Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Professor Balthasars banankage

Den skønne smag af vanilje og den tykke skal af god mørk chokolade er med til at gøre kagen til én af vore foretrukne.

about 10 portioner

nem 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Professor Balthasars banankage

Kagedej:

6 æg str. M/L
4 dl sukker
2 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
4 dl hvedemel
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
200 g smeltet smør (afkølet)
2 mosede modne bananer

Pynt:

200 g smeltet mørk chokolade (god)
smør til at smøre formen

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 180 °C.

1

Kagedej

Pisk de hele æg sammen med sukker og Vanilla Paste. Tilføj mel, bagepulver og smør. Vend dejen rundt. Vend de mosede bananer i. Hæld dejen op i en smurt bageform og bag den i ca 1 time.

Kagen på billedet er bagt i en anderledes type bageform. Dog kan kagen også sagtens bages i en sandkageform eller rund springform, hvormed kagen er let at pensle med chokolade bagefter.

Tjek, om kagen er bagt nok, ved at stikke en spids kniv eller kødnål ned i kagen efter 1 times bagning og se, om dejen hænger ved. Gør den det, så bag kagen lidt mere.

2

Pynt

Bræk den mørke chokolade i mindre stykker, kom den i en ildfast skål og sæt den ind i ovnen i 3-5 minutter, mens kagen bager færdig. Hold godt øje med chokolden og tag skålen ud, så snart den er smeltet. Evt. kan chokoladen også smeltes i mirkoovnen.
Tag kagen ud af ovnen og beklæd den med den smeltede chokolade ved hjælp af en kniv eller en bagepensel. Lad chokoladen stivne.

Opskriften er venligst udlånt af Sif Orellana.

Næringsindhold til opskriften Professor Balthasars banankage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2596kJ
620kcal
1444kJ
345kcal
Fedt 27.61g 15.34g
Kulhydrat 82.10g 45.61g
Protein 10.59g 5.88g