Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Kreative lagkager | Kreahjørnet

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Her kan du se, hvordan toppen af lagkager nemt kan dekoreres med krymmelfigurer, ved hjælp fra småkageudstikkere og krymmel. Kun fantasien sætter grænser!

10 - 12 portioner

nem 50 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Kreative lagkager | Kreahjørnet

Redskaber:

håndmixer
springform; ø 26 cm
Dr. Oetker vinkelpalet - lille
udstikker

Lagkagebunde:

4 æg str. M/L
150 g sukker
2 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
¼ dl vand
150 g hvedemel
½ tsk. Dr. Oetker Hjortetaksalt eller Bagepulver

Kagecreme:

1 brev Dr. Oetker Kagecreme med vaniljesmag
5 dl sødmælk
Dr. Oetker Forest Fruit Dessertsauce

Pynt:

1 brev Dr. Oetker Cake Mousse Vanilla Taste
2 ½ dl letmælk
Dr. Oetker Birthday Mix
Dr. Oetker Bumblebee Mix
Dr. Oetker Sweetheart

Tilberedning

Tilberedning

Forberedelse

Pynten på denne lagkage er lavet ved hjælp af forskellige kageudstikkere og papir skabeloner. Hvis du ikke har nogen kageudstikkere hjemme i skabet kan du altid lave dine egne skabeloner. Klip fx et tal, en figur eller noget helt tredje ud af et stykke kraftigt papir. Gem disse indtil kagen skal pyntes.

1

Lagkagebunde

Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.




Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende og luftig med en håndmixer i 4-5 minutter. Tilsæt vand og pisk det godt sammen. Sigt hvedemel og hjortetaksalt i æggemassen og vend det sammen. 


Kom dejen i en smurt springform (ø 26 cm), gerne med bagepapir i bunden. Bag lagkagebunden i 20-22 minutter nederst i ovnen.


Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet, når det trækkes ud. Hvis kagen får for meget farve i ovnen, kan den dækkes med et stykke stanniol mens den bager færdig. Lad lagkagebunden køle helt af på en bagerist og del den så i tre lige tykke bunde.

2

Kagecreme og samling

Bland indholdet af et brev kagecreme med mælk. Pisk blandingen med en håndmixer i 1 minut og stil cremen i køleskabet i 20 minutter. 


Tag cremen ud af køleskabet og rør den kort igennem.


Placer en lagkagebund på et rundt fad. Smør et tyndt lag Forest Fruit Dessertsauce udover bunden, fordel derefter havldelen af kagecremen på bunden. Smør den næste bund med et tyndt lag dessertsauce og læg derefter bunden ovenpå bunden med creme. Smør resten af kagecremen udover bunden i et jævnt lag. Slut af med den sidste bund. Lad gerne kagen sætte sig lidt på køl inden den pyntes.

3

Pynt

Bland brevets indhold med mælk. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed til moussen er luftig.


Fordel moussen på toppen og langs siderne af kagen. Brug gerne en vinkelpalet for at få skarpe og klare linjer.


Placer en udstikker eller hjemmelavet skabelon ovenpå kagen. Pynt med krymmel enten indenfor udstikkerens kant eller udenfor udstikkerens/papirformens kanter. På billedet er der brugt Birthday Mix, Bumblebee Mix og Princess Lillifee-krymmel.

Tips

Du kan med fordel samle kagen i ringen fra springformen eller i en kagering. På den måde får du lidt skarpere sider på kagen.


Kagen kan med fordel laves dagen før den skal bruges, men vent med at komme krymmel på indtil kort inden servering.

Find alle vores bedste tips og opskrifter på lagkager på vores temaside.

Næringsindhold til opskriften Kreative lagkager | Kreahjørnet

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1030kJ
246kcal
1227kJ
293kcal
Fedt 5.26g 6.26g
Kulhydrat 44.27g 52.70g
Protein 5.41g 6.44g