Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Rom-mandelkage med syrlig glasur

En kage med en lækker smag af rom og mandler. Bag den i en randform og skab en drip effect med den syrlige citronglasur for et ekstra fint udseende.

12 - 16 portioner

nem 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Rom-mandelkage med syrlig glasur

Redskaber:

bundt cake-form eller randform på 1,5 l
håndmixer

Kagedej:

200 g blødt smør
225 g rørsukker
5 æggeblommer str. M/L
150 g hvedemel
1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
0,25 tsk. salt (fint)
2 poser Dr. Oetker Mandelmel (100 g)
1 spsk. Dr. Oetker Mandelaroma
1 spsk. Dr. Oetker Romaroma
5 æggehvider str. M/L

Glasur og pynt:

150 g flormelis
2 spsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt
3 spsk. kogende vand
Dr. Oetker Rainbow Mix

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 180 ˚C traditionel varme. Smør randformen med smør og drys den med mel.

1

Kagedej

Pisk smør og sukker cremet og lyst. Tilsæt æggeblommerne én ad gangen og pisk godt efter hver æggeblomme. Tilsæt sigtet hvedemel og bagepulver sammen med salt, mandelmel, mandelaroma, romaroma og vand og pisk til dejen er ensartet.


Pisk hviderne stive, men stadig bløde, ved at starte med at piske med en håndmixer ved lav hastighed i 1 min. og derefter ved middel hastighed til hviderne danner små, stive toppe. Vend æggehviderne forsigtigt i dejen og hæld den i den i randformen.



Bag kagen midt i ovnen i 30-40 minutter. Bagetiden kan variere: jo bredere form, des kortere bagetid. Afkøl kagen i formen - det giver en lidt blødere skorpe.

2

Glasur og pynt

Rør en glasur af flormelis, citronekstrakt og vand, og hæld den over kagen lige inden servering. Pynt med farvet krymmel.

Tip

Kagen holder sig fint saftig over flere dage, hvis den pakkes godt ind.

Næringsindhold til opskriften Rom-mandelkage med syrlig glasur

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1461kJ
349kcal
1717kJ
410kcal
Fedt 20.09g 23.64g
Kulhydrat 35.00g 41.17g
Protein 4.81g 5.66g