Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Mandel-karamelislagkage

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Islagkage er undervurderet! Det er en lækker dessert og godt alternativ til en almindelig lagkage. Prøv denne version med saltkaramel og ristede mandler.

12 - 14 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Mandel-karamelislagkage

Redskaber:

springform; ø 22 cm
håndmixer

Karamelsauce:

350 g sukker
90 g smør
5 dl piskefløde
¼ tsk. salt

Lagkagebund:

1 lagkagebund

Parfait med vanilje:

5 pasteuriserede æggeblommer
120 g sukker
2 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
6 dl piskefløde

Pynt:

2 poser Dr. Oetker Mandelsplitter (100 g)

Tilberedning

Tilberedning

1

Karamelsauce

Varm sukker op i en tykbundet gryde ved middelvarme, indtil det begynder at smelte. Sving herefter gryden let rundt indtil sukkeret er helt smeltet og har fået en dyb gylden farve. Tilsæt smørret en skefuld ad gangen og rør efter hver gang, så smørret inkorporeres i sukkermassen.


Tilsæt fløden lidt ad gangen under omrøring. Skru lidt op for varmen og lad karamellen koge op. Tilsæt salt og rør indtil karamellen er ensartet, sæt den derefter til side.


Skær lagkagebunden ud så den passer til størrelsen af en springform (ø 22 cm). Læg kagen i bunden af springformen og hæld 5 spsk. af den varme karamelsauce over bunden, så den er nogenlunde dækket. Lad bunden køle af. 


Lad resten af karamelsaucen køle af til stuetemperatur.

2

Parfait med vanilje

Pisk æggeblommer, sukker og Vanilla Paste sammen i en skål, til det er lyst og skummende og sukkeret er opløst. Pisk fløden til blødt skum og vend den i æggesnapsen. Hæld parfaiten over den afkølede bund, glat overfladen jævnt ud og sæt kagen i fryseren indtil den har sat sig, mindst 5 timer.

3

Pynt

Rist mandlerne gyldne på en pande og lad dem køle helt af. 


Drys mandlerne udover den frosne parfait. Hæld halvdelen af den afkølede karamelsauce ud over mandlerne og sæt islagkagen i fryseren i yderligere 2 timer.


Lun resten af karamelsaucen og servér den sammen med islagkagen.

Næringsindhold til opskriften Mandel-karamelislagkage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2483 kJ
593 kcal
1654 kJ
395 kcal
Fedt 44.50 g 29.67 g
Kulhydrat 43.91 g 29.27 g
Protein 4.90 g 3.27 g