Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Saftig chokoladekage med bær og hvid chokolademousse

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Denne lækre chokoladelagkage har en dejlig smag af både mørk og hvid chokolade og er fyldt med dejlige friske bær. Perfekt til enhver festlig lejlighed!

10 - 12 portioner

for let øvede 75 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Saftig chokoladekage med bær og hvid chokolademousse

Redskaber:

springform; ø 22 cm
håndmixer

Hvid chokoladecreme:

1 blad Dr. Oetker Husblas
½ l piskefløde
300 g hakket, hvid chokolade
1 spsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt

Chokolade-lagkagebunde:

100 g smeltet smør
150 g mørk chokolade
2 spsk. Dr. Oetker Baking Cocoa
4 æggeblommer str. M/L
2 æg str. M/L
125 g sukker
1 pose Dr. Oetker Mandelmel (50 g)
100 g hvedemel
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
1 pose Dr. Oetker Chocolate Chips, Dark (100 g)
4 æggehvider str. M/L

Pynt:

500 - 750 g friske bær , blandede
100 g mørk chokolade
1 spsk. smør

Tilberedning

Tilberedning

1

Hvid chokoladecreme

Læg husblas i blød i koldt vand. 


Varm piskefløden op til kogepunktet, tag gryden af varmen og rør finthakket hvid chokolade i. Rør til chokoladen er helt smeltet, tilsæt Naturlig Vaniljeekstrakt. Klem husblassen fri for vand og smelt den i den varme chokoladefløde.

Sæt chokoladefløden i køleskabet til næste dag, mindst 12 timer.

2

Chokolade-lagkagebunde

Tænd ovnen på 150 °C varmluft.


Smelt smør og hakket chokolade ved svag varme og rør kakaoen i, lad det køle let af.


Pisk æggeblommer, æg og sukker luftigt og skummende. Sigt mandelmel, hvedemel og bagepulver i. Tilsæt chocolate chips og det smeltede chokoladesmør og vend dejen sammen. 


Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.

Fordel dejen i 3 smurte og meldryssede springforme (ø 22 cm). Bag bundene i 14-16 minutter. Afkøl bundene på en bagerist. 


Alternativt kan bundene bages én ad gangen i én springform. Husk at lade bunden køle af, inden du tager den ud af springformen.

3

Pynt

Pisk chokoladecremen let og luftig, pisk ikke for meget, da cremen så kan bliver for fast. 


Skyl bærrene og skær de større bær i mundrette stykker.

Smør en bund med 1/2 af cremen og kom 1/3 af bærrene på. Læg en bund ovenpå og kom creme og bær på. Top med den sidste bund. Sæt 1/3 af bærrene fra til pynt ovenpå kagen. 


Smelt hakket chokolade over vandbad, tilsæt smør og rør til smørret er smeltet og chokoladen er blank. Hæld den smeltede chokolade udover toppen af kagen og lad den løbe en anelse ned af siden. Pynt med de resterende bær.

Tips

Kagen passer til festlige lejligheder som fødselsdag, bryllup, konfirmation og studenterfest. Har du ikke tid til selv at lave cremen, kan du bruge Dr. Oetker Cake Mousse Vanilla Taste.

Læs også vores tips til chokoladekage, hvor vi blandt andet fortæller, hvad du skal gøre for at få en svampet eller luftig chokoladekage.

Næringsindhold til opskriften Saftig chokoladekage med bær og hvid chokolademousse

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 3052 kJ
729 kcal
1315 kJ
314 kcal
Fedt 51.13 g 22.04 g
Kulhydrat 55.85 g 24.07 g
Protein 11.15 g 4.81 g