Krydret honningkage med smørcreme

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En klassisk honningkage lagt sammen med smørcreme. Kagen er tilsat abrikosmarmelade og appelsinskal for en frisk men julet smag.

12 - 16 portioner

for let øvede 75 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Krydret honningkage med smørcreme

Redskaber:

håndmixer
springform; ø 22 cm

Honningkagedej:

125 g mørk sirup
125 g honning (fast eller flydende)
50 g brun farin
¾ dl vand
300 g hvedemel
1 ½ tsk. Dr. Oetker Brunt Bagepulver
1 tsk. Dr. Oetker Natron
1 knsp. salt
2 æg str. M/L
2 æggeblommer str. M/L
revet skal og saft fra 1 ubehandlet appelsin
1 bæger Dr. Oetker Appelsinskal (100 g)
½ dl kærnemælk

Smørcreme og fyld:

125 g blødt smør
125 g flormelis
1 tsk. Dr. Oetker Vaniljearoma
150 g abrikosmarmelade

Topping:

150 g mørk chokolade
1 pose Dr. Oetker Mandelsplitter (50 g)

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 160 °C varmluft eller 180 °C traditionel varme.

1

Honningkagedej

Varm sirup, honning, brun farin og vand op i en gryde og lad det simre ved svag varme til den brune farin er opløst. Lad sukkermasser køle af i en skål. 


Bland sigtet mel, Brunt Bagepulver, natron og salt sammen i en anden skål og sæt det til side.

Pisk æggene i den afkølede sukkermasse et ad gangen. Pisk derefter æggeblommer i. Tilsæt melblandingen, revet appelsinskal og -saft, kandiseret appelsinskal og kærnemælk og rør indtil dejen er jævn. Hæld dejen i en smurt springform (ø 22 cm) gerne med bagepapir i bunden.

Bag honningkagen midt i ovnen i 50-60 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Afkøl honningkagen på en bagerist.

2

Smørcreme og fyld

Bland smør, flormelis og Vaniljearoma i en skål. Pisk blandingen med håndmixer i 5 minutter ved høj hastighed til smørcremen er let og luftig.

Flæk den afkølede kage i tre bunde. Kom den første bund på et serveringsfad og smør den med halvdelen af abrikosmarmeladen, fordel derefter halvdelen af smørcremen over, i et jævnt lag. Kom den næste bund på og gentag processen, slut af med den sidste bund.

3

Topping

Hak chokoladen i mindre stykker og smelt den over vandbad eller i mirkobølgeovn. 


Rist mandelsplitterne gyldne på en pande uden fedtstof, pas på at de ikke brænder på. 


Smør chokoladen ud på toppen af honningkagen, drys med ristede mandelsplitter og lad chokoladen stivne let før den serveres.

Tip

Honningkagen kan også nydes uden fyld eller bages i en sandkageform, dette forlænger bagetiden med 5-10 minutter.


Hvis du vil være sikker på at din chokolade bliver tempereret korrekt, så kan du her finde tips, tricks og forskelige metoder til chokoladetemperering

Næringsindhold til opskriften Krydret honningkage med smørcreme

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1691 kJ
404 kcal
1352 kJ
323 kcal
Fedt 14.41 g 11.53 g
Kulhydrat 57.52 g 46.01 g
Protein 5.61 g 4.49 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: