Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Norsk æblekage

Hjemmebag, der vækker glæde.

10 - 12 portioner

for let øvede 80 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Norsk æblekage

Tærteform; ø 22 cm:

Mørdej:

300 g hvedemel
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
100 g sukker
1 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
150 g smør
1 æg str. M/L
mælk til pensling

Fyld:

5 æbler
75 g sukker
1 spsk. vand
2 spsk. rosiner
1 tsk. Dr. Oetker Romaroma

preparation

Tilberedning

1

Mørdej

Bland hvedemel, bagepulver, sukker og vaniljesukker i en skål. Smuldr smørret i blandingen og saml dejen med ægget. Del dejen i to, den ene lidt større end den anden, og læg dejklumperne i køleskabet i 30 min.

2

Fyld

Skær æblerne i tern og damp dem møre med sukker og vand i en gryde ved svag varme. Rør rosiner og romaroma i blandingen og afkøl fyldet.

3

Tænd ovnen på 200°C traditionel varme.

4

Rul den største dejklump ud, læg den i en smurt springform så siderne dækkes halvt op og kom det afkølede fyld i bunden. Rul resten af dejen ud så den er lidt større end springformen og læg den på som låg. Klem kanten sammen og pensl med mælk.

Bag tærten ved 200˚C i 20-25 minutter.

Servér æbletærten lun eller kold med flødeskum eller cremefraiche rørt med vaniljesukker.

Næringsindhold til opskriften Norsk æblekage

PER PORTION / STYK PER 100 G / ML
Energi 1298kJ
310kcal
1009kJ
241kcal
Fedt 0g 0g
Kulhydrat 0g 0g
Protein 0g 0g