Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.
Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Rabarber is med hasselnødde-vaniljetuilles

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Hjemmelavet is lavet helt fra bunden. Isen smagt til med en blendet rabarberkompot der giver en fin lyserøde farve. Server isen med sprøde nøddeflager.

6 - 8 portioner

for let øvede 100 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Rabarber is med hasselnødde-vaniljetuilles

Redskaber:

stavblender eller foodprocessor

Rabarberkompot:

500 g rabarber
100 g sukker
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
saft fra 1 citron
½ dl vand

Iscreme:

4 dl piskefløde
1 ½ dl sødmælk
2 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
6 pasteuriserede æggeblommer
175 g sukker

Hasselnødde-vaniljetuilles:

130 g sukker
½ dl piskefløde
2 spsk. honning
1 knsp. fint salt
1 tsk. Dr. Oetker Vaniljearoma
1 spsk. hvedemel med top
2 poser Dr. Oetker Hasselnøddeflager (100 g)
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste

Tilberedning

Tilberedning

1

Rababerkompot

Skyl rabarberne og skær dem i stykker af 2-3 cm. Kog rabarberne møre i en gryde ved svag varme sammen med sukker, Vanilla Paste, citronsaft og vand. Tag kompotten af varmen og stil den til side imens iscremen tilberedes.

2

Iscreme

Hæld fløde og mælk i en gryde og tilsæt Vanilla Paste. Varm forsigtigt blandingen op til kogepunktet. Tag derefter gryden af varmen og lad den stå og trække i 15-20 minutter.



Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål, til det er lyst og luftigt. Varm flødeblandingen op igen, hæld den i æggemassen i en tynd stråle under konstant omrøring. Hæld cremen tilbage i gryden og lad den forsigtigt tykne under omrøring ved svag varme. Cremen må ikke koge, da den kan begynde at klumpe. Test om cremen har den rette konsistens ved at dække bagsiden af en ske og trække en streg med fingeren gennem. Hvis cremen ikke løber, er den færdig. Lad cremen køle lidt af.


Blend rabarberkompotten og vend den i den afkølede iscreme. Isen kan nu fryses på en ismaskine efter anvisningerne fra fabrikanten. Alternativt kan den kommes i en form og dækkes enten med film eller et låg som passer til formen. Frys isen i mindst 8 timer, og rør gerne i den en gang hver time de første 3 timer, for at undgå at der dannes for mange store iskrystaller.

3

Hasselnødde-vaniljetuilles

Tænd ovnen på 180 °C traditionel varme. 



Varm sukker, fløde, honning, salt og vaniljearoma op i en gryde ved middelvarme. Når blandingen begynder at boble tages gryden af varmen, og mel og hasselnødder tilsættes.


Rør tuillesdejen jævn og sæt ved hjælp af to spiseskeer skefulde af dejen på to bageplader beklædt med bagepapir. Der skal være god afstand imellem, da kagerne flyder meget ud. 


Bag tuillene i 6-8 minutter, til de er jævnt gyldne - ydersiden en smule mere end midten. Lad dem køle af på bagepladen.

4

Servering

Stil isen i køleskabet i 30-45 minutter inden servering, for at den kan tø lidt op. Server isen i portionsglas eller små skåle og pynt med de sprøde hasselnødde-vaniljetuilles.

Næringsindhold til opskriften Rabarber is med hasselnødde-vaniljetuilles

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2784 kJ
665 kcal
1139 kJ
272 kcal
Fedt 39.13 g 16.04 g
Kulhydrat 71.58 g 29.34 g
Protein 7.67 g 3.14 g