Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Nyfortolket rabarbertærte | Bag live med Liv Martine

Rabarber er i sæson fra april til oktober og kan høstes i haven. Her bruges de i en nyfortolkning af en rabarbertærte med rabarbercreme og rabarbergelé.

10 - 12 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Nyfortolket rabarbertærte | Bag live med Liv Martine

Redskaber:

tærteform; ø 24 cm
stavblender
chokolade- eller sukkertermometer

Mørdej:

200 g hvedemel
60 g flormelis
1 tsk. Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
100 g smør , stuetempereret
1 stk. æg str. M/L , vælg et af de mindste

Rabarber-chokoladecreme:

3 blade Dr. Oetker Økologisk Husblas
75 g hvid chokolade , hakket
100 g frisk rabarber
1 lime , saften heraf
1 dl koldt vand
2,5 dl piskefløde
0,5 - 1 tsk. Dr. Oetker Concentrated Red Colour

Rabarbergelé:

3 blade Dr. Oetker Økologisk Husblas
100 g rabarber
1 lime , saften heraf
75 g flormelis
2 dl koldt vand
Dr. Oetker Concentrated Red Colour

Pynt:

1 dl koldt vand
50 g sukker
0.5 frisk rabarber
100 g mandler , grofthakket
Dr. Oetker Økologisk Bloomy Blackcurrant krymmel
rød skovsyre

Tilberedning

Tilberedning

Bag live med Liv

Hvis du vil bage sammen med Liv Martine søndag den 27. maj 2018 kl. 13, er det denne lækre opskrift du skal handle ind til. Videoen streames live på Kagerullen's Facebook side, og du kan stille spørgsmål undervejs. Et godt råd er at have alle råvarer klar og afvejet inden udsendelsen starter. Videoen er også tilgængelig efter liveudsendelsen, hvis du ønsker at se den på et senere tidspunkt.

1

Mørdej

Rør mel, flormelis, vaniljesukker og smør sammen og tilsæt ægget. Saml dejen hurtigt i hånden og lad den hvile 15-20 min. i køleskabet (fladt i en frysepose).

 Tænd ovnen på 200 °C almindelig ovn.

Rul dejen ud i en ca. 3 mm tyk plade mellem to stykker bagepapir. Kom bagepapir ovenpå tærten og hæld soyabønner eller kikærter ned på bagepapiret. Bag i 18-20 min. til bunden er gylden. Tag den ud af ovnen og lad den køle af.

2

Rabarber-chokoladecreme

Kom husblas i blød i koldt vand. Skyl rabarberen. Skær dem ud i tynde skiver og kog dem op sammen med limesaft og vand. Lad dem koge indtil de er godt møre, imens du hakker den hvide chokolade. Blend herefter de kogte rabarber til en mos. Tilsæt piskefløde og den røde farve for at justere rababercremens farve til en svagt lyserød farve. Varm massen op til lige under kogepunktet. Vrid og smelt husblas heri. Hæld den varme rabarbermasse over chokoladen. Rør indtil chokoladen er smeltet. Lad den køle let, og hæld den over den afkølede tærte. Stil den i fryseren i 15-20 min.

3

Rabarbergelé

Kom husblas i blød i koldt vand. Skyl rabarberen. Skær dem i tynde skiver og kog dem op sammen med limesaft, flormelis og vand. Lad dem koge indtil de er godt møre. Hæld rabarbermassen i en sigte. Sigt rabarbermassen over en skål. Tilsæt evt. rød farve hvis dine rabarber er meget grønne. Vrid og smelt husblas i den varme rabarbersaft. Lad den køle ned til ca. 35 °C/lillefingervarm. Hæld den herefter forsigtigt over den kolde rabarbercreme. Stil den i fryseren i 10-15 min.

4

Pynt

Kog vand og sukker op i en lille gryde. Med en kartoffelskræller laves fine strimler af de friske rabarber. Dyb strimlerne ned i den varme sukkerlage i 30-60 sek. Lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Tag kagen ud af fryseren. Pynt kagen med de hakkede mandler. Placer dem i en cirkel oven på kagen ca. 2 cm fra kanten. Drys herefter med Bloomy Blackcurrant krymmel, og pynt med rabarberstrimler og skovsyre.

Tip

Du kan også bruge opskriften på creme og gelé til at skabe de lækreste sommerdesserter. Fordel cremen i 6 portionsglas, afkøl og top derefter med rabarbergeléen, så får du en lækker rabarber panna cotta.

Er der mørdej tilovers kan du gemme den i køleskabet i et par dage eller i fryseren i op til 3 måneder. Udstik f.eks. små runde kager og læg dem sammen med rabarbermarmelade, og top med glasur og økologisk krymmel til en fin lille rabarbersnitte.

Næringsindhold til opskriften Nyfortolket rabarbertærte | Bag live med Liv Martine

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1645kJ
393kcal
1126kJ
269kcal
Fedt 23.83g 16.32g
Kulhydrat 37.33g 25.57g
Protein 4.67g 3.20g