Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Lyserødt isbjerg - Baked Alaska med guf | Kreahjørnet

Baked Alaska kendes også som indbagt is. I denne nemme version er marengsen erstattet med lyserød guf med jordbærsmag.

about 8 portioner

nem 20 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Lyserødt isbjerg - Baked Alaska med guf | Kreahjørnet

Redskaber:

Håndmikser
gasbrænder

Iskage:

2,5 dl letmælk
1 brev Dr. Oetker Basis Bourbon-Vanilla Ismix
1 pose Dr. Oetker Chocolate Chips, Dark
1 lagkagebund - lys eller kakao

Marengslåg:

1 dl vand
1 brev Dr. Oetker Guf til is med jordbærsmag

Tilberedning

Tilberedning

1

Iskage

Kom mælken i en stor skål og tilsæt ismix. Pisk ingredienserne sammen, først kort tid ved lav hastighed og dernæst 3 minutter ved højeste hastighed, indtil blandingen er tyk og luftig.

Beklæd en skål, der rummer ca. 1 liter, med husholdningsfilm. Skær lagkagebunden til så den passer til skålen. Hæld ismassen i den beklædte skål. Drys isen med den ønskede mængde chocolate chips og læg lagkagebunden ovenpå. Frys kagen i mindst 4 timer.

2

Marengslåg

Hæld vandet i en stor skål og tilsæt indholdet fra brevet med guf. Pisk kort tid ved lav hastighed og dernæst i 4 minutter ved høj hastighed til blandingen er let og luftig. 


Tag den frosne iskage ud af fryseren og frigør den fra skålen. Fjern derefter husholdsningsfilmen. Placér iskagen på et serveringsfad. Fordel guffen over iskagen, det er vigtigt at den er helt dækket. Med en gasbrænder ristes guffen let, så den får en gyldenbrun farve. Alternativt kan iskagen bages 1-2 minutter i ovnen på grilleffekt, vær dog meget opmærksom, da guffen let brænder på. Server straks desserten.

Tip

Den indbagte is kan pyntes efter fri fantasi med eksempelvis friske bær, revet chokolade eller dessertsauce.


Selve iskagen kan med fordel forberedes et par dage før den skal serveres og ligge klar i fryseren, så det kun er guffen der skal piskes lige inden servering.

Næringsindhold til opskriften Lyserødt isbjerg - Baked Alaska med guf | Kreahjørnet

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 544kJ
130kcal
904kJ
216kcal
Fedt 0g 0g
Kulhydrat 0g 0g
Protein 0g 0g