Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Professor Balthasars banankage

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Den skønne smag af banan og vanilje og den tykke skal af god mørk chokolade er med til at gøre kagen til én af vore foretrukne.

ca. 10 portioner

nem 30 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Professor Balthasars banankage

Redskaber:

håndmixer
bundt cake form eller anden form
Dr. Oetker teflon bagepensel; 2,5 cm

Banankage:

6 æg str. M/L
4 dl sukker
2 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
4 dl hvedemel
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
200 g smeltet smør (afkølet)
2 mosede modne bananer

Chokoladeovertræk:

200 g mørk kvalitetschokolade
Evt. lidt flormelis

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 180 °C varmluft.

1

Banankage

Kom æg, sukker og Vanilla Paste i en skål og pisk til en lys og luftig æggesnaps. Sigt mel og bagepulver i, tilsæt smeltet smør og vend dejen sammen. Vend derefter de mosede bananer i. 


Hæld dejen op i en smurt bageform, kagen på billedet er bagt i en bundt cake form, men kagen kan også bages i en anden randform, en sandkageform eller en springform. Dog skal bagetiden måske justeres alt afhængig af den anvendte form. 


Bag kagen i 45-60 minutter, bagetiden afhænger meget af den anvendte form. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet.


Lad kagen køle lidt eller helt af i formen, før den befries fra formen.

2

Chokoladeovertræk

Hak chokoladen groft, kom den i en ildfast skål og sæt den ind i den varme ovn i 3-5 minutter, mens kagen bager færdig. Hold godt øje med chokolden og tag skålen ud, så snart den er smeltet. Chokoladen kan også smeltes i mirkoovnen eller over vandbad, her kan det være lidt nemmere at styre processen og sørge for at chokoladen ikke brænder på.

Tag kagen ud af formen det gør ikke noget, hvis den stadig er lidt lun. Hæld chokoladen over kagen eller brug en bagepensel til at fordele chokoladen jævnt. Lad chokoladen stivne.

Drys evt. med lidt flormelis lige inden servering.

Tip

Du kan også bruge vores Choco Dream Icing & Frosting til at lave en nem og lækker chokoladeglasur til kagen, her er det dog vigtigt at kagen er helt kold inden glasuren kommes på. Find inspiration til glasur og smørcreme her.

Opskriften er venligst udlånt af Sif Orellana.

Næringsindhold til opskriften Professor Balthasars banankage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2583 kJ
617 kcal
1436 kJ
343 kcal
Fedt 27.53 g 15.29 g
Kulhydrat 82.08 g 45.60 g
Protein 10.59 g 5.88 g