Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Mandel-karamel-fudge

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En opskrift på mandel-karamel-fudge der bringer glæde i hjemmet. Server den på julekagebordet til en kop the eller medbring dem som værtindegave.

35 - 40 portioner

for let øvede 80 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Mandel-karamel-fudge

Mandel-karamel fudge:

2 poser Dr. Oetker Mandelsplitter (100 g)
300 g lys chokolade
30 g smør
100 g sukker
1 dåse Nestlé® sødet kondenseret mælk (397 g)
1 spsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt

Overtræk og pynt:

250 g chokolade (lys eller mørk)
Dr. Oetker Writing Icing Decór

Tilberedning

Tilberedning

1

Mandel-karamel fudge

Rist mandlerne gyldne på en tør pande og læg dem til side. Hak chokoladen fint.


Smelt smørret i en stor tykbundet gryde. Tilsæt sukker og kog blandin­gen op ved middel varme til sukkeret er smeltet. Tilsæt kondenseret mælk og bring blandingen langsomt i kog under konstant omrøring. Skru ned til svag varme, tilsæt den hakkede chokolade og rør til den er smeltet.


Tag gryden af varmen. Tilsæt mandler og vaniljeekstrakt og rør godt. Hæld fudgen i formen. Glat overfladen og stil den koldt i mindst 12 timer. Skær fudgen i firkanter ca. 3 x 3 cm.

2

Overtræk

Hak chokoladen i mindre stykker og smelt den over et vandbad. Vend firkanterne heri.

3

Pynt

Læg firkanterne til afkøling på et stykke bagepapir. Når chokoladen er størknet dekoreres med dekorationsglasur, så det ligner små julegaver. Opbevar mandel-karamel fudgen i en tætlukket beholder i køleskabet.

Tip

Den lyse chokolade i fudgen kan erstattes af mørk chokolade, så fudgen får karakter af trøffel.


I stedet for mandler smager fudgen også lækkert med fx peanuts eller pistacienødder.

Næringsindhold til opskriften Mandel-karamel-fudge

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 645 kJ
154 kcal
1897 kJ
453 kcal
Fedt 7.51 g 22.08 g
Kulhydrat 19.01 g 55.91 g
Protein 2.09 g 6.14 g