Flag

Fløderand

4 - 6 portioner
Middelsvær
280 minutter
Fløderand er en klassisk og simpel dessert, der smager dejligt af vanilje og er nem at tilberede. Pynt den med årstidens frugter og bær.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer
randform

Ingredienser

Fløderand
5 bladeDr. Oetker Økologisk Husblas
½ lpiskefløde
4 tsk.Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
Pynt
about 200 - 300 gfriske bær
citronmelisse

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Økologisk Husblas
Picture - Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
1

Fløderand

5 bladeDr. Oetker Økologisk Husblas
½ lpiskefløde
4 tsk.Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker

Læg husblas i blød i koldt vand i 5-10 minutter.

Pisk fløden så den er lind og danner lette toppe. Den må ikke være for stiv. Rør vaniljesukker i og smag til evt. med lidt sukker.


Tag den udblødte husblas op af vandet uden at klemme det for vand. Smelt husblassen over vandbad eller i mikroovn. Smelt husblas i mikroovnen ved 900 W effekt i 15-30 sekunder. Husblassen må ikke varmes for meget, da den kan miste evnen til at stivne. Afkøl husblassen en anelse indtil en dråbe på bagsiden af hånden føles håndvarm/lunken. Husblassen må dog heller ikke blive for kold, da den så ikke kan fordeles ordentligt i blandingen og i stedet vil stivne i dråber og trevler.


Husblastrevler og -klumper opstår når husblassen får et temperaturchok. Derfor skal den smeltede husblas og den masse, den hældes i, have cirka samme temperatur. Start derfor med at køle husblassen en smule ved at blande ca. 1 dl af flødeskummet i den lune husblas under omrøring. Vend forsigtigt husblasblandingen i resten af flødeskummet.


Skyld formen, som fløderanden skal stivne i med koldt vand på indersiden for at sikre, at fløderanden slipper formen når den skal serveres. Hæld fløderanden i formen og dæk den til med husholdningsfilm. Stil den på køl i 4 timer eller indtil fløderanden er helt stivnet.

2

Pynt

200 - 300 gfriske bær
citronmelisse

Vend forsigtigt fløderanden ud på et fad. Hvis det er svært at få fløderanden ud af formen, så prøv at dyppe undersiden af formen hurtigt i varmt vand og prøv igen.


Pynt med friske bær og citronmelisse.


Tips

Hvis du ikke har en randform, så brug en anden form fx en sandkageform. Du kan også anrette i portionsglas istedet. Hvis du anretter i portionsglas er det ikke nødvendigt at skylde dem i varmt vand inden cremen hældes i, da den jo så ikke skal vendes ud.

En fløderand kan sagtens holde sig på frost i en måned i en lukket beholder.


Er du usikker på, hvordan du undgår klumper og trevler når du arbejder med husblas? Læs vores tips til husblas, hvor vi fortæller dig alt det du skal være opmærksom på, når du arbejder med husblas i kolde tilberedninger som fx Fløderand.