Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Lyserødt isbjerg - Baked Alaska med guf | Kreahjørnet

(0)
1 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Baked Alaska kendes også som indbagt is. I denne nemme version er marengsen erstattet med lyserød guf med jordbærsmag.

6 - 8 portioner

nem 20 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Lyserødt isbjerg - Baked Alaska med guf | Kreahjørnet

Redskaber:

gasbrænder

Iskage:

2 ½ dl letmælk
1 brev Dr. Oetker Basis Bourbon-Vanilla Ismix
1 pose Dr. Oetker Chocolate Chips, Dark
1 lagkagebund - lys eller kakao

Marengslåg:

1 dl vand
1 brev Dr. Oetker Guf til is med jordbærsmag

Tilberedning

Tilberedning

1

Iskage

Hæld letmælk i en stor skål. Tilsæt indholdet af et brev Basis Bourbon-Vanilla Ismix. Pisk kort med en håndmixer ved laveste hastighed og derefter ved højeste hastighed i 3 minutter, til ismassen er tyk og luftig.

Beklæd en skål, der rummer ca. 1 liter, med husholdningsfilm. Skær lagkagebunden til så den passer til skålen. Hæld ismassen i den beklædte skål. Drys isen med den ønskede mængde chocolate chips og læg lagkagebunden ovenpå. Frys kagen i mindst 4 timer.

2

Marengslåg

Hæld vandet i en stor skål og tilsæt indholdet fra brevet med guf. Pisk kort tid ved lav hastighed og dernæst i 4 minutter ved høj hastighed til blandingen er let og luftig. 

Tag den frosne iskage ud af fryseren og frigør den fra skålen. Fjern derefter husholdsningsfilmen. Placér iskagen på et serveringsfad. Fordel guffen over iskagen, det er vigtigt at den er helt dækket. Rist guffen let med en gasbrænder, så den får en gyldenbrun farve. Alternativt kan iskagen bages 1-2 minutter i ovnen på grilleffekt, vær dog meget opmærksom, da guffen let brænder på. Server straks desserten.

Tips

Den indbagte is kan serveres med fx friske bær, revet chokolade eller dessertsauce.

Selve iskagen kan med fordel forberedes et par dage før den skal serveres og ligge klar i fryseren, så det kun er guffen, der skal piskes og ristes lige inden servering.


Hvis du selv vil bage lagkagebunden, så kan du finde en opskrift på lagkagebunde her.

Næringsindhold til opskriften Lyserødt isbjerg - Baked Alaska med guf | Kreahjørnet

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1097 kJ
262 kcal
1369 kJ
327 kcal
Fedt 6.07 g 7.59 g
Kulhydrat 48.18 g 60.23 g
Protein 3.14 g 3.93 g