Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Pebermynte Chokoladekage - en Black Magic i jule forklædning

Den populære Black Magic chokoladekage smager ligeså fantastisk i denne juleversion med pebermynte.

15 - 18 portioner

nem 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Pebermynte Chokoladekage - en Black Magic i jule forklædning

Tørre ingredienser:

150 g hvedemel
250 g sukker
50 g kakaopulver
1 tsk. Dr. Oetker Natron
1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
2 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
2 knsp. salt - fint

Våde ingredienser:

1 stk. æg str. M/L
1,25 dl kaffe - færdigbrygget
1,25 dl mælk
0,5 dl smagsneutral olie - gerne rapsolie

Fyld:

1 brev Dr. Oetker Cake Mousse Vanilla Taste
2,5 dl letmælk
1 tsk. Dr. Oetker Grøn Konditorfarve
2 tsk. Dr. Oetker Naturlig Pebermynteekstrakt

Topping og pynt:

100 g mørk kogechokolade eller chokoladeknapper

Tilberedning

Tilberedning

Forberedelse

Tænd ovnen på 175grader traditionel varme. Beklæd bunden af springformen med bagepapir.

Tilberedning

Rør alle de tørre ingredienser sammen i en skål, indtil alle klumper er opløst.

Hæld de våde ingredienser ned i skålen og rør kortvarigt til dejen er samlet. Hæld dejen i springformen og bag kagen på nederste rille i ovnen i ca. 45 min. Når en kødnål stukket ned i midten af kagen kommer ud uden dej på, er kagen færdigbagt.

Afkøl kagen fuldstændig, befri den fra formen og flæk kagen i 2 lag med en brødkniv.

Fyld

Pebermyntemousse: Bland brevets indhold med mælk og tilsæt grøn konditorfarve og pebermynteekstrakt. Pisk kort med en håndmixer på laveste hastighed, derefter 3 minutter på højeste hastighed til moussen er luftig. Fordel 1/3-del af moussen mellem kagens 2 lag og smør kagen op med resten. Gem evt. lidt af moussen i en sprøjtepose med stjernetyl til at pynte med.

Pynt

Pynt Black Magic kagen med smeltet chokolade. Smelt chokolade over et vandbad eller i mikroovn og pynt kagen med chokolade som vist på billedet. Afsæt små toppe af den grønne pebermyntemousse i kanten af kagen med spøjteposen, oven på chokoladen.

Næringsindhold til opskriften Pebermynte Chokoladekage - en Black Magic i jule forklædning

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 867kJ
207kcal
1671kJ
399kcal
Fedt 8.37g 16.10g
Kulhydrat 29.54g 56.81g
Protein 2.97g 5.71g