Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Nougat-kaneltrøfler

Disse trøfler smager skønt af nougat og kanel. De er perfekte til den søde juletid og er nemme at lave sammen med hele familien.

22 - 25 portioner

for let øvede 100 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Nougat-kaneltrøfler

Nougat/kaneltrøfler:

2 dl piskefløde
2 kanelstænger
0,5 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
100 g lys chokolade
200 g nougat
50 g blødt smør

Topping og pynt:

200 g mørk chokolade til overtræk
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls

Tilberedning

Tilberedning

1

Nougat/kaneltrøfler

Kom fløden i en gryde med kanelstænger og tilsæt Vanilla Paste. Opvarm blandingen under omrøring og lad den simre ved lav varme i 2-3 min. Sluk for blusset, og lad gryden stå med låg, så blandingen trækker smag i mindst en time.

Hak chokolade og nougat og kom det i en varmefast skål, fx aluminium.


Fjern kanelstængerne fra fløden, og varm blandingen op til kogepunktet inden den hældes over chokolade og nougat. Lad det stå i 1 minut, og rør herefter forsigtigt til massen er ensartet. Når massen har nået stuetemperatur tilsættes smørret under omrøring til konsistensen er som trøffelmasse.


Form den afkølede trøffelmassen til kugler og stil dem i køleskabet til de er helt kolde (mindst 12 timer)

2

Topping og pynt

Hak chokoladen og smelt den over vandbad. Vend trøffelkuglerne heri. Læg trøffelkuglerne til afkøling på et stykke bagepapir. Inden de størkner pyntes hver trøffel med en sølvperle.

Opbevar trøflerne i en tætlukket beholder i køleskabet.

Næringsindhold til opskriften Nougat-kaneltrøfler

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 653kJ
156kcal
1976kJ
472kcal
Fedt 11.15g 33.78g
Kulhydrat 12.51g 37.91g
Protein 1.51g 4.58g