Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.
Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Skumfiduser med krymmel

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Konfekt til den søde juletid.

30 - 35 stk.

avanceret 120 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Skumfiduser med krymmel

Redskaber:

chokolade- eller sukkertermometer

Skumfiduser:

14 blade Dr. Oetker Husblas
1 ½ dl vand eller saft (fx æblejuice)
500 g sukker
1 ½ dl lys sirup
½ dl vand blandet med Dr. Oetker Naturlig Ekstrakt efter egen smag
½ tsk. Dr. Oetker Rød Konditorfarve
½ tsk. Dr. Oetker Grøn Konditorfarve
olie til pensling
1 kg druesukker til at vende marshmallows i

Pynt:

100 g mørk kogechokolade eller chokoladeknapper
Dr. Oetker Junglekrymmel
Dr. Oetker Neon krymmel

Tilberedning

Tilberedning

1

Skumfiduser

Læg husblas i blød i koldt vand, men sukkerblandingen laves.

Kom vand/saft, sukker og sirup i en gryde og bring blandingen langsomt i kog under om­røring. Kog sukkerblandingen ved svag varme, til sukkeret er opløst. Skru derefter op for varmen, og kog, til sukkerblandingen når 130 °C. Det er vigtigt, at temperaturen når helt op på de 130 °C (max. 140 °C), da skumfiduserne ellers ikke får den rigtige konsistens.

2

Pres væden fra husblassen og opløs den i vandet med ekstrakt sammen med lidt af sukkerlagen. Pisk blandingen ved medium hastighed (der skal bruges røremaskine eller håndmixer) i et par minutter.

Tilsæt sukkerblandingen i en tynd stråle. Strålen skal løbe ned i blandingen uden at ramme piskerisene, da der ellers vil dannes tynde kara­meltråde i det færdige resultat. Fortsæt med at piske blandingen ved medium hastighed i 8-10 minutter, til konsistensen er lidt som tyggegummi og minder om marengs.

Tilsæt konditorfarve efter ønske og pisk, til farven er jævn. Hæld massen over i en form (ca. 18 x 24 cm) beklædt med husholdningsfilm penslet med olie. Sæt den i køleskabet til næste dag.

3

Pynt

Skær marshmallowmassen ud i firkanter med en skarp kniv og vend firkanterne i druesukker. Smelt chokolade over et vandbad eller i mikroovn, hæld i en skål og dyp halvdelen af hver skumfidus deri.

Opbevar marshmallows i en tætlukket beholder i køleskabet.

Næringsindhold til opskriften Skumfiduser med krymmel

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 934 kJ
223 kcal
1507 kJ
360 kcal
Fedt 1.06 g 1.71 g
Kulhydrat 52.05 g 83.95 g
Protein 0.83 g 1.33 g