Flag

Nem grundopskrift på vegansk lagkage

12 - 16 portioner
Middelsvær
200 minutter
Her er opskriften på den lækreste basis lagkage til veganere, hvor bundene er tilberedt med kikærtevand.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
Dr. Oetker vinkelpalet - lille
kagering

Ingredienser

Veganske lagkagebunde
1 ¾ dlvand fra kikærter på dåse
200 gsukker
75 gkokosolie
225 ghvedemel
1 tsk.Dr. Oetker Økologisk Bagepulver
1 tsk.Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
1 knsp.salt
Kagecreme
1 brevDr. Oetker Kagecreme med vaniljesmag
3 dlsoyadrik
1 dlsoya piskefløde
100 gblåbærmarmelade
150 gfriske blåbær
Pynt
½ poseDr. Oetker Berry Fantasy Icing & Frosting
25 mlvand

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Økologisk Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
Picture - Dr. Oetker Kagecreme med vaniljesmag
Picture - Dr. Oetker Berry Fantasy Icing & Frosting

Veganske og vegetariske kagecremer

I denne opskrift bruges den helt klassiske gule kagecreme, der bare skal piskes med mælk. Kagecremen er egnet til vegetarer og veganere, men vær dog opmærksom på at den kan indeholde spor af mælk og æg. Kagecremen kan piskes med veganske alternativer til mælk i stedet for klassisk letmælk og sødmælk. Du kan fx bruge sojadrik, men husk at selv om den nogle steder sælges uden for køl, så er det bedst, at den er køleskabskold inden piskning. 

Berry Fantasy Icing & Frosting er egnet for vegetarer og veganer, men kan også indeholde spor af mælk. Alternativt kan du røre en glasur på vand og flormelis istedet.

1

Veganske lagkagebunde

1 ¾ dlvand fra kikærter på dåse
200 gsukker
75 gkokosolie
225 ghvedemel
1 tsk.Dr. Oetker Økologisk Bagepulver
1 tsk.Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
1 knsp.salt

Tænd ovnen på 175 °C varmluft.


Dræn væden fra en 400 g dåse kikærter over i en røreskål. Pisk kikærtevandet til en luftig masse. Tilsæt 1 spsk. sukker ad gangen. Pisk indtil sukkeret er opløst og massen er luftig og ligner marengs. 

Hvis kokosolien er fast smeltes den, indtil den lige akkurat er flydende. Lad den afkøle lidt.

Rør mel, bagepulver, vaniljesukker og salt sammen. Sigt det ned i den luftige marengsmasse. Vend forsigtigt dejen sammen, tilsæt kokosolien og vend igen til dejen er ensartet. 

Tegn 3 cirkler med en diameter på 18 cm på et ark bagepapir. Vend papiret om og fordel dejen ligeligt og jævnt i de 3 cirkler, brug gerne en vinkelpalet til at smøre dejen ud. Bag bundene i 12-15 minutter. Dejen flyder lidt ud under bagningen.

Træk bagepapiret med bundene over på køkkenbordet og lad bundene køle helt af.


Tag bagepapiret af de kolde lagkagebundene. Stik de tre bunde ud med en kagering indstillet på 20 cm i diameter, så der fås tre ensartede bunde på ø 20 cm. 

Bagetid: 12 - 15 Minutes

2

Kagecreme

1 brevDr. Oetker Kagecreme med vaniljesmag
3 dlsoyadrik
1 dlsoya piskefløde
100 gblåbærmarmelade

Kom indholdet fra et brev Dr. Oetker kagecreme med vaniljesmag i en skål. Tilsæt soyamælk og pisk i 1 minut, sæt kagecremen i køleskabet i 20 minutter. 

Pisk soyafløden til skum. Rør godt rundt i kagecremen. Vend den forsigtigt med den piskede soyafløde. 

Kom en kagering på et serveringsfad, for evt. kageringen med kageplast. Kom den første bund i formen, smør bunden med halvdelen af blåbærsyltetøj, smør derefter halvdelen af cremen over og drys med halvdelen af blåbærrene, læg den næste bund på og gentag med det resterende fyld. Top med den sidste bund. Kom kagen i køleskabet et par timer. Lad den dog gerne stå og trække på køl til dagen efter.  

3

Pynt

½ poseDr. Oetker Berry Fantasy Icing & Frosting
25 mlvand

Frigør kagen fra formen.

Kom indholdet fra en pose Berry Fantasy i en skål og tilsæt vand, rør glasuren sammen og fordel glasuren over toppen af kagen. 

Færdiggør lagkagen med et drys krymmel langs kanten af glasuren. 


Tips

Hvis du vil pynte kanten af kagen med flødeskum så pisk 400 g soya piskbar med 3 spsk. kagecremepulver med vaniljesmag og 2 tsk. vaniljearoma. Pisk det til skum. Kom det i en sprøjtepose med en stjernetyl og sprøjt rundt om din lagkage. Når du pisker soyafløden sammen med lidt kagecremespulver vil fløden være mere stabil og derfor holde formen bedre og være nemmere at sprøjte op.


Du kan også lave kagen med friske hindbær og hindbærsyltetøj i stedet for blåbær, så får du en endnu friskere og også rigtig lækker sommerlagkage.