Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Lagkage med jordbærgrød

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Leder du efter en frisk og anderledes lagkageopskrift, så prøv denne skønne lagkage med et lækkert twist af jordbærgrød og hedvin.

16 - 18 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Lagkage med jordbærgrød

Redskaber:

3 springforme; ø 26 cm
foodprocessor eller minihakker

Nøddebunde:

6 poser Dr. Oetker Hasselnøddeflager (300 g)
12 æggehvider str. M/L
375 g sukker

Råcreme:

6 æggeblommer str. M/L
3 spsk. sukker
½ tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
4 ½ dl piskefløde

Lagkagefyld- og pynt:

3 spsk. hedvin fx portvin eller marsala
500 g jordbærgrød
2 ½ dl piskefløde
100 g grofthakket chokolade
friske bær

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 160 °C varmluft.

1

Nøddebunde

Beklæd tre springforme (ø 26 cm) med bagepapir.

Blend hasselnødderne til groft hasselnøddemel. 

Kom æggehvider og sukker i en skål og pisk til æggehviderne er stive. Vend de blendede hasselnødder i.

Fordel nøddeblandingen i de tre springforme (alternativt kan man bage én bund ad gangen i en springform). Bag nøddebundene i 45-55 minutter. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle helt af inden de tages ud af springformene.

2

Råcreme

Bland æggeblommer, sukker og Vanilla Paste i en skål og pisk det luftigt og skummende. 


Pisk fløden til flødeskum i en anden skål. Bland flødeskummet i æggeblandingen.

3

Samling og pynt

Læg en nøddebund på et kagefad og stænk den med hedvin. Smør halvdelen af rødgrøden og halvdelen af råcremen på bundene. Læg den anden bund oven på og gentag med hedvin, rødgrød og råcreme. Læg den sidste bund på.


Pisk fløden til skum og fordel det på toppen og siderne af kagen, drys med hakket chokolade og pynt med lidt friske bær. Kagen er bedst, hvis den serveres kort tid efter den er samlet.

Næringsindhold til opskriften Lagkage med jordbærgrød

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1947 kJ
465 kcal
1298 kJ
310 kcal
Fedt 30.78 g 20.52 g
Kulhydrat 37.94 g 25.29 g
Protein 8.06 g 5.37 g