Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Skumfiduser med krymmel

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Konfekt til den søde juletid.

30 - 35 stk.

avanceret 120 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Skumfiduser med krymmel

Redskaber:

chokolade- eller sukkertermometer

Skumfiduser:

14 blade Dr. Oetker Husblas
1 ½ dl vand eller saft (fx æblejuice)
500 g sukker
1 ½ dl lys sirup
½ dl vand blandet med Dr. Oetker Naturlig Ekstrakt efter egen smag
½ tsk. Dr. Oetker Rød Konditorfarve
½ tsk. Dr. Oetker Grøn Konditorfarve
olie til pensling
1 kg druesukker til at vende marshmallows i

Pynt:

100 g mørk kogechokolade eller chokoladeknapper
Dr. Oetker Junglekrymmel
Dr. Oetker Neon krymmel

Tilberedning

Tilberedning

1

Skumfiduser

Læg husblas i blød i koldt vand, men sukkerblandingen laves.

Kom vand/saft, sukker og sirup i en gryde og bring blandingen langsomt i kog under om­røring. Kog sukkerblandingen ved svag varme, til sukkeret er opløst. Skru derefter op for varmen, og kog, til sukkerblandingen når 130 °C. Det er vigtigt, at temperaturen når helt op på de 130 °C (max. 140 °C), da skumfiduserne ellers ikke får den rigtige konsistens.

2

Pres væden fra husblassen og opløs den i vandet med ekstrakt sammen med lidt af sukkerlagen. Pisk blandingen ved medium hastighed (der skal bruges røremaskine eller håndmixer) i et par minutter.

Tilsæt sukkerblandingen i en tynd stråle. Strålen skal løbe ned i blandingen uden at ramme piskerisene, da der ellers vil dannes tynde kara­meltråde i det færdige resultat. Fortsæt med at piske blandingen ved medium hastighed i 8-10 minutter, til konsistensen er lidt som tyggegummi og minder om marengs.

Tilsæt konditorfarve efter ønske og pisk, til farven er jævn. Hæld massen over i en form (ca. 18 x 24 cm) beklædt med husholdningsfilm penslet med olie. Sæt den i køleskabet til næste dag.

3

Pynt

Skær marshmallowmassen ud i firkanter med en skarp kniv og vend firkanterne i druesukker. Smelt chokolade over et vandbad eller i mikroovn, hæld i en skål og dyp halvdelen af hver skumfidus deri.

Opbevar marshmallows i en tætlukket beholder i køleskabet.

Næringsindhold til opskriften Skumfiduser med krymmel

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 934 kJ
223 kcal
1507 kJ
360 kcal
Fedt 1.06 g 1.71 g
Kulhydrat 52.05 g 83.95 g
Protein 0.83 g 1.33 g