Naked drip cake med citron og hyldeblomst

(0)
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En overdådig fødselsdagskage! Der består af saftige bunde, hyldeblomstsirup, smørcreme, marengskys og en citronglasur der drypper flot ned ad kagens sider.

12 - 14 portioner

for let øvede 300 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Naked drip cake med citron og hyldeblomst

Redskaber:

håndmixer
3 springforme; ø 20 cm
bagepensel
tynd pensel
Dr. Oetker engangssprøjtepose

Citron og hyldeblomstkage:

400 g blødt smør
500 g rørsukker
6 æg str. M/L
4 tsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt
60 ml koncentreret hyldeblomstsaft
1 dl sødmælk
500 g hvedemel
5 tsk. Dr. Oetker Bagepulver

Hyldeblomst-citron sirup:

1 dl koncentreret hyldeblomstsaft
saft fra 1 citron , ca. 40 ml

Marengskys:

1 brev Dr. Oetker Perfect Meringues
¾ dl vand
Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour

Citronsmørcreme og fyld:

1 ½ poser Dr. Oetker Base for Buttercream (345 g) - resten af posen bruges til citronglasur
350 g blødt smør
1 spsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt
200 g lemon curd , bruges til fyld i kagen

Citronglasur:

½ pose Dr. Oetker Base for Buttercream (115 g)
revet skal og saft fra 1 ubehandlet citron , 25-35 ml saft, men juster efter behov

Pynt:

friske hindbær
friske brombær
revet skal fra 1 ubehandlet citron

Tilberedning

Tilberedning

Naked cake og Drip cake

Naked cake er den engelske betegnelse for en kage der er smurt op med smørcreme, men ikke dækket helt, så man stadig kan se bundende igennem smørcremen. Det er en rustik og fin måde at dekorere en kage på.


Drip cake er den engelske betegnelse for en kage, der er pyntet med en glasur eller ganache på toppen, der får lov til at løbe eller dryppe tilfældigt ned langs kagens sider. En flot og elegant måde at pynte en kage på.

1

Citron og hyldeblomstkage

Tænd ovnen på 180 ⁰C almindelig varme eller 160 ⁰C varmluft.

Pisk smør og rørsukker sammen i en stor skål med en håndmixer til det er lyst og luftigt.

Kom æg, Naturlig Citronekstrakt, hyldeblomstsaft og mælk i skålen og pisk det godt sammen. Tilsæt æggemassen til smør- og sukkerblandingen, sammen med mel og bagepulver og pisk dejen godt sammen. Fordel dejen ligeligt i 3 smurte springforme (ø 20 cm) med bagepapir i bunden.

Bag kagerne i 40-50 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet.

2

Hyldeblomst-citron sirup

Bland hyldeblomstsaft og citronsaft i en skål.

Prik de færdigbagte, men stadig varme kager, med et tyndt træspyd over hele overfladen af kagen. Pensl overfladen af kagerne med siruppen, indtil kagerne har absorberet det hele. Lad kagerne køle af i formene på en bagerist i 30 minutter, tag dem derefter ud og lad dem køle helt af.

 

3

Marengskys

Skru ovnen ned på 100 °C varmluft.

Kom indholdet fra en pose Perfect Meringues i en stor skål og tilsæt vand. Pisk først kort tid ved lav hastighed og derefter ved højeste hastighed i 3 minutter indtil marengsen er luftig og sej. Fyld marengsmassen i og klip enden af, så hullet bliver ca. 2 cm i diameter. 

Sprøjt marengskys på en bageplade beklædt med bagepapir. Hold sprøjteposen oprejst, pres forsigtigt på posen og løft den så op i en hurtig bevægelse for at lave en flot top. Bredden på bunden af marengskyssene skal være ca. 3 cm i diameter.

Bag marengskyssne i ovnen i 60 minutter, indtil de er helt tørre. Ved at bruge varmluft  er det muligt at bage flere plader på én gang. Lad marengsene køle af og opbevar dem i en lufttæt beholder indtil brug.

4

Smørcreme

Kom indholdet af 1½ pose Base for Buttercream i en stor skål sammen med smør og Naturlig Citronekstrakt og pisk med en håndmixer i 4-5 minutter, til smørcremen er lys og luftig. Alternativt kan smørcremen piskes i en standmixer. 

5

Samling af kagen

Placér en af de helt kolde bunde på et kagefad og smør et lag smørcreme over. Lav en fordybning i midten af smørcremen og smør lemon curd ud på bunden ca. 2 cm fra kanten. Top med den næste bund og gentag med smørcreme og lemon curd, slut af med den sidste bund. Smør hele kagen op med smørcreme, start med toppen af kagen og bevæg dig derefter ned langs siderne. Kagen skal kun dækkes at et tyndt lag smørcreme, så man stadig kan se lidt af bundende igennem.

6

Citronglasur og pynt

Riv skallen fra en citron og pres juicen. 


Kom indholdet fra en halv pose Base for Buttercream i en skål, tilsæt citronskal. Rør citronsaft i lidt ad gangen til konsistensen bliver lige som smeltet chokolade. Pas på at glasuren ikke bliver for tynd, da den så vil løbe for meget, når den kommer på kagen.


Spred glasuren ud på toppen af kagen, og lad den dryppe dekorativt ned af siderne. Pynt toppen af kagen med marengskys, friske hindbær, brombær og revet citronskal.  

Tip

Du kan med fordel bage marengskyssene et par dage i forvejen. Opskriften på marengskys vil give flere marengskys end du skal bruge til at pynte kagen. Gem dem i en lufttætbeholder og spis dem som småkager. 

Næringsindhold til opskriften Naked drip cake med citron og hyldeblomst

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 4409 kJ
1053 kcal
1691 kJ
404 kcal
Fedt 51.91 g 19.89 g
Kulhydrat 124.65 g 47.76 g
Protein 9.37 g 3.59 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: