Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Mandelrand

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En dejlig kage, der minder meget om en mazarinkage. Fint pyntet med sød glasur drysset med den klassiske violette viol krymmel.

18 - 20 portioner

nem 30 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Mandelrand

Redskaber:

håndmixer
randform; ø 24 cm

Mandelkage:

200 g blødt smør
225 g rørsukker
4 æggeblommer str. M/L
3 spsk. hvedemel
½ tsk. Dr. Oetker Bagepulver
200 g Dr. Oetker Mandelmel
3 spsk. vand
1 spsk. Dr. Oetker Mandelaroma
1 knsp. salt
4 æggehvider str. M/L

Glasur og pynt:

100 g flormelis
1 - 2 spsk. kogende vand
citronsaft , kan undlades
Dr. Oetker Classic Violet Cake Decoration

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 170 °C traditionel varme.

1

Mandelkage

Pisk smør og sukker sammen i en skål. Pisk i 4-5 minutter til blandingen er lys og luftig. Tilsæt æggeblommerne en ad gangen og pisk grundigt efter hver æggeblomme. 


Sigt hvedemel og bagepulver i, tilsæt også mandelmel, vand, mandelaroma og salt, pisk dejen sammen. 


Pisk, i en ren skål, æggehviderne stive og vend dem i dejen ad tre omgange. Fyld dejen i en smurt randform (ø 24 cm) og glat overfladen ud.

Bag mandelranden midt i ovnen i 40-45 minutter. Afkøl kagen i formen, inden den vendes ud på et fad.

2

Glasur og pynt

Kom flormelis i en skål og tilsæt kogende vand og evt. citronsaft, juster med vand indtil ønsket konsistens. Fordel glasuren over kagen og pynt med Classic Violet Cake Decoration inden glasuren størkner.

Tip

Hvis du ikke har en randform kan du sagtens bruge en anden form, fx en springform, du skal dog formentlig justere bagetiden lidt afhængigt af formens størrelse.


Lyst rørsukker kan erstattes med almindeligt sukker.

Næringsindhold til opskriften Mandelrand

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1022 kJ
244 kcal
1792 kJ
428 kcal
Fedt 15.67 g 27.49 g
Kulhydrat 20.43 g 35.85 g
Protein 3.66 g 6.42 g