Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Marguerit-lagkage

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En lagkage der bringer forårshumør. Kagen er fyldt med jordbærmousse og friske jordbær.

12 - 16 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Marguerit-lagkage

Redskaber:

håndmixer
springform; ø 22 cm
Dr. Oetker engangssprøjteposer
Dr. Oetker stjernetyl; ø 8 mm

Lagkagebund:

4 æg str. M/L
150 g sukker
¼ dl vand
150 g hvedemel
½ tsk. Dr. Oetker Hjortetaksalt eller Bagepulver

Jordbærfyld:

1 brev Dr. Oetker Cake Mousse Strawberry Taste
2 ½ dl letmælk
300 g jordbær

Pynt:

1 brev Dr. Oetker Cake Mousse Vanilla Taste
2 ½ dl letmælk
1 tsk. Dr. Oetker Blå Konditorfarve
1 tsk. Dr. Oetker Grøn Konditorfarve
Dr. Oetker Writing Icing Decór og andet pynt efter ønske

Tilberedning

Tilberedning

Note om pynten

Marguerit blomsterne er desværre udgået af vores dekorationssortiment, men derfor kan du godt lave denne fine lagkage. Prøv istedet at farve marcipan eller fondant med Concentrated Colour og udstik små blomster til pynten, tegn blomster med Writing Icing Decór eller drys med din yndlingskrymmel.

1

Lagkagebund

Tænd ovnen på 180°C varmluft eller 200°C traditionel varme.



Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende og luftig med en håndmixer i 4-5 minutter. Tilsæt vand og pisk det godt sammen. Sigt hvedemel og hjortetaksalt i æggemassen og vend det sammen. 




Kom dejen i en smurt springform (ø 22 cm), gerne med bagepapir i bunden. Bag bunden i 25-30 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet, når det trækkes ud. Hvis kagen får for meget farve i ovnen, kan den dækkes med et stykke stanniol mens den bager færdig. Lad lagkagebunden køle helt af på en bagerist.


Del den kolde kage i tre lige store lagkagebunde, brug en stor savtakket kniv eller marker med en lille kniv 2 riller hele vejen i siden på bunden, hvor den skal deles. Tag et langt stykke kraftig sytråd/kinesertråd og læg det rundt i den forskårne rille. Kryds tråden foran og træk så enderne væk fra hinanden så tråden skærer bunden igennem.

2

Jordbærfyld

Rens jordbærrene og skær dem i mindre stykker.

Kom indholdet fra et brev Cake Mousse Strawberry Taste i en skål og tilsæt letmælk. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed til moussen er let og luftig.

Kom en bund på et serveringsfad, kom gerne ringen til springformen udenom. Kom halvdelen af jordbær-kagemoussen på bunden og drys med halvdelen af jordbærerne, kom den næste bund på og gentag med mousse og jordbær. Slut af med den sidste bund. Lad kagen sætte sig kort i køleskabet.

3

Pynt

Kom indholdet fra et brev Cake Mousse Vanilla Taste i en skål og tilsæt letmælk. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed til moussen er let og luftig.


Fordel kagemoussen i to skåle og farv hver portion med henholdsvis grøn og blå konditorfarve.


Befri kagen fra springformen. Smør toppen og 1/3 del ned langs kagens side med den blå vaniljemousse. 


Kom den grønne vaniljemousse i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt langs siden af kagen.


Dekorer med Writing Icing Decór og den ønskede pynt. Det er kun fantasien, der sætter grænser for dekorationen.

Tips

Hvis det skal være lidt nemmere kan lagkagebundene købes færdig. Læg lagkagen sammen dagen inden servering, men vent med at dekorere kagen til lige inden servering.


Find alle vores bedste tips og opskrifter på lagkager på vores temaside.

Næringsindhold til opskriften Marguerit-lagkage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 850 kJ
203 kcal
988 kJ
236 kcal
Fedt 5.45 g 6.34 g
Kulhydrat 33.39 g 38.83 g
Protein 4.81 g 5.59 g