Rabarber is med hasselnødde-vaniljetuilles

(0)
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Hjemmelavet is lavet helt fra bunden. Isen smagt til med en blendet rabarberkompot der giver en fin lyserøde farve. Server isen med sprøde nøddeflager.

6 - 8 portioner

for let øvede 100 Minutter

Man ved at sommeren er på vej når først rabarberne kommer op af jorden, og er der noget mere lækkert og svalende i sommervarmen end en lækker rabarbaris? Denne opskrift er lavet som en klassisk is-creme, på æg og fløde, tilsat en hjemmelavet rabarberkompot for at give den søde is et lækkert syrligt modspil fra rabarberne. Lav opskriften med eller uden ismaskine.

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Rabarber is med hasselnødde-vaniljetuilles

Redskaber:

stavblender eller foodprocessor

Rabarberkompot:

500 g rabarber
100 g sukker
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
saft fra 1 citron
½ dl vand

Iscreme:

4 dl piskefløde
1 ½ dl sødmælk
2 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
6 pasteuriserede æggeblommer
175 g sukker

Hasselnødde-vaniljetuilles:

130 g sukker
½ dl piskefløde
2 spsk. honning
1 knsp. fint salt
1 tsk. Dr. Oetker Vaniljearoma
1 spsk. hvedemel med top
2 poser Dr. Oetker Hasselnøddeflager (100 g)
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste

Tilberedning

Tilberedning

1

Rababerkompot

Skyl rabarberne og skær dem i stykker af 2-3 cm. Kog rabarberne møre i en gryde ved svag varme sammen med sukker, Vanilla Paste, citronsaft og vand. Tag kompotten af varmen og stil den til side imens iscremen tilberedes.

2

Iscreme

Hæld fløde og mælk i en gryde og tilsæt Vanilla Paste. Varm forsigtigt blandingen op til kogepunktet. Tag derefter gryden af varmen og lad den stå og trække i 15-20 minutter.



Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål, til det er lyst og luftigt. Varm flødeblandingen op igen, hæld den i æggemassen i en tynd stråle under konstant omrøring. Hæld cremen tilbage i gryden og lad den forsigtigt tykne under omrøring ved svag varme. Cremen må ikke koge, da den kan begynde at klumpe. Test om cremen har den rette konsistens ved at dække bagsiden af en ske og trække en streg med fingeren gennem. Hvis cremen ikke løber, er den færdig. Lad cremen køle lidt af.


Blend rabarberkompotten og vend den i den afkølede iscreme. Isen kan nu fryses på en ismaskine efter anvisningerne fra fabrikanten. Alternativt kan den kommes i en form og dækkes enten med film eller et låg som passer til formen. Frys isen i mindst 8 timer, og rør gerne i den en gang hver time de første 3 timer, for at undgå at der dannes for mange store iskrystaller.


Tip: Skal det være ekstra nemt kan du erstatte den hjemmelavede iscreme med Dr. Oetker Icecream Ideas is-base med Bourbonvanilje, som du vender rabarberkompotten i og fryse i 4 timer, uden ismaskine.

3

Hasselnødde-vaniljetuilles

Tænd ovnen på 180 °C traditionel varme. 



Varm sukker, fløde, honning, salt og vaniljearoma op i en gryde ved middelvarme. Når blandingen begynder at boble tages gryden af varmen, og mel og hasselnødder tilsættes.


Rør tuillesdejen jævn og sæt ved hjælp af to spiseskeer skefulde af dejen på to bageplader beklædt med bagepapir. Der skal være god afstand imellem, da kagerne flyder meget ud. 


Bag tuillene i 6-8 minutter, til de er jævnt gyldne - ydersiden en smule mere end midten. Lad dem køle af på bagepladen.

4

Servering

Stil isen i køleskabet i 30-45 minutter inden servering, for at den kan tø lidt op. Server isen i portionsglas eller små skåle og pynt med de sprøde hasselnødde-vaniljetuilles.

Næringsindhold til opskriften Rabarber is med hasselnødde-vaniljetuilles

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2839 kJ
678 kcal
1080 kJ
258 kcal
Fedt 39.72 g 15.10 g
Kulhydrat 72.80 g 27.68 g
Protein 8.30 g 3.15 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: