Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Snefnug & iskrystaller | Kreahjørnet

Se hvordan du flot og simpelt skaber glitrende iskrystaller med brug af royal icing og krymmel. Lad fantasien få frit spil.

20 - 25 stk.

for let øvede 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Snefnug & iskrystaller | Kreahjørnet

Sugar Cookie dej:

125 g blødt smør
175 g sukker
1 stk. æg str. M/L
1 tsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
1 knsp. salt
0,25 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
275 g hvedemel

Royal icing:

1 bæger pasteuriserede æggehvider str. M/L
1 tsk. citronsaft
150 g flormelis
1 tsk. Dr. Oetker Blå Konditorfarve

Pynt:

Dr. Oetker Sweethart
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls
Dr. Oetker Super Hero

Tilberedning

Tilberedning

1

Sugar Cookie

Pisk smør og sukker hvidt og pisk ægget i. Smag æggemassen til med vaniljeekstrakt og salt. Tilsæt bagepulver og hvedemel og rør dejen sammen. Form dejen til en kugle og tryk den flad. Pak dejen ind i husholdningsfilm og sæt den på køl et par timer (gerne natten over).

2

Tænd ovnen på 175° C traditionel varme.

Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud på et meldrysset bord til en tykkelse på 3-4 mm. Udstik småkagerne og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag småkagerne i midten af ovnen i 9-11 min til de er let gyldne. Afkøl kagerne helt på en bagerist.

3

Royal icing

Pisk æggehvide, flormelis og citronsaft med en håndpisker først 1 minut ved lav hastighed og dernæst 10 minutter ved høj hastighed. Del glasuren i to skåle. Farv den ene portion lys tyrkis med den blå farve. Fyld de to farvede glasurer i hver sin sprøjtepose og klip et hul i spidsen på et par mm.

4

Pynt

Når man dekorerer snefnug skal man lave symmetriske figurer. Start for eksempel med at tegne en lige streg fra den ene spids til den anden på småkagen, gentag to gange så der dannes et kryds hen over midten. Lav symetriske v'er på hver spids og pynt med lidt prikker. Afslut med at dekorere småkagen med krymmel i midten.

Tip

Hvis du mangler en udstikker kan du bruge et rundt glas og i stedet tegne snefnug og iskrystaller på runde småkager. Sprøjteposer kan erstattes af frostposer.

Næringsindhold til opskriften Snefnug & iskrystaller | Kreahjørnet

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 741kJ
177kcal
1645kJ
393kcal
Fedt 5.19g 11.54g
Kulhydrat 30.37g 67.50g
Protein 1.80g 4.01g