Klejner
100 - 110 stk.
Middelsvær
180 minutter
Hjemmelavede kogte klejner er en juleklassiker. I denne opskrift skal klejnerne koges i palmin, og det kan anbefales at nyde dem, mens klejnerne er lune.
Modsat de fleste klassiske småkager bages klejner ikke i ovnen, men koges/frituresteges derimod i palmin eller olie. Disse klejner lavet med piskefløde og smagt til med både kardemomme og citron, mums! Perfekt til julens hyggestunder.
Ingredienser
Forberedelse
Redskaber
Dej til klejner
500 g
hvedemel
1 tsk.
1 tsk.
kardemomme
125 g
sukker
revet skal fra 1 ubehandlet citron
100 g
blødt smør
2
æg str. M/L
2 dl
piskefløde
palmin til kogning (ca. 1 kg)
Redskaber
kagerulle
I alt :
180 minutter
Forb. :
120 minutter
Hvile:
60 minutter
1
Dej til klejner
500 ghvedemel
1 tsk.Dr. Oetker Hjortetaksalt
1 tsk.kardemomme
125 gsukker
revet skal fra 1 ubehandlet citron
100 gblødt smør
2æg
2 dlpiskefløde
Bland sigtet hvedemel, hjortetaksalt, kardemomme og sukker sammen med revet citronskal. Tilsæt smør, og rør det sammen med æg og fløde. Ælt dejen godt igennem, og lad den hvile 1 time i køleskabet. Dejen kan med fordel æltes på en køkkenmaskine.
2
Forme og koge klejner
palmin til kogning (ca. 1 kg)
Rul dejen tyndt ud, og skær den ud med en klejnespore eller en kniv. Stykkerne skal være ca. 2 cm brede og ca. 7 cm. lange. Vrid den ene ende igennem snittet i midten.
Kog klejnerne lysebrune i varm palmin (180 °C), og læg dem til afdrypning på fedtsugende papir.
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?
Relaterede opskrifter