Lama kage

(0)
4 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En fin kage med smag af citron, smurt op med smørcreme. Pynt kagen med lama figurer og så bliver den med garanti en succes til børnefødselsdagen.

10 - 12 portioner

for let øvede 160 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Lama kage

Redskaber:

håndmixer
2 springforme; ø 18 cm
kagerulle
4 runde udstikkere

Citron lagkagebunde:

75 g hvedemel
50 g majsstivelse
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
4 æg str. M/L
130 g sukker
½ tsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt
3 spsk. varmt vand
1 ½ tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 knsp. fint salt

Nem citron cream cheese frosting:

1 pose Dr. Oetker Juicy Lemon Icing & Frosting
50 g blødt smør
100 g flødeost
300 g friske blåbær , skyllet og tørret

Nem smørcreme:

1 pose Dr. Oetker Base for Buttercream
250 g blødt smør
1 tsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt

Pynt:

200 g Dr. Oetker Hvid fondant
Dr. Oetker Concentrated Orange Colour
Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour
Dr. Oetker Concentrated Pink Colour
Dr. Oetker Concentrated Green Colour
evt. lidt flormelis eller majsstivelse til udrulning
Download til opskrift

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 180 °C almindelige varme eller 160 °C varmluft.

1

Citron lagkagebunde

Bland mel, majsstivelse og bagepulver sammen, stil til side. 


Del æggene i æggehvider og æggeblommer. Pisk æggeblommer, 1/3 af sukkeret (ca. 43 g), Naturlig Citronekstrakt og varmt vand sammen indtil det er skummende. 


Pisk æggehvider, det resterende ​​sukker, vaniljesukker og salt sammen til det er blankt og stift. Vend æggeblommeblandingen i lidt ad gangen. Sigt derefter melblandingen i massen og vend dejen sammen. Hæld dejen i to smurte springforme (ø 18 cm) med bagepapir i bunden og glat overfladen ud.


Bag kagerne midt i ovnen i 16-20 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagerne er færdigbagte. Der må ikke sidde dej på spyddet. Lad kagebundene køle helt af.

2

Nem citron cream cheese frosting

Kom indholdet af en pose Juicy Lemon Icing & Frosting i en skål og tilsæt stuetempereret smør, og kold flødeost. Pisk med en håndmixer i 4 minutter, til det er lyst og luftigt. 

3

Samling af kagen

Befri kagebundene fra springformene, og fjern bagepapiret. Flæk forsigtigt begge kager på midten, så der bliver 4 lagkagebunde.

Læg en bund på et kagefad. Smør 1/3 af citron cream cheese frostingen over og tryk forsigtigt 1/3 af blåbærrene ned i smørcremen. Top med den næste bund og gentag med frosting, blåbær og bunde til alt er brugt, slut af med den sidste bund. Kom kagen på køl i mindst 1 time. 

4

Nem smørcreme

Kom indholdet af en pose Base for Buttercream i en skål og tilsæt stuetempereret smør og Naturlig Citronekstrakt. Pisk med en håndmixer i 4 minutter, til smørcremen er lys og luftig. Alternativt kan smørcremen piskes i en standmixer. 

Smør lagkagen op med med smørcremen. Brug en paletkniv til at få en glat overflade. Stil kagen på køl. 

5

Fondant pynt

Del fondanten i 4 stykker. Indfarv hvert stykke med hhv. orange, gul, pink og grøn Concentrated Colours, tilsæt mere farve indtil den ønskede nuance opnås. 

Rul hver portion til en tykkelse på 2 mm, brug evt. lidt flormelis eller majsstivelse så fonanten ikke klistrer til bordet. Udstik forskellige størrelse cirkler af fondanten i forskellige farver. Placér cirkler oven på hinanden, med den største cirkel bagerst og den mindste cirkel forrest. Halvér cirklerne med en kniv og sæt pynten langs toppen af kagens sider (se billede). 

Klip kaktus og lama ud af papir (se skabelon) og lim tandstikker på i bunden. Sæt papirpynten på toppen af kagen.

Næringsindhold til opskriften Lama kage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2558 kJ
611 kcal
1453 kJ
347 kcal
Fedt 27.61 g 15.69 g
Kulhydrat 81.45 g 46.28 g
Protein 4.92 g 2.80 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: