Kreative lagkager | Kreahjørnet

(0)
3 2 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Her kan du se, hvordan toppen af lagkager nemt kan dekoreres med krymmelfigurer, ved hjælp fra småkageudstikkere og krymmel. Kun fantasien sætter grænser!

10 - 12 portioner

nem 50 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Kreative lagkager | Kreahjørnet

Redskaber:

håndmixer
springform; ø 26 cm
Dr. Oetker vinkelpalet - lille
udstikker

Lagkagebunde:

4 æg str. M/L
150 g sukker
2 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
¼ dl vand
150 g hvedemel
½ tsk. Dr. Oetker Hjortetaksalt eller Bagepulver

Kagecreme:

1 brev Dr. Oetker Kagecreme med vaniljesmag
5 dl sødmælk
Dr. Oetker Forest Fruit Dessertsauce

Pynt:

1 brev Dr. Oetker Cake Mousse Vanilla Taste
2 ½ dl letmælk
Dr. Oetker Birthday Mix
Dr. Oetker Bumblebee Mix
Dr. Oetker Sweetheart

Tilberedning

Tilberedning

Forberedelse

Pynten på denne lagkage er lavet ved hjælp af forskellige kageudstikkere og papir skabeloner. Hvis du ikke har nogen kageudstikkere hjemme i skabet kan du altid lave dine egne skabeloner. Klip fx et tal, en figur eller noget helt tredje ud af et stykke kraftigt papir. Gem disse indtil kagen skal pyntes.

1

Lagkagebunde

Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.




Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende og luftig med en håndmixer i 4-5 minutter. Tilsæt vand og pisk det godt sammen. Sigt hvedemel og hjortetaksalt i æggemassen og vend det sammen. 


Kom dejen i en smurt springform (ø 26 cm), gerne med bagepapir i bunden. Bag lagkagebunden i 20-22 minutter nederst i ovnen.


Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet, når det trækkes ud. Hvis kagen får for meget farve i ovnen, kan den dækkes med et stykke stanniol mens den bager færdig. Lad lagkagebunden køle helt af på en bagerist og del den så i tre lige tykke bunde.

2

Kagecreme og samling

Bland indholdet af et brev kagecreme med mælk. Pisk blandingen med en håndmixer i 1 minut og stil cremen i køleskabet i 20 minutter. 


Tag cremen ud af køleskabet og rør den kort igennem.


Placer en lagkagebund på et rundt fad. Smør et tyndt lag Forest Fruit Dessertsauce udover bunden, fordel derefter havldelen af kagecremen på bunden. Smør den næste bund med et tyndt lag dessertsauce og læg derefter bunden ovenpå bunden med creme. Smør resten af kagecremen udover bunden i et jævnt lag. Slut af med den sidste bund. Lad gerne kagen sætte sig lidt på køl inden den pyntes.

3

Pynt

Bland brevets indhold med mælk. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed til moussen er luftig.


Fordel moussen på toppen og langs siderne af kagen. Brug gerne en vinkelpalet for at få skarpe og klare linjer.


Placer en udstikker eller hjemmelavet skabelon ovenpå kagen. Pynt med krymmel enten indenfor udstikkerens kant eller udenfor udstikkerens/papirformens kanter. På billedet er der brugt Birthday Mix, Bumblebee Mix og Princess Lillifee-krymmel.

Tips

Du kan med fordel samle kagen i ringen fra springformen eller i en kagering. På den måde får du lidt skarpere sider på kagen.


Kagen kan med fordel laves dagen før den skal bruges, men vent med at komme krymmel på indtil kort inden servering.

Find alle vores bedste tips og opskrifter på lagkager på vores temaside.

Næringsindhold til opskriften Kreative lagkager | Kreahjørnet

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1160 kJ
277 kcal
800 kJ
191 kcal
Fedt 6.56 g 4.52 g
Kulhydrat 44.96 g 31.01 g
Protein 7.33 g 5.05 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: