Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Skumfiduser med krymmel

Konfekt til den søde juletid.

30 - 35 stk.

avanceret 120 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Skumfiduser med krymmel

Redskaber:

chokolade- eller sukkertermometer

Skumfiduser:

14 blade Dr. Oetker Husblas
1,5 dl vand eller saft (fx æblejuice)
500 g sukker
1,5 dl lys sirup
0,5 dl vand blandet med Dr. Oetker Naturlig Ekstrakt efter egen smag
0,5 tsk. Dr. Oetker Rød Konditorfarve
0,5 tsk. Dr. Oetker Grøn Konditorfarve
olie til pensling
1 kg druesukker til at vende marshmallows i

Pynt:

100 g mørk kogechokolade eller chokoladeknapper
Dr. Oetker Junglekrymmel
Dr. Oetker Neon krymmel

Tilberedning

Tilberedning

1

Skumfiduser

Læg husblas i blød i koldt vand, men sukkerblandingen laves.

Kom vand/saft, sukker og sirup i en gryde og bring blandingen langsomt i kog under om­røring. Kog sukkerblandingen ved svag varme, til sukkeret er opløst. Skru derefter op for varmen, og kog, til sukkerblandingen når 130 °C. Det er vigtigt, at temperaturen når helt op på de 130 °C (max. 140 °C), da skumfiduserne ellers ikke får den rigtige konsistens.

2

Pres væden fra husblassen og opløs den i vandet med ekstrakt sammen med lidt af sukkerlagen. Pisk blandingen ved medium hastighed (der skal bruges røremaskine eller håndmixer) i et par minutter.

Tilsæt sukkerblandingen i en tynd stråle. Strålen skal løbe ned i blandingen uden at ramme piskerisene, da der ellers vil dannes tynde kara­meltråde i det færdige resultat. Fortsæt med at piske blandingen ved medium hastighed i 8-10 minutter, til konsistensen er lidt som tyggegummi og minder om marengs.

Tilsæt konditorfarve efter ønske og pisk, til farven er jævn. Hæld massen over i en form (ca. 18 x 24 cm) beklædt med husholdningsfilm penslet med olie. Sæt den i køleskabet til næste dag.

3

Pynt

Skær marshmallowmassen ud i firkanter med en skarp kniv og vend firkanterne i druesukker. Smelt chokolade over et vandbad eller i mikroovn, hæld i en skål og dyp halvdelen af hver skumfidus deri.

Opbevar marshmallows i en tætlukket beholder i køleskabet.

Næringsindhold til opskriften Skumfiduser med krymmel

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 938kJ
224kcal
1516kJ
362kcal
Fedt 1.06g 1.71g
Kulhydrat 52.03g 83.92g
Protein 0.83g 1.33g