Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Nyfortolket rabarbertærte | Bag live med Liv Martine

(0)
5 3 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Rabarber er i sæson fra april til oktober og kan høstes i haven. Her bruges de i en nyfortolkning af en rabarbertærte med rabarbercreme og rabarbergelé.

10 - 12 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Nyfortolket rabarbertærte | Bag live med Liv Martine

Redskaber:

tærteform; ø 24 cm
stavblender

Mørdej:

200 g hvedemel
60 g flormelis
1 tsk. Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
100 g smør , stuetempereret
1 æg str. M/L , vælg et af de mindste

Rabarber-chokoladecreme:

3 blade Dr. Oetker Økologisk Husblas
100 g frisk rabarber
1 lime , saften heraf
1 dl koldt vand
2 ½ dl piskefløde
½ - 1 tsk. Dr. Oetker Concentrated Red Colour
75 g hvid chokolade , hakket

Rabarbergelé:

3 blade Dr. Oetker Økologisk Husblas
100 g rabarber
1 lime , saften heraf
75 g flormelis
2 dl koldt vand
Dr. Oetker Concentrated Red Colour

Pynt:

1 dl koldt vand
50 g sukker
½ frisk rabarber
100 g mandler , grofthakket
Dr. Oetker Økologisk Bloomy Blackcurrant krymmel
rød skovsyre

Tilberedning

Tilberedning

Bag live med Oetker

Denne opskrift blev bagt af Liv Martine. Du kan se hele live udsendelsen på YouTube her: Nyfortolket rabarbertærte | Bag live med Liv Martine

1

Mørdej

Rør mel, flormelis, vaniljesukker og smør sammen og tilsæt ægget. Saml dejen hurtigt i hånden, tryk den lidt flad og pak den ind i plastfilm, lad den hvile 15-20 minutter i køleskabet.

 Tænd ovnen på 200 °C almindelig ovn.

Rul dejen ud i en ca. 3 mm tyk plade mellem to stykker bagepapir, eller på et bord drysset med mel for at undgå at dejen hænger fast. Kom dejen i den smurte tærteform og pres dejen godt ud i formen, skær kanten af så den bliver jævn. Kom bagepapir ned ovenpå dejen og hæld soyabønner eller kikærter ned på bagepapiret. Bag tærtebunden i 18-20 minutter til den er gylden. Tag den ud af ovnen, fjern bønnerne og lad den køle af.

2

Rabarber-chokoladecreme

Kom husblas i blød i koldt vand. Skyl rabarberen og skær den i stykker på 1-2 cm. Kog rabarber, limesaft og vand op i en gryde. Lad dem koge indtil de er godt møre. Blend herefter rabarberne til en jævn mos. Tilsæt piskefløde og lidt rød farve, tilsæt så meget farve der skal til for at cremen har en svag lyserød farve. Varm massen op til lige under kogepunktet, fjern den fra varmen. Vrid husblassen og smelt den i cremen. Hæld den varme rabarbermasse over den hakkede hvide chokoladen. Rør indtil chokoladen er smeltet. Lad cremen køle let, og hæld den over den afkølede tærte. Stil den i fryseren i 15-20 minutter.

3

Rabarbergelé

Kom husblas i blød i koldt vand. Skyl rabarberen. Skær dem i stykker på 1-2 cm og kog dem op sammen med limesaft, flormelis og vand. Lad dem koge indtil de er godt møre. Si væden fra rabarberne over i en skål. Tilsæt evt. lidt rød farve hvis rabarberne er lidt grønne. Vrid og smelt husblas i den varme rabarbersaft. Lad geléen køle ned til ca. 35 °C eller til den er fingervarm. Hæld herefter forsigtigt geléem over den kolde rabarbercreme. Stil den i fryseren i 10-15 min.

4

Pynt

Kog vand og sukker op i en lille gryde. Lav lange tynde strimler af rabarber med en kartoffelskræller. Kom strimlerne kort ned i den varme sukkerlage ca. 30-60 sek. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.


Tag kagen ud af fryseren. Hak mandlerne og pynt kanten af kagen med de hakkede mandler, placer dem i en cirkel oven på kagen ca. 2 cm fra kanten. Drys herefter med Bloomy Blackcurrant krymmel, og pynt med rabarberstrimler og skovsyre.

Tip

Du kan også bruge opskriften på creme og gelé til at skabe de lækreste sommerdesserter. Fordel cremen i 6 portionsglas, afkøl og top derefter med rabarbergeléen, så får du en lækker rabarber panna cotta.


Er der mørdej tilovers kan du gemme den i køleskabet i et par dage eller i fryseren i op til 3 måneder. Udstik f.eks. små runde kager og læg dem sammen med rabarbermarmelade, og top med glasur og økologisk krymmel til en fin lille rabarbersnitte.

Næringsindhold til opskriften Nyfortolket rabarbertærte | Bag live med Liv Martine

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1641 kJ
392 kcal
1126 kJ
269 kcal
Fedt 23.83 g 16.32 g
Kulhydrat 37.34 g 25.57 g
Protein 4.67 g 3.20 g