Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Marcipan med kaffekaramel

Prøv denne lækre opskrift på julekonfekt. Perfekt til den søde juletid.

16 - 18 stk.

for let øvede 100 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Marcipan med kaffekaramel

Marcipan med kaffekaramel:

0,5 dl kaffe
50 g sukker
0,5 poser Dr. Oetker Chocolate Chips, Dark (50 g)
250 g marcipan
0,25 dl Kahlua, cognac eller whisky
1 pose Dr. Oetker Chocolate Chips, Milk (100 g)

Pynt:

1 pose Dr. Oetker Mandelflager (50 g)

Tilberedning

Tilberedning

1

Marcipan med kaffekaramel

Kog kaffe og sukker i en gryde i 3-4 min. Afkøl siruppen en smule, og smelt chokoladen i den lune sirup. Sæt kaffekaramellen i køleskabet, til den er helt fast.


Bland marcipanen med Kahlua, cognac eller whisky, og del den i 16 lige store stykker. Tryk en fordybning i hvert stykke, og fyld det med kaffekaramel. Pak marcipanen omkring fyldet, og tril til kugler.

2

Pynt

Smelt chokoladen over et vandbad. Læg marcipankuglerne på en gaffel – en ad gangen – og dyp dem i chokoladen. Pynt herefter kuglerne med mandelflager inden chokoladen størkner.


Opbevar marcipan kuglerne i en tætlukket beholder i køleskabet.

Tip

Mandelflager kan også erstattes af hasselnøddeflager.

Næringsindhold til opskriften Marcipan med kaffekaramel

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 607kJ
145kcal
1964kJ
469kcal
Fedt 6.70g 21.61g
Kulhydrat 18.20g 58.71g
Protein 1.92g 6.18g