Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Krydret honningkage med smørcreme

En klassisk honningkage lagt sammen med smørcreme. Kagen er tilsat appelsin og abrikosmarmelade for en frisk men julet smag.

12 - 16 portioner

for let øvede 80 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Krydret honningkage med smørcreme

Kagedej:

125 g mørk sirup
125 g honning (fast eller flydende)
50 g farin
0,75 dl vand
300 g hvedemel
1,5 tsk. Dr. Oetker Brunt Bagepulver
1 tsk. Dr. Oetker Natron
1 knsp. salt
2 æg str. M/L
2 æggeblommer str. M/L
revet skal og saft fra 1 ubehandlet appelsin
1 bæger Dr. Oetker Appelsinskal (100 g)
0,5 dl kærnemælk

Fyld:

125 g blødt smør
125 g flormelis
1 tsk. Dr. Oetker Vaniljearoma
150 g abrikosmarmelade

Topping og pynt:

150 g mørk chokolade
1 pose Dr. Oetker Mandelsplitter (50 g)

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 160 °C varmluft eller 180 °C traditionel varme.

1

Kagedej

Varm sirup, honning, farin og vand op i en gryde og lad det simre ved svag varme til farinen er opløst. Lad sukkermasser køle af i en skål. Bland sigtet mel, bagepulver, natron, honningkagekrydderi og salt i en skål og sæt den til side.


Pisk æggene i den afkølede sukkermasse et ad gangen. Pisk derefter æggeblommer i. Tilsæt melblandingen, appelsinsaft, appelsinskal og kærnemælk og rør indtil dejen er jævn. Hæld dejen i en smurt springform.


Bag honningkagen i 50-60 min. Afkøl honningkagen på en bagerist.

2

Fyld

Bland smør, flormelis og vaniljearoma i en skål. Pisk blandingen med håndmixer i 5 min. ved høj hastighed for at opnå en luftig frosting.


Flæk den afkølede kage i tre bunde. Smør de to nederste bunde med abrikosmarmeladen efterfulgt af smørcremen.

3

Topping og pynt

Hak chokoladen i mindre stykker og smelt den over vandbad. Rist mandelsplitterne gyldne på en pande uden fedtstof. Smør chokoladen ud over honningkagen, drys med ristede mandelsplitter og lad chokoladen stivne let før den serveres.

Tip

Honningkagen kan også nydes uden fyld eller bages i en sandkageform, dette forlænger bagetiden med 5-10 min.

Næringsindhold til opskriften Krydret honningkage med smørcreme

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1654kJ
395kcal
1357kJ
324kcal
Fedt 14.97g 12.27g
Kulhydrat 58.21g 47.71g
Protein 5.47g 4.48g