Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Kreative lagkager | Kreahjørnet

Her kan du se, hvordan toppen af lagkager nemt kan dekoreres med krymmelfigurer, ved hjælp fra småkageudstikkere og krymmel. Kun fantasien sætter grænser!

10 - 12 portioner

nem 70 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Kreative lagkager | Kreahjørnet

Redskaber:

springform; ø 26 cm
udstikker

Lagkagebunde:

4 æg str. M/L
150 g sukker
2 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
0,25 dl vand
150 g hvedemel
0,5 tsk. Dr. Oetker Hjortetaksalt eller Bagepulver

Kagecreme:

1 brev Dr. Oetker Kagecreme med vaniljesmag
5 dl letmælk
Dr. Oetker Forest Fruit Dessertsauce

Pynt:

1 brev Dr. Oetker Cake Mousse Vanilla Taste
2,5 dl letmælk
Dr. Oetker Birthday Mix
Dr. Oetker Bumblebee Mix
Dr. Oetker Princess Lillifee-krymmel

Tilberedning

Tilberedning

1

Forberedelse

Pynten på denne lagkage er lavet ved hjælp af forskellige kageudstikkere og papir skabeloner. Hvis du ikke har nogen kageudstikkere hjemme i skabet kan du altid lave dine egne skabeloner. Klip f.eks. et tal, en figur eller noget helt tredje ud af et stykke kraftigt papir. Gem disse til kagen skal pyntes!

2

Lagkagebunde

Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.

3

Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende og luftig med en elpisker i 4-5 minutter. Tilsæt vand og pisk det godt sammen. Sigt hvedemel og hjortetaksalt i æggemassen og vend det sammen. Kom dejen i en smurt springform, gerne med bagepapir i bunden, og bag lagkagebunden i 20-22 minutter, nederst i ovnen.

Mærk efter med et træspyd om den er nok bagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Hvis kagen får for meget farve i ovnen, kan du komme et stykke stanniol over mens den bager færdig. Lad lagkagebunden køle helt af på en bagerist og del den i 3.

4

Kagecreme

Bland cremepulveret med mælk. Pisk blandingen med en håndmixer i 1 minut og stil cremen i køleskabet i 20 minutter. Efter en kort omrøring er kagecremen klar til brug.

Placer en lagkagebund på et rundt fad. Fordel havldelen af kagecremen på lagkagebunden og derefter Forest Fruit Dessertsauce. Placer den næste bund oven på og fordel resten af kagecremen og pynt med en passende mængde Forest Fruit Dessertsauce. Slut af med den sidste bund.

5

Pynt

Bland brevets indhold med mælk. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed til moussen er luftig.

Fordel den luftige mousse oven på kagen og en hele vejen rundt langs siden. Brug evt. en kagespartel for at få skarpe og klare linjer.

Placer dine udstikkere eller hjemmelavede skabeloner oven på kagen. Pynt med krymmel enten indenfor udstikkerens kanten eller udenfor udstikkerens/papirformens kanter. På billedet er der brugt Birthday Mix, Bumblebee Mix og Princess Lillifee-krymmel.

Næringsindhold til opskriften Kreative lagkager | Kreahjørnet

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1227kJ
293kcal
1206kJ
288kcal
Fedt 5.19g 5.09g
Kulhydrat 55.94g 54.84g
Protein 5.42g 5.31g