Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Økologisk lagkage med konditorcreme

Den lækreste lagkage lavet med Dr. Oetkers brede sortiment af økologiske kageingredienser. Skøn smag af klassisk konditorcreme samt solbær og brombær.

8 - 10 portioner

nem 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Økologisk lagkage med konditorcreme

Lagkagebunde:

4 æg str. M/L
150 g sukker
2 tsk. Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
150 g vand
150 g hvedemel
0,5 tsk. Dr. Oetker Økologisk Bagepulver

Konditorcreme:

1 brev Dr. Oetker Økologisk Kagecreme
5 dl letmælk
2,5 dl fløde

Samling og pynt:

200 g solbærsyltetøj
2,5 dl fløde
Dr. Oetker Økologisk Bloomy Blackcurrant krymmel
friske solbær
friske brombær

Tilberedning

Tilberedning

Før du bager

Kagen set på billedet er bagt i en 17 cm springform med nok lagkagedej til 4 lagkagebunde. Lagkagebundende er bagt enkeltvis i 8-10 min hver.

For en lagkage passende til en 22 cm springform er der kun dej nok til 3 lagkagebunde. Her bages lagkagedejen samlet i springformen i 20-25 minutter og udskæres når kagen er afkølet.

1

Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.

2

Lagkagebunde

Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende og luftig med en elpisker i 4-5 minutter. Tilsæt vand og pisk det godt sammen. Sigt hvedemel og bagepulver i æggemassen og vend det sammen. Kom dejen i en smurt springform, gerne med bagepapir i bunden, og bag lagkagebunden i 20-25 minutter, nederst i ovnen.

Mærk efter med et træspyd om den er nok bagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Hvis kagen får for meget farve i ovnen kan du komme et stykke stanniol over mens den bager færdig. Lad lagkagebunden køle helt af på en bagerist og del den i 3.

3

Konditorcreme

Rør et brev økologisk vanilje kagecreme sammen med 1 dl mælk. Varm resten af mælken i en kasserolle. Når mælken koger tilsættes det oprørte vaniljecremepulver under omrøring. Cremen koges i 1 min. og stilles herefter på køl i 3-4 timer før brug. Cremen kan med fordel forberedes dagen før. Når cremen har været på køl tilsættes flødeskum af 2½ dl piskefløde, der vendes i den afkølede creme.

4

Samling af kagen og pynt

Kom den første lagkagebund i bunden af springformen og spred et tyndt lag solbærmarmelade rundt i yderkanten af lagkagebunden. Fyld herefter et lag konditorcremen over hele bunden. Kom en bund mere på og gentag. Top med den sidste bund. Sæt kagen på køl til kagen har sat sig.

Når kagen har sat sig, piskes 2 ½ dl fløde til flødeskum. Spred halvdelen af flødeskummen i et tyndt lag ud over kagens top og sider.

Kom det resterende flødeskum i en sprøjtepose og dekorer kagen med flødeskums rosetter. Drys rosetterne med krymmel og dekorer dem med friske solbær og brombær.

Næringsindhold til opskriften Økologisk lagkage med konditorcreme

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1964kJ
469kcal
1126kJ
269kcal
Fedt 24.60g 14.14g
Kulhydrat 52.41g 30.12g
Protein 6.75g 3.88g