Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Marcipankugler med chokoladeovertræk og valnødder

Klassisk marcipankonfekt med et twist af din yndlings likør.

20 stk.

nem 35 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Marcipankugler med chokoladeovertræk og valnødder

Marcipankugler:

250 g marcipan
50 g flormelis
1 - 2 tsk. cognac , gin, amaretto eller anden alkohol efter eget valg
300 g mørk chokolade
1 pose Dr. Oetker Valnødder , 50 g

Tilberedning

Tilberedning

1

Marcipankugler

Kom marcipan, flormelis og din valgte alkohol i en skål. Ælt marcipanen godt sammen, brug enten hænderne eller en håndmixer med dejkroge. Form marcipanen til 20 kugler.

2

Chokoladeovertræk

Hak chokoladen groft og kom det i en skål, der kan tåle at komme i mikroovnen. Varm chokoladen i 30 sekunder ad gangen og rør ind imellem. Fortsæt indtil chokoladen begynder at smelte. Giv herefter kun chokoladen 10 sekunder ad gangen og rør den godt igennem imellem hver omgang. Chokoladen skal have en temperatur på 30-32 ºC, således den når arbejdstemperaturen for tempereret mørk chokolade, læs mere om chokoladetemperering og forskellige metoder her.

3

Dyp marcipankuglerne en ad gangen i chokoladen, sørg for at lade chokoladen dryppe lidt af. Placer de overtrukne kugler på et stykke bagepapir.


Hak valnødderne og drys dem over marcipankuglerne, kom dem derefter i køleskabet indtil chokoladen har sat sig, ca. 30 minutter.

Tip

Du kan også drysse marcipankuglerne med krymmel istedet for valnødder.

Næringsindhold til opskriften Marcipankugler med chokoladeovertræk og valnødder

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 674kJ
161kcal
2047kJ
489kcal
Fedt 8.89g 26.93g
Kulhydrat 17.80g 53.94g
Protein 2.21g 6.71g