Økologisk lagkage med konditorcreme

(0)
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Den lækreste lagkage lavet med Dr. Oetkers brede sortiment af økologiske kageingredienser. Skøn smag af klassisk konditorcreme samt solbær og brombær.

6 - 8 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Økologisk lagkage med konditorcreme

Redskaber:

håndmixer
springform; ø 17 cm
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker stjernetyl; ø 8 mm

Lagkagebunde:

4 æg str. M/L
150 g sukker
2 tsk. Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
150 g vand
150 g hvedemel
½ tsk. Dr. Oetker Økologisk Bagepulver

Konditorcreme:

1 brev Dr. Oetker Økologisk Kagecreme
5 dl letmælk
2 ½ dl piskefløde

Samling og pynt:

200 g solbærsyltetøj
2 ½ dl piskefløde
Dr. Oetker Økologisk Bloomy Blackcurrant krymmel
friske solbær
friske brombær

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.

1

Lagkagebunde

Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende og luftigt med en håndmixer i 4-5 minutter. Tilsæt vand og pisk det godt sammen. Sigt hvedemel og bagepulver i æggemassen og vend dejen sammen. Kom dejen i fire smurte springforme (ø 17 cm), gerne med bagepapir i bunden, og bag bundene i 8-10 minutter nederst i ovnen. Eller bag bundene en ad gangen og vask formen imellem hver gang. 



Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet, når det trækkes ud. Hvis kagen får for meget farve i ovnen, kan den dækkes med et stykke stanniol mens den bager færdig. 

2

Konditorcreme

Rør et brev økologisk vanilje kagecreme sammen med 1 dl mælk. Varm resten af mælken i en kasserolle. Når mælken koger tilsættes det oprørte vaniljecremepulver under omrøring. Kog cremen under omrøring i 1 minut og stil den derefter på køl i 3-4 timer før brug. Cremen kan med fordel forberedes dagen før. 


Pisk fløden til skum. Pisk den kolde creme igennem for at fjerne klumper. Vend fløden i cremen. 

3

Samling af kagen og pynt

Saml kagen i ringen fra springformen eller i en kagering. Kom den første lagkagebund i bunden af formen og spred et tyndt lag solbærmarmelade rundt i yderkanten af lagkagebunden. Fyld herefter et lag konditorcremen over hele bunden. Kom en bund mere på og gentag. Top med den sidste bund. Sæt kagen på køl til den har sat sig.


Befri kagen fra formen.


Pisk fløden til flødeskum. Spred halvdelen af flødeskummen i et tyndt lag ud over kagens top og sider.



Kom det resterende flødeskum i en sprøjtepose med en stjernetyl og dekorer kagen med flødeskums rosetter. Drys rosetterne med Bloomey Blackcurrant krymmel og pynt med friske solbær og brombær.

Tips

Hvis du ikke har en ø 17 cm form kan du også bage bunden i en ø 22 cm springform. Der vil dog kun være dej nok til tre lagkagebunde. Bag lagkagedejen samlet i springformen i 20-25 minutter og udskær den i tre bunde når kagen er afkølet.


Find alle vores bedste tips og opskrifter på lagkager på vores temaside.

Næringsindhold til opskriften Økologisk lagkage med konditorcreme

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2592 kJ
619 kcal
900 kJ
215 kcal
Fedt 32.15 g 11.16 g
Kulhydrat 68.74 g 23.87 g
Protein 10.71 g 3.72 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: