Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.
Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Krydret honningkage med smørcreme

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En klassisk honningkage lagt sammen med smørcreme. Kagen er tilsat abrikosmarmelade og appelsinskal for en frisk men julet smag.

12 - 16 portioner

for let øvede 75 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Krydret honningkage med smørcreme

Redskaber:

håndmixer
springform; ø 22 cm

Honningkagedej:

125 g mørk sirup
125 g honning (fast eller flydende)
50 g brun farin
¾ dl vand
300 g hvedemel
1 ½ tsk. Dr. Oetker Brunt Bagepulver
1 tsk. Dr. Oetker Natron
1 knsp. salt
2 æg str. M/L
2 æggeblommer str. M/L
revet skal og saft fra 1 ubehandlet appelsin
1 bæger Dr. Oetker Appelsinskal (100 g)
½ dl kærnemælk

Smørcreme og fyld:

125 g blødt smør
125 g flormelis
1 tsk. Dr. Oetker Vaniljearoma
150 g abrikosmarmelade

Topping:

150 g mørk chokolade
1 pose Dr. Oetker Mandelsplitter (50 g)

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 160 °C varmluft eller 180 °C traditionel varme.

1

Honningkagedej

Varm sirup, honning, brun farin og vand op i en gryde og lad det simre ved svag varme til den brune farin er opløst. Lad sukkermasser køle af i en skål. 


Bland sigtet mel, Brunt Bagepulver, natron og salt sammen i en anden skål og sæt det til side.

Pisk æggene i den afkølede sukkermasse et ad gangen. Pisk derefter æggeblommer i. Tilsæt melblandingen, revet appelsinskal og -saft, kandiseret appelsinskal og kærnemælk og rør indtil dejen er jævn. Hæld dejen i en smurt springform (ø 22 cm) gerne med bagepapir i bunden.

Bag honningkagen midt i ovnen i 50-60 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Afkøl honningkagen på en bagerist.

2

Smørcreme og fyld

Bland smør, flormelis og Vaniljearoma i en skål. Pisk blandingen med håndmixer i 5 minutter ved høj hastighed til smørcremen er let og luftig.

Flæk den afkølede kage i tre bunde. Kom den første bund på et serveringsfad og smør den med halvdelen af abrikosmarmeladen, fordel derefter halvdelen af smørcremen over, i et jævnt lag. Kom den næste bund på og gentag processen, slut af med den sidste bund.

3

Topping

Hak chokoladen i mindre stykker og smelt den over vandbad eller i mirkobølgeovn. 


Rist mandelsplitterne gyldne på en pande uden fedtstof, pas på at de ikke brænder på. 


Smør chokoladen ud på toppen af honningkagen, drys med ristede mandelsplitter og lad chokoladen stivne let før den serveres.

Tip

Honningkagen kan også nydes uden fyld eller bages i en sandkageform, dette forlænger bagetiden med 5-10 minutter.


Hvis du vil være sikker på at din chokolade bliver tempereret korrekt, så kan du her finde tips, tricks og forskelige metoder til chokoladetemperering

Næringsindhold til opskriften Krydret honningkage med smørcreme

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1654 kJ
395 kcal
1357 kJ
324 kcal
Fedt 14.97 g 12.27 g
Kulhydrat 58.21 g 47.72 g
Protein 5.47 g 4.48 g