til opskriften Kreative lagkager | Kreahjørnet
håndmixer | |
springform; ø 26 cm | |
Dr. Oetker vinkelpalet - lille | |
udstikker |
4 | æg str. M/L |
150 g | sukker |
2 tsk. | Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje |
¼ dl | vand |
150 g | hvedemel |
½ tsk. | Dr. Oetker Hjortetaksalt eller Bagepulver |
1 brev | Dr. Oetker Kagecreme med vaniljesmag |
5 dl | sødmælk |
Dr. Oetker Forest Fruit Dessertsauce |
1 brev | Dr. Oetker Cake Mousse Vanilla Taste |
2 ½ dl | letmælk |
Dr. Oetker Birthday Mix | |
Dr. Oetker Bumblebee Mix | |
Dr. Oetker Sweetheart |
Pynten på denne lagkage er lavet ved hjælp af forskellige kageudstikkere og papir skabeloner. Hvis du ikke har nogen kageudstikkere hjemme i skabet kan du altid lave dine egne skabeloner. Klip fx et tal, en figur eller noget helt tredje ud af et stykke kraftigt papir. Gem disse indtil kagen skal pyntes.
Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende og luftig med en håndmixer i 4-5 minutter. Tilsæt vand og pisk det godt sammen. Sigt hvedemel og hjortetaksalt i æggemassen og vend det sammen.
Kom dejen i en smurt springform (ø 26 cm), gerne med bagepapir i bunden. Bag lagkagebunden i 20-22 minutter nederst i ovnen.
Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet, når det trækkes ud. Hvis kagen får for meget farve i ovnen, kan den dækkes med et stykke stanniol mens den bager færdig. Lad lagkagebunden køle helt af på en bagerist og del den så i tre lige tykke bunde.
Bland indholdet af et brev kagecreme med mælk. Pisk blandingen med en håndmixer i 1 minut og stil cremen i køleskabet i 20 minutter.
Tag cremen ud af køleskabet og rør den kort igennem.
Placer en lagkagebund på et rundt fad. Smør et tyndt lag Forest Fruit Dessertsauce udover bunden, fordel derefter havldelen af kagecremen på bunden. Smør den næste bund med et tyndt lag dessertsauce og læg derefter bunden ovenpå bunden med creme. Smør resten af kagecremen udover bunden i et jævnt lag. Slut af med den sidste bund. Lad gerne kagen sætte sig lidt på køl inden den pyntes.
Bland brevets indhold med mælk. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed til moussen er luftig.
Fordel moussen på toppen og langs siderne af kagen. Brug gerne en vinkelpalet for at få skarpe og klare linjer.
Placer en udstikker eller hjemmelavet skabelon ovenpå kagen. Pynt med krymmel enten indenfor udstikkerens kant eller udenfor udstikkerens/papirformens kanter. På billedet er der brugt Birthday Mix, Bumblebee Mix og Princess Lillifee-krymmel.
Du kan med fordel samle kagen i ringen fra springformen eller i en kagering. På den måde får du lidt skarpere sider på kagen.
Kagen kan med fordel laves dagen før den skal bruges, men vent med at komme krymmel på indtil kort inden servering.
Find alle vores bedste tips og opskrifter på lagkager på vores temaside.
Per Portion / Styk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energi |
1026
kJ
245 kcal |
1223
kJ
292 kcal |
Fedt | 5.26 g | 6.26 g |
Kulhydrat | 44.28 g | 52.72 g |
Protein | 5.41 g | 6.44 g |
Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.
Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.
Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.
Ja
nej
For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.
Ja
nej
Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: