Lyserødt isbjerg - Baked Alaska med guf | Kreahjørnet

(0)
2 3 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Baked Alaska kendes også som indbagt is. I denne nemme version er marengsen erstattet med lyserød guf med jordbærsmag.

6 - 8 portioner

nem 20 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Lyserødt isbjerg - Baked Alaska med guf | Kreahjørnet

Redskaber:

gasbrænder

Iskage:

2 ½ dl letmælk
1 brev Dr. Oetker Basis Bourbon-Vanilla Ismix
1 pose Dr. Oetker Chocolate Chips, Dark
1 lagkagebund - lys eller kakao

Marengslåg:

1 dl vand
1 brev Dr. Oetker Guf til is med jordbærsmag

Tilberedning

Tilberedning

1

Iskage

Hæld letmælk i en stor skål. Tilsæt indholdet af et brev Basis Bourbon-Vanilla Ismix. Pisk kort med en håndmixer ved laveste hastighed og derefter ved højeste hastighed i 3 minutter, til ismassen er tyk og luftig.

Beklæd en skål, der rummer ca. 1 liter, med husholdningsfilm. Skær lagkagebunden til så den passer til skålen. Hæld ismassen i den beklædte skål. Drys isen med den ønskede mængde chocolate chips og læg lagkagebunden ovenpå. Frys kagen i mindst 4 timer.

2

Marengslåg

Hæld vandet i en stor skål og tilsæt indholdet fra brevet med guf. Pisk kort tid ved lav hastighed og dernæst i 4 minutter ved høj hastighed til blandingen er let og luftig. 

Tag den frosne iskage ud af fryseren og frigør den fra skålen. Fjern derefter husholdsningsfilmen. Placér iskagen på et serveringsfad. Fordel guffen over iskagen, det er vigtigt at den er helt dækket. Rist guffen let med en gasbrænder, så den får en gyldenbrun farve. Alternativt kan iskagen bages 1-2 minutter i ovnen på grilleffekt, vær dog meget opmærksom, da guffen let brænder på. Server straks desserten.

Tips

Den indbagte is kan serveres med fx friske bær, revet chokolade eller dessertsauce.

Selve iskagen kan med fordel forberedes et par dage før den skal serveres og ligge klar i fryseren, så det kun er guffen, der skal piskes og ristes lige inden servering.


Hvis du selv vil bage lagkagebunden, så kan du finde en opskrift på lagkagebunde her.

Næringsindhold til opskriften Lyserødt isbjerg - Baked Alaska med guf | Kreahjørnet

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1160 kJ
277 kcal
1038 kJ
248 kcal
Fedt 6.58 g 5.88 g
Kulhydrat 49.71 g 44.38 g
Protein 4.23 g 3.78 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: