Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Mandel-karamelislagkage

En drøm af en islagkage, særligt for dem, som er glade for karamel.

12 - 16 portioner

for let øvede 100 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Mandel-karamelislagkage

Redskaber:

springform; ø 22 cm
håndmixer

Karamelsauce:

350 g sukker
90 g smør
5 dl piskefløde
0,25 tsk. salt

Lagkagebund:

1 lagkagebund

Parfait:

5 pasteuriserede æggeblommer
120 g sukker
2 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
6 dl piskefløde

Pynt:

2 poser Dr. Oetker Mandelsplitter (100 g)

Tilberedning

Tilberedning

1

Karamelsauce

Varm sukker op i en tykbundet gryde ved middelvarme, indtil det begynder at smelte. Sving herefter gryden let rundt indtil sukkeret er helt smeltet og har fået en dyb gylden farve. Tilsæt smørret en skefuld ad gangen og rør efter hver gang, så smørret absorberes af sukkeret.

Tilsæt fløden lidt ad gangen under omrøring. Skru lidt op for varmen og lad karamellen koge op. Tilsæt salt og rør indtil karamellen er ensartet og sæt den derefter til side.

Skær lagkagebunden ud så den passer til størrelsen af springformen. Læg kagen i bunden af springformen og hæld 5 spsk. af den varme karamelsauce over bunden, så den er nogenlunde dækket. Lad bunden køle af. Lad resten af karamelsaucen køle af til stuetemperatur.

2

Parfait

Pisk æggeblommer, sukker og Vanilla Paste sammen i en skål. Pisk fløden til blødt skum og vend den i æggemassen. Hæld parfaiten på den helt afkølede bund, glat overfladen af og sæt den i fryseren i mindst 5 timer.

3

Pynt

Rist mandlerne gyldne på en pande og lad dem køle helt af. Når parfaiten er frossen, dryses mandlerne ud over islagkagen. Hæld halvdelen af den afkølede karamelsauce ud over og sæt islagkagen i fryseren i 2 timer.

Lun resten af karamelsaucen og servér den sammen med islagkagen.

Næringsindhold til opskriften Mandel-karamelislagkage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2240kJ
535kcal
1675kJ
400kcal
Fedt 41.32g 30.83g
Kulhydrat 36.91g 27.55g
Protein 4.18g 3.12g