Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Professor Balthasars banankage

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Den skønne smag af banan og vanilje og den tykke skal af god mørk chokolade er med til at gøre kagen til én af vore foretrukne.

ca. 10 portioner

nem 30 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Professor Balthasars banankage

Redskaber:

håndmixer
bundt cake form eller anden form
Dr. Oetker teflon bagepensel; 2,5 cm

Banankage:

6 æg str. M/L
4 dl sukker
2 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
4 dl hvedemel
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
200 g smeltet smør (afkølet)
2 mosede modne bananer

Chokoladeovertræk:

200 g mørk kvalitetschokolade
Evt. lidt flormelis

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 180 °C varmluft.

1

Banankage

Kom æg, sukker og Vanilla Paste i en skål og pisk til en lys og luftig æggesnaps. Sigt mel og bagepulver i, tilsæt smeltet smør og vend dejen sammen. Vend derefter de mosede bananer i. 


Hæld dejen op i en smurt bageform, kagen på billedet er bagt i en bundt cake form, men kagen kan også bages i en anden randform, en sandkageform eller en springform. Dog skal bagetiden måske justeres alt afhængig af den anvendte form. 


Bag kagen i 45-60 minutter, bagetiden afhænger meget af den anvendte form. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet.


Lad kagen køle lidt eller helt af i formen, før den befries fra formen.

2

Chokoladeovertræk

Hak chokoladen groft, kom den i en ildfast skål og sæt den ind i den varme ovn i 3-5 minutter, mens kagen bager færdig. Hold godt øje med chokolden og tag skålen ud, så snart den er smeltet. Chokoladen kan også smeltes i mirkoovnen eller over vandbad, her kan det være lidt nemmere at styre processen og sørge for at chokoladen ikke brænder på.

Tag kagen ud af formen det gør ikke noget, hvis den stadig er lidt lun. Hæld chokoladen over kagen eller brug en bagepensel til at fordele chokoladen jævnt. Lad chokoladen stivne.

Drys evt. med lidt flormelis lige inden servering.

Tip

Du kan også bruge vores Choco Dream Icing & Frosting til at lave en nem og lækker chokoladeglasur til kagen, her er det dog vigtigt at kagen er helt kold inden glasuren kommes på. Find inspiration til glasur og smørcreme her.

Opskriften er venligst udlånt af Sif Orellana.

Næringsindhold til opskriften Professor Balthasars banankage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2596kJ
620kcal
1440kJ
344kcal
Fedt 27.53g 15.29g
Kulhydrat 82.20g 45.67g
Protein 10.59g 5.88g