturen rammer 30-32 ºC. Der skal hele tiden tilsættes usmeltet chokolade til skålen, indtil de 30-32 ºC rammes. Hvis man har tilsat lidt for meget chokolade, så der stadig er usmeltede klumper når temperaturen rammes, kan chokoladen varmes meget kort, kun 1-2 sekunder i mikroovn, således at det sidste smelter.


Alternativt kan chokoladen også tempereres over vandbad, læs mere her for forskellige metoder til chokoladetemperering og hvilken temperaturer de forskellige typer chokolade skal tempereres ved.


Puds hullerne i formen godt med vat. Fyld tempereret chokolade i alle hullerne (de vil ikke blive helt fyldte), brug en bagepensel til at sørge for at chokoladen dækker alle hullerne. Vend derefter formen på hovedet over skålen eller et stykke bagepapir, og ryst den let så overskydende chokolade ryger ud. Skrab formen ren med en vinkelpalet og placer den derefter på hovedet på et stykke bagepapir eller staniol på et spækbræt. Kom formen i køleskabet i 15 minutter til chokoladen har sat sig.


Gem den overskydende tempererede chokolade til bundene skal lukkes.

3

Flødebolleskum

Kom indholdet af en pose Flødebolleskum i en skål. Tilsæt kogende vand i en tynd stråle, imens der piskes med en håndmixer på laveste hastighed. Når pulveret er opløst, piskes på højeste hastighed i 3-4 minutter. Bevæg håndmixeren rundt i skålen imens der piskes. Når marengsmassen udvider sig, løftes håndmixeren op i toppen af massen, mens der piskes videre. Tilføj vaniljepasta og pisk videre. Skummet er klart når det er kølet ned til stuetemperatur og er helt stift og "sidder fast" i piskeriset. 

4

Samling af flødebollerne

Kom flødebolleskummet i en sprøjtepose og fyld de tomme chokoladeskaller med skummet. Kom en bund i hver flødebolle og pres den let ned.


Kom den resterende tempererede chokolade i en sprøjtepose (det kan være nødvendigt at varme den kort igen). Sprøjt chokolade på hver bund og brug en paletkniv til at skrabe chokoladen af, så flødebollen lukkes helt og overskydende chokolade fjernes.


Sæt flødebollerne på køl/frys i 10-15 minutter til chokoladen har sat sig. Befri forsigtigt alle flødebollerne fra formen.

5

Pynt

Hvis der ønskes helt klassiske mørke flødeboller, så er flødebollerne færdige nu. Men hvis der ønskes kokosflødeboller, skal flødebollerne pensles med lidt smeltet chokolade og drysses med revet kokos, lad derefter chokoladen sætte sig.

Tips

Du kan med fordel have en handske på når du rører ved flødebollerne for at undgå, at du sætter fingreaftryk på den blanke chokolade.


Du kan også pynte flødebollerne med krymmel istedet for revet kokos, kun fantasien sætter grænser.

Næringsindhold til opskriften Klassiske vanilje flødeboller

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1511 kJ
361 kcal
1779 kJ
425 kcal
Fedt 16.26 g 19.13 g
Kulhydrat 48.91 g 57.54 g
Protein 4.32 g 5.08 g

Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv

Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej