til opskriften Naked drip cake med citron og hyldeblomst
håndmixer | |
3 springforme; ø 20 cm | |
bagepensel | |
tynd pensel | |
Dr. Oetker engangssprøjtepose |
400 g | blødt smør |
500 g | rørsukker |
6 | æg str. M/L |
4 tsk. | Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt |
60 ml | koncentreret hyldeblomstsaft |
1 dl | sødmælk |
500 g | hvedemel |
5 tsk. | Dr. Oetker Bagepulver |
1 dl | koncentreret hyldeblomstsaft |
saft fra 1 citron , ca. 40 ml |
1 brev | Dr. Oetker Perfect Meringues |
¾ dl | vand |
Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour |
1 ½ poser | Dr. Oetker Base for Buttercream (345 g) - resten af posen bruges til citronglasur |
350 g | blødt smør |
1 spsk. | Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt |
200 g | lemon curd , bruges til fyld i kagen |
½ pose | Dr. Oetker Base for Buttercream (115 g) |
revet skal og saft fra 1 ubehandlet citron , 25-35 ml saft, men juster efter behov |
friske hindbær | |
friske brombær | |
revet skal fra 1 ubehandlet citron |
Naked cake er den engelske betegnelse for en kage der er smurt op med smørcreme, men ikke dækket helt, så man stadig kan se bundende igennem smørcremen. Det er en rustik og fin måde at dekorere en kage på.
Drip cake er den engelske betegnelse for en kage, der er pyntet med en glasur eller ganache på toppen, der får lov til at løbe eller dryppe tilfældigt ned langs kagens sider. En flot og elegant måde at pynte en kage på.
Tænd ovnen på 180 ⁰C almindelig varme eller 160 ⁰C varmluft.
Pisk smør og rørsukker sammen i en stor skål med en håndmixer til det er lyst og luftigt.
Kom æg, Naturlig Citronekstrakt, hyldeblomstsaft og mælk i skålen og pisk det godt sammen. Tilsæt æggemassen til smør- og sukkerblandingen, sammen med mel og bagepulver og pisk dejen godt sammen. Fordel dejen ligeligt i 3 smurte springforme (ø 20 cm) med bagepapir i bunden.
Bag kagerne i 40-50 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet.
Bland hyldeblomstsaft og citronsaft i en skål.
Prik de færdigbagte, men stadig varme kager, med et tyndt træspyd over hele overfladen af kagen. Pensl overfladen af kagerne med siruppen, indtil kagerne har absorberet det hele. Lad kagerne køle af i formene på en bagerist i 30 minutter, tag dem derefter ud og lad dem køle helt af.
Skru ovnen ned på 100 °C varmluft.
Kom indholdet fra en pose Perfect Meringues i en stor skål og tilsæt vand. Pisk først kort tid ved lav hastighed og derefter ved højeste hastighed i 3 minutter indtil marengsen er luftig og sej. Fyld marengsmassen i og klip enden af, så hullet bliver ca. 2 cm i diameter.
Sprøjt marengskys på en bageplade beklædt med bagepapir. Hold sprøjteposen oprejst, pres forsigtigt på posen og løft den så op i en hurtig bevægelse for at lave en flot top. Bredden på bunden af marengskyssene skal være ca. 3 cm i diameter.
Bag marengskyssne i ovnen i 60 minutter, indtil de er helt tørre. Ved at bruge varmluft er det muligt at bage flere plader på én gang. Lad marengsene køle af og opbevar dem i en lufttæt beholder indtil brug.
Kom indholdet af 1½ pose Base for Buttercream i en stor skål sammen med smør og Naturlig Citronekstrakt og pisk med en håndmixer i 4-5 minutter, til smørcremen er lys og luftig. Alternativt kan smørcremen piskes i en standmixer.
Placér en af de helt kolde bunde på et kagefad og smør et lag smørcreme over. Lav en fordybning i midten af smørcremen og smør lemon curd ud på bunden ca. 2 cm fra kanten. Top med den næste bund og gentag med smørcreme og lemon curd, slut af med den sidste bund. Smør hele kagen op med smørcreme, start med toppen af kagen og bevæg dig derefter ned langs siderne. Kagen skal kun dækkes at et tyndt lag smørcreme, så man stadig kan se lidt af bundende igennem.
Riv skallen fra en citron og pres juicen.
Kom indholdet fra en halv pose Base for Buttercream i en skål, tilsæt citronskal. Rør citronsaft i lidt ad gangen til konsistensen bliver lige som smeltet chokolade. Pas på at glasuren ikke bliver for tynd, da den så vil løbe for meget, når den kommer på kagen.
Spred glasuren ud på toppen af kagen, og lad den dryppe dekorativt ned af siderne. Pynt toppen af kagen med marengskys, friske hindbær, brombær og revet citronskal.
Du kan med fordel bage marengskyssene et par dage i forvejen. Opskriften på marengskys vil give flere marengskys end du skal bruge til at pynte kagen. Gem dem i en lufttætbeholder og spis dem som småkager.
Per Portion / Styk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energi |
4409
kJ
1053 kcal |
1691
kJ
404 kcal |
Fedt | 51.91 g | 19.89 g |
Kulhydrat | 124.65 g | 47.76 g |
Protein | 9.37 g | 3.59 g |
Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.
Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.
Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.
Ja
nej
For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.
Ja
nej
Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: