Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Scones med vaniljecreme & råmarinerede jordbær

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Nyd disse lækre scones til eftermiddagsteen eller -kaffen på en solskinsfyldt sommerdag.

10 - 12 stk.

for let øvede 40 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Scones med vaniljecreme & råmarinerede jordbær

Redskaber:

rund udstikker
kagerulle

Scones:

300 g hvedemel
2 spsk. sukker
1 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
75 g koldt smør
1 æg str. M/L
1 dl kærnemælk

Vanilje-mascarpone creme:

100 g mascarpone
1 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje

Råmarinerede jordbær:

500 g friske jordbær
3 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 - 2 tsk. appelsinsaft eller citronsaft

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 220 °C traditionel varme.

1

Scones

Bland hvedemel, sukker, vaniljesukker og bagepulver sammen i en skål. Smuldr smørret i melet til det er som rasp. Tilsæt æg og kærnemælk og saml dejen hurtigt, det er vigtigt ikke at ælte dejen da sconsene så vil blive seje. Rul dejen ud på et meldrysset bord, så den har en tykkelse på 1½-2 cm. Udstik 10-12 små scones med et glas eller en rund udstikker og kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag sconesene midt i ovnen 10-13 minutter.

2

Vanilje-mascarpone creme

Rør mascarpone og vaniljesukker sammen, så det får en jævn og luftig konsistens.

3

Råmarinerede jordbær

Skyl og skær jordbærrene i skiver. Kom jordbærrene i en skål med vaniljesukker og appelsin- eller citronsaft og rør det forsigtigt sammen.


Servér sconesene lune med en vaniljecremen og de råsyltede jordbær.

Tip

Sconse smager bedst dagen de er bagt, men hvis I ikke kan nå at spise dem alle sammen på dagen, så prøv at lun dem et par minutter i ovnen inden servering.

Næringsindhold til opskriften Scones med vaniljecreme & råmarinerede jordbær

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 976kJ
233kcal
921kJ
220kcal
Fedt 9.49g 8.96g
Kulhydrat 31.64g 29.85g
Protein 4.83g 4.56g