Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Kreativ pyntning af kransekagetop

Gør din nytårs kransekage ekstra festlig med dekorationsprodukter fra Dr. Oetker. Sæt fest og farver på nytåret med sølvglitter, sølvperler og hjemmelavet farvet æggehvideglasur. Perfekt pynt til både det færdigkøbte eller hjemmelavede kransekagetårn.

40 - 45 stk.

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Kreativ pyntning af kransekagetop

Kransekagemasse:

120 g sukker
2 æggehvider str. M/L
400 g marcipan
1 tsk. Dr. Oetker Mandelaroma
100 g mandelmel

Lyserød æggehvideglasur:

flormelis
æggehvide
Dr. Oetker Concentrated Red Colour

Pynt:

Dr. Oetker Princess Lillifee-krymmel
Dr. Oetker Sølv Glitter Gelé
Dr. Oetker Pynteglasur
Dr. Oetker Writing Icing Decór - hvid glasur
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls

Tilberedning

Tilberedning

1

Kransekagemasse

Rør sukker og æggehvide sammen med en gaffel og lad blandingen stå 30 minutter til sukkeret er opløst. Ælt marcipanen sammen med mandelaroma og mandelmel. Tilsæt æggehvideblandingen lidt ad gangen til konsistensen er fast, men ikke hård. Pak kransekagemassen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i 50-60 minutter.

2

Tænd ovnen på 230 °C traditionel varme.

Rul den kolde kransekagedej ud i aflange stænger. Tryk dem en smule flade i den ene side (de skal ligne en trekant med bløde hjørner) og saml dem ved hjælp af vand. Start med den mindste ring og husk også den runde kugle på toppen. Se centimeter og vægt for hver ring herunder.

Kransekageringe: 13 cm - 43 g kransekagemasse, 16 cm - 53 g kransekagemasse, 19 cm - 63 g kransekagemasse, 22 cm - 73 g kransekagemasse, 25 cm - 83 g kransekagemasse, 28 cm - 93 g kransekagemasse, 31 cm - 103 g kransekagemasse, 34 cm - 113 g kransekagemasse

Placer hver kransekagering på en bageplade med bagepapir. Det er en god idé at placere én ekstra bradepande under, da de hurtigt bliver mørke i bunden. Bag ringene i 5-7 minutter til de er gyldne, men ikke brankede på toppen.

3

Lyserød æggehvideglasur

I en æggehvideglasur (også kaldet sprøjteglasur eller royal icing) er vandet fra den almindelige glasur udskiftet med æggehvide.

Rør flormelis og æggehvide sammen til en ensartet masse. Tilsæt 3-4 dråber Concentrated Red Colour til glasuren har den ønskede lyserøde farve. Hæld glasuren i en sprøjtepose og klip et lille hul for enden.

Alternativt kan du forme et lille kræmmerhus ud af bagepapir.

4

Festligt pynt

Pynt de kolde kransekageringe i et mønster efter eget ønske med lyserød æggehvideglaur eller de nemme dekorationsglasurtuber fra Dr. Oetker. Pynt herefter med lyserøde perler og sukkerdrys fra Prinsesse Lillifee sortimentet og Chocolate Silver Pearls. Saml kransekagen løbende.

TIP

Kransekage kan med fordel laves i forvejen og fryses ned, det bliver den bare bedre af. Beregn ca. 2 timer til optøning inden servering.

Næringsindhold til opskriften Kreativ pyntning af kransekagetop

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 356kJ
85kcal
1771kJ
423kcal
Fedt 0g 0g
Kulhydrat 0g 0g
Protein 0g 0g