Kløbenboller

(0)
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En saftig og blød bolle spækket med tørret frugt og nødder og drysset med sprøde mandler.

ca. 10 - 12 stk.

for let øvede 35 Minutter

Kløbenboller eller bare kløben er en traditionel bolle fyldt med tørret frugt som kandiseret appelsin, cocktailbær, sukat og korender - en form for mini rosin. Bollen er ikke så udbredt som den har været, men du kan stadig finde den hos flere bagere, eller endnu bedre bage den selv! Denne opskrift er lavet med en nem tørret surdej, men bare rolig det gør ikke bollerne syrlige, bare dejligt saftige.

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Kløbenboller

Redskaber:

standmixer

Bløddej:

2 ¼ dl letmælk
75 g smør
500 g hvedemel
60 g sukker
1 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
10 g fint salt
1 pose Dr. Oetker Surdej
1 æg str. M/L

Fyld:

1 æg str. M/L
50 g Dr. Oetker Appelsinskal
50 g Dr. Oetker Sukat
50 g Dr. Oetker Blandede Cocktailbær hakket i mindre stykker
40 g Dr. Oetker Korender
Dr. Oetker Mandelflager til drys

Tilberedning

Tilberedning

1

Bløddej

Varm mælk og smør op til smørret er smeltet og blandingen er lillefingervarm.

Kom mel, sukker, vaniljesukker, salt og indholdet fra en pose Surdej i en skål. Tilsæt mælkeblandingen og æg. Ælt dejen ved lav hastighed i en standmixer til alt er blandet. Ælt derefter ved mellem til høj hastighed i 6-8 minutter til dejen er blød og smidig og slår ind mod skålens sider. 

Hæld dejen ud på køkkenbordet og stram den op til en rund kugle, dæk til med plastfolie og lad hæve et lunt sted i 1 time.

2

Formning og afbagning

Kom dejen ud på bordet og tryk en fordybning i dejen. Slå ægget ud i fordybningen og kom appelsinskal, sukat, hakket cocktailbær og korender over. 

Tag en skarp dejspartel eller en kniv og hak dejen i små stykker, imens frugten og æg blandes godt ind i dejen, men så den stadig består af mange små dejstykker. Dejen skal altså ikke æltes til en ensartet kugle, den skal være uensartet og rustik.

Del dejen i 10-12 portioner og fordel dem på 2 bageplader med bagepapir. Dette gøres nemmest ved at bruge dejskraberen eller kniven som en spartel og bruge den til at løfte portionerne. Drys med mandelflager.

Dæk bollerne til med plastfolie eller et fugtigt viskestykke og lad dem efterhæve i ca. 45 minutter.

Tænd ovnen på til 180° varmluft, det sidste kvarter af hævetiden.

Bag bollerne i 12-15 minutter, til de er lysebrune og gennembagte, men uden at frugten bliver branket. Lad dem køle af på en rist.

Bagetid: 12 - 15 minutter

Tip

Denne opskrift bruger et halvt bæger af hver kandiseret frugt. Resten af frugten kan opbevares i en lukket beholder, og holde sig til udløb på produktet. Man kan evt. undlade sukat og bruge et helt bæger (100 g) appelsinskal istedet.

Næringsindhold til opskriften Kløbenboller

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1336 kJ
319 kcal
1202 kJ
287 kcal
Fedt 7.46 g 6.72 g
Kulhydrat 47.22 g 42.54 g
Protein 7.52 g 6.78 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Dit samtykke omfatter også udtrykkeligt en mulig dataoverførsel til USA i henhold til artikel 49 i GDPR. Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger, her kan du også finde flere oplysninger om dataoverførsler til teknologiudbydere og partnere i USA.  Du kan til enhver tid skifte mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Vi bruger også teknologiudbydere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.

 

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Vi samarbejder også med partnere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.
 

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: