Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Lagkage med jordbærgrød

Leder du efter en frisk og anderledes lagkage-opskrift, så prøv denne skønne lagkage med et lækkert twist af jordbærgrød og hedvin.

16 - 18 portioner

for let øvede 120 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Lagkage med jordbærgrød

3 springforme; Ø 26 cm:

Nøddebunde:

6 poser Dr. Oetker Hasselnøddeflager (300 g i alt)
12 æggehvider str. M/L
375 g sukker

Råcreme:

6 æggeblommer str. M/L
3 spsk. sukker
0,5 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
4,5 dl piskefløde

Lagkagefyld- og pynt:

3 spsk. hedvin (portvin, marsala e.lign.)
500 g jordbærgrød
piskefløde til pynt
100 g grofthakket chokolade
friske bær

Tilberedning

Tilberedning

1

Tænd ovnen på 160 ° varmluft. Beklæd springformen med bagepapir. Tip: Gør bagepapiret vådt med lidt koldt vand. Så bliver det lettere at arbejde med.

2

Nøddebunde

Blend hasselnødderne til de får en konsistens af groft hasselnøddemel. Bland æggehvider og sukker og pisk til æggehviderne er stive. Vend de blendede hasselnødder i.

3

Fordel nøddeblandingen i 3 springforme. Alternativt kan man bage 1 bund af gangen i 1 springform. Bag nøddebundene i ca. 45-55 min. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle helt af inden de tages ud af springformen.

4

Råcreme

Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Bland æggeblommer, sukker og vaniljekorn i en skål og pisk det luftigt og skummende med en elmixer. Pisk fløden til flødeskum i en anden skål. Bland flødeskummet i æggeblandingen.

5

Læg nøddebundene på et kagefad og stænk med hedvin. Smør halvdelen af råcremen og halvdelen af rødgrøden på en af bundene. Læg den anden bund oven på og fordel den anden halvdel af råcreme og rødgrød. Læg den sidste bund på som låg. Pynt med flødeskum, chokoladestykker og friske bær.

Når lagkagen er samlet skal den serveres med det samme.

Næringsindhold til opskriften Lagkage med jordbærgrød

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1650kJ
394kcal
1223kJ
292kcal
Fedt 25.20g 18.67g
Kulhydrat 32.23g 23.88g
Protein 7.88g 5.83g