Flag

Kringle med æblekompot og kanel

14 - 16 portioner
Middelsvær
145 minutter
Fint flettet kringle fyldt med marcipan og æblekompot og drysset med nødder og kanelsukker. Spis den helst friskbagt, men det er også svært at lade være!
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
rivejern
kagerulle
Dr. Oetker teflon bagepensel; 2,5 cm

Ingredienser

Kringledej
25 ggær
1 dllunkent vand
1æg str. M/L
2 spsk.sukker
½ tsk.salt
150 gsmør
400 ghvedemel
Æblefyld med kanel
2æbler (ca. 300 g)
2 spsk.vand
3 tsk.kanelsukker
100 gmarcipan
Pynt til kringle med æblekompot og kanel
æg til pensling
kanelsukker
Dr. Oetker Hasselnøddeflager

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Hasselnøddeflager
1

Kringledej

25 ggær
1 dllunkent vand
1æg str. M/L
2 spsk.sukker
½ tsk.salt
150 gsmør
400 ghvedemel

Rør gæren ud i det lunkne vand til det er helt opløst. Tilsæt derefter æg, sukker og salt og rør det hele sammen.

Kom smør og mel i en stor skål og smuldr smørret ind i melet. Tilsæt gærblandingen og ælt det hele godt sammen til en ensartet dej. Tilsæt evt. en smule mere mel, hvis dejen er for klistret men pas på, at dejen ikke bliver for tør. Kom et rent og fugtigt viskestykke over dejen og stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

2

Æblekompot med kanel

2æbler (ca. 300 g)
2 spsk.vand
3 tsk.kanelsukker
100 gmarcipan

Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i mindre, mundrette stykker. 
Kom vand, æblestykker og kanelsukker i en gryde og kog det i ca. 10 minutter. Æblerne skal være bløde, men skal holde formen og ikke blive til mos. Tilberedningstiden varierer imellem æblesorter og kommer også an på æblestykkernes størrelse.

Riv marcipanen på den grove side af et rivejern.

3

Formning af kringlen

Picture - Kringle-med-æblekompot flet web

Ælt dejen let igennem og rul den til en firkant på ca. 20 x 50 cm. Brug evt. lidt mere mel til at sørge for, at dejen ikke klistrer fast til bordet. Læg dejen over på en bageplade med bagepapir, læg dejen diagonalt på pladen, ellers kan kringlen ikke være der.

På langsiden af dejen skæres eller klippes der skrå indhak, med en længde på 4-5 cm, ind i begge sider af dejen. Således at der er en stribe dej i midten, der ikke er skåret, hvor fyldet kan placeres (se evt. billede). Dejstrimlerne skal bruges til at lave fleteffekten. 

Fordel den revne marcipan på midten af dejen. Kom derefter æblekompotten på. Flet strimlerne ind over fyldet: start med den øverste strimmel i højre side og fold den skråt henover fyldet. Gør det samme med strimlen på venstre side. Fortsæt på denne måde indtil alle strimlerne er brugt og fyldet er dækket. De overskydende dejender foldes ind under bunden af kringlen. 


Kom et rent og fugtigt viskestykke over kringlen og lad den efterhæve i ca. 15 minutter.


Tænd ovnen på 180 °C varmluft.

4

Pynt og bagning

1æg til pensling
kanelsukker
Dr. Oetker Hasselnøddeflager

Pisk ægget let sammen. Pensl kringlen med æg og drys med kanelsukker og hasselnøddeflager.

Bag kringlen midt i ovnen i ca. 25 minutter, til den er lysebrun og gennembagt.

Bagetid: about 25 Minutes


Tip

Kringlen er bedst dagen den er bagt, men ellers lun gerne eventuelle rester i ovnen.


Opskriften er udviklet af vores ambassadør Bianca og du kan se hvad hun skriver om opskriften på hendes blog.