Medaljer med citron-passionscreme

(0)
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Hjemmebag, der vækker glæde hos store og små.

22 stk.

for let øvede 100 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Medaljer med citron-passionscreme

Redskaber:

kagerulle
udstikker ø 4 cm
Dr. Oetker engangssprøjtepose
stjernetyl

Kokosmørdej:

125 g blødt smør
75 g flormelis
250 g hvedemel
50 g kokosmel
2 æggeblommer str. M/L
evt. 1-2 spsk koldt vand

Fyld:

4 passionsfrugter
½ dl vand
50 g sukker
4 æggeblommer str. M/L
4 dl piskefløde
1 tsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt

Glasur og pynt:

100 g flormelis
2 spsk. kogende vand
1 tsk. Dr. Oetker Gul Konditorfarve
½ tsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt

Tilberedning

Tilberedning

1

Kokosmørdej

Pisk smør og flormelis cremet og lyst. Tilsæt sigtet hvedemel, kokosmel og æggeblommer og ælt kortvarigt, til dejen er ensartet. Hvis dejen er for tør tilsættes koldt vand. Pak dejen ind i plastfilm og læg den i køleskabet i mindst 30 min.

Tænd ovnen på 180 ˚C traditionel varme.

Rul dejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. 4 mm. Udstik 44 bunde (ø 4 cm), og læg dem på bageplader beklædt med bagepapir.

Bag bundende midt i ovnen i 10-12 min, til de er gyldenbrune. Afkøl bundene på en bagerist.

Bagetid: 10 - 12 minutter

2

Fyld

Fjern saft og frugtkød fra passionsfrugterne med en ske og tryk det igennem en sigte, så kernerne sorteres fra. Bland passionsmassen med vand og sukker og kog blandingen op. Lad det simre, indtil sukkeret er helt opløst. Kom æggeblommerne i en gryde. Hæld den varme passionsblanding over æggeblommerne i en tynd stråle og varm blandingen op ved svag varme under omrøring, til cremen tykner let. Det tager ca. 10 min. Hæld cremen i en skål og sæt den i køleskabet i mindst 2 timer til den har sat sig og er helt afkølet.

Pisk fløden til flødeskum og vend den med passionscreme og citronekstrakt. Tilsæt evt. mere citronekstrakt, hvis citronsmagen ønskes mere intens. Fyld cremen i en sprøjtepose med en stjernetylle og sprøjt cremen på halvdelen af bundene.

3

Glasur og pynt

Rør en glasur af flormelis, vand, gul konditorfarve og citronekstrakt. Fordel glasuren på den anden halvdel af bundene og pynt med krymmel hvis ønsket, inden glasuren størkner. Saml medaljerne og sæt dem køligt indtil servering.

Medaljerne kan sagtens stå køligt et par timer, før de skal serveres, men står de for længe, vil bundende miste sprødhed og bid.

Tip

I stedet for 12, små medaljer kan man med en større udstiksform (ø 8 cm) lave 12 bunde og samle dem til 6 medaljer.

Næringsindhold til opskriften Medaljer med citron-passionscreme

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 950 kJ
227 kcal
1637 kJ
391 kcal
Fedt 15.03 g 25.92 g
Kulhydrat 17.93 g 30.91 g
Protein 2.70 g 4.66 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: