Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Saftig chokoladekage med bær og hvid chokolademousse

Denne saftige chokoladekage har en fyldig smag af chokolade som bliver løftet op af de friske, dejlige bær. Perfekt til enhver festlig lejlighed!

about 12 portioner

for let øvede 100 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Saftig chokoladekage med bær og hvid chokolademousse

Redskaber:

springform; ø 22 cm
håndmixer

Hvid chokoladecreme:

1 blad Dr. Oetker Husblas
0,5 l piskefløde
300 g hakket, hvid chokolade
1 spsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt

Chokolade-lagkagebunde:

100 g smeltet smør
150 g mørk chokolade
2 spsk. Dr. Oetker Baking Cocoa
4 æggeblommer str. M/L
2 æg str. M/L
125 g sukker
1 pose Dr. Oetker Mandelmel (50 g)
100 g hvedemel
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
1 pose Dr. Oetker Chocolate Chips, Dark (100 g)
4 æggehvider str. M/L

Pynt:

500 - 750 g friske bær , blandede
100 g mørk chokolade til overtræk
1 spsk. smør

Tilberedning

Tilberedning

1

Hvid chokoladecreme

Læg husblas i blød 5 min. i koldt vand. Varm piskefløden op til kogepunktet, tag gryden af varmen og rør finthakket hvid chokolade i. Rør til chokoladen er helt smeltet. Smelt husblassen i den varme chokoladefløde og smag til med vaniljeekstrakt.


Sæt chokoladefløden koldt til næste dag, mindst 12 timer.

2

Chokolade-lagkagebunde

Tænd ovnen på 150 °C varmluft.

Smelt smør og hakket chokolade ved svag varme og rør kakaoen i. Pisk æggeblommer, æg og sukker luftigt og skummende. Sigt mandelmel, hvedemel og bagepulver i. Tilsæt chocolate chips og det smeltede chokoladesmør og vend dejen sammen. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.


Fordel dejen i 3 smurte og meldryssede springforme. Bag bundene i ca. 14-16 min. Afkøl bundene på en bagerist. Alternativt kan bundene bages én ad gangen i én springform. Husk at lade bunden køle af, inden du tager den ud af springformen.

3

Pynt

Pisk chokoladecremen let og luftig, pisk ikke for meget, da cremen bliver for fast. Skyl bærrene og skær de større bær i mundrette stykker.
Smør en bund med creme og læg bær derpå. Læg en bund ovenpå og fortsæt efter samme fremgangsmetode. Gem 1/3 af bærrene til pynt oven på kagen. 
Smelt hakket chokolade over vandbad og rør den blank med smeltet smør. Hæld den smeltede chokolade ud over toppen af kagen og lad den løbe en anelse ned af siden. Pynt med de resterende bær og servér.

Tip

Kagen passer til festlige lejligheder som fødselsdag, bryllup, konfirmation og studenterfest. Har du ikke tid til selv at lave cremen, kan du bruge Dr. Oetker Cake Mousse Vanilla Taste.


Læs også vores tips til chokoladekage, hvor vi blandt andet fortæller, hvad du skal gøre for at få en svampet eller luftig chokoladekage.

Næringsindhold til opskriften Saftig chokoladekage med bær og hvid chokolademousse

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2793kJ
667kcal
1319kJ
315kcal
Fedt 46.73g 22.04g
Kulhydrat 51.03g 24.07g
Protein 10.19g 4.81g