Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Mandelrand

En dejlig kage, der er næsten er blevet en klassisker. Tyngden i mandelkagen og den lette, syrlige glasur passer godt til både kagebordet og som dessert.

18 - 20 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Mandelrand

Redskaber:

randform; ø 24 cm

Kagedej:

200 g blødt smør
225 g rørsukker
4 æggeblommer str. M/L
3 spsk. hvedemel
0,5 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
200 g Dr. Oetker Mandelmel
3 spsk. vand
1 spsk. Dr. Oetker Mandelaroma
1 knsp. salt
4 æggehvider str. M/L

Pynt:

100 g flormelis
1 - 2 spsk. kogende vand
citronsaft (evt.)
Dr. Oetker Classic Violet Cake Decoration

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 170 °C traditionel varme. Smør randformen med fedtstof.

1

Kagedej

Pisk smør og sukker sammen i en skål. Pisk i 4-5 min. til blandingen er lys og luftig. Tilsæt æggeblommerne en ad gangen og pisk grundigt efter hver æggeblomme. Tilsæt sigtet hvedemel og bagepulver og pisk det i sammen med mandelmel, vand, mandelaroma og salt. Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen ad tre omgange. Fyld dejen i formen og glat overfladen.


Bag mandelranden midt i ovnen i 40-45 minutter. Afkøl kagen i formen, inden den vendes ud på et fad.

2

Pynt

Lav en glasur af flormelis, vand og evt. citronsaft og fordel den på kagen. Pynt med krymmel inden glasuren størkner.

Næringsindhold til opskriften Mandelrand

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1038kJ
248kcal
1792kJ
428kcal
Fedt 15.72g 27.11g
Kulhydrat 21.29g 36.70g
Protein 3.74g 6.45g