til opskriften Snemandskage
kagerulle | |
2 træspyd | |
minihakker | |
håndmixer | |
2 springforme; ø 16 cm | |
Dr. Oetker kagekam - ekstra høj | |
fondant udglatter |
150 g | Dr. Oetker Hvid fondant |
Dr. Oetker Concentrated Orange Colour | |
kakao | |
200 g | Dr. Oetker Sort Dekorationsfondant |
2 | æbler |
2 poser | Dr. Oetker Hasselnøddeflager (100 g) |
250 g | blødt smør |
180 g | sukker |
1 knsp. | fint salt |
4 | æg str. M/L |
220 g | hvedemel |
70 g | majsstivelse |
2 tsk. | Dr. Oetker Bagepulver |
2 tsk. | stødt kanel |
180 ml | æblejuice |
3 | æbler |
60 g | flormelis |
1 ½ tsk. | Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje |
1 tsk. | stødt kanel |
250 g | mascarpone |
3 dl | piskefløde |
300 g | blødt smør |
300 g | flormelis |
1 tsk. | Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt |
majsstivelse til udrulning | |
850 g | Dr. Oetker Hvid fondant |
Dr. Oetker Concentrated Blue Colour |
Fondant dekorationerne skal tørre i mindst 24 timer inden kagen pyntes, derfor skal de laves mindst dagen før.
Udskriv skabelonen til snemandens hat og andet pynt.
Farv halvdelen af den hvide fondant orange med Concentrated Orange Color og form den som snemandens næse, brug skabelonen som guide.
Ælt kakaopulver ind i den resterende hvide fondant, så den bliver brun og lav snemandens arme ud fra skabelonen. Sæt forsigtigt et træspyd ind i bunden af hver arm.
Rul den sorte fondant ud til en tykkelse på 5 mm og skær en cirkel ud til bunden af snemandens hat (brug skabelonen). Skær en strimmel af den resterende sorte fondant på ca. 66 x 5 cm. Form den som en cylinder og sæt den fast på den udskårne bund med lidt vand. Lav snemandens øjne og mund af den resterende sorte fondant, brug igen skabelonen.
Lad alle fondantstykker tørre ved stuetemperatur i mindst 24 timer.
Tænd ovnen på 180 °C traditionel ovn.
Skræl æblerne og skær dem i tern på ca. 1x1 cm. Kom hasselnøddeflagerne i en minihakker og blend dem fint.
Pisk smør, sukker og salt sammen med en håndmixer indtil blandingen er let og luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt imellem hvert æg.
Bland mel, majsstivelse, malet hasselnødder, bagepulver og kanel sammen. Tilsæt derefter skiftevis melblandingen og æblejuice lidt efter lidt, til smørblandingen. Pisk med en håndmixer til dejen er ensartet og glat.
Fordel dejen i to smurte springforme (ø 16 cm) med bagepapir i bunden. Bag kagerne midt i ovnen i ca. 40 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet.
Lad kagerne køle helt af i springformene. Fjern form og bagepapir og flæk begge kagebunde på midten, så der i alt bliver fire lige tykke kagebunde.
Bagetid: ca. 40 minutter
Skræl æblerne og riv dem fint. Brug køkkenrulle til at presse noget af saften ud af de revne æbler. Sæt æblerne til side.
Rør flormelis, stødt kanel og vaniljesukker sammen.
Pisk mascarpone til den er glat og uden klumper, tilsæt derefter piskefløden lidt ad gangen. Så snart blandingen begynder at stivne, tilsættes flormelis blandingen langsomt og der piskes indtil cremen er stiv. Tilsæt revet æble og vend det i cremen så det bliver godt fordelt.
Læg den nederste kagebund på et serveringsfad og fordel 1/3 af fyldet over bunden (kagen kan med fordel samles i en kagering eller i ringen fra en af springformene). Læg den næste kagebund på. Gentag med fyld og bunde til alt fyldet og alle bundende er brugt. Slut af med den sidste bund. Sæt kagen på køl.
Pisk stuetempereret smør, flormelis og Naturlig Vaniljeekstrakt sammen med en håndmixer til blandingen er let og luftigt. Fordel et lag smørcreme over hele kagen og smør det jævnt ud over kagens overflade med en paletkniv eller en kagekam (evt. Dr. Oetker kagekam med ekstra højde) og lad smørcremen sætte sig lidt i køleskabet.
Dæk hele kagen med fondanten og glat den ud med en fondant udglatter for at få en jævn og glat overflade.
Brug lidt vand til at fastgøre de forberedte øjne, næse, mund og hat på kagen.
Farv den overskydende hvide fondant lyseblå med lidt Concentrated Blue Colour. Rul lidt af den blå fondant til en pølse og rul den derefter ud med en kagerulle til en tykkelse på 2 mm. Skær et lille smalt bånd ud (22 x 1 cm), der kan nå rundt om hatten (brug skabelonen). Fastgør det på hatten med lidt vand.
Rul resten af den lyseblå fondant ud til et langt bånd med en tykkelse på 3 mm, og skær snemandens tørklæde ud (80 x 5 cm). Brug skabelonen for at få formen helt rigtig.
Placér det lange stykke fondant rundt omkring bunden af kagen. Lav nogle snit ind i hver ende af tørklædet på ca. 3 cm. Der skal være et par millimeter mellem hvert snit, således at det danner frynserne på snemandens halstørklæde.
Hvis din fondant er for blød så prøv at ælte en lille smule majsstivelse eller flormelis ind i den.
Du kan også selv lave sort fondant. For en intens, sort nuance skal du først bruge kakao (Dr. Oetker Baking Cocoa) for at få en mørk base og derefter så meget Dr. Oetker Concentrated Black Colour der skal til for at fondanten får en intens sort farve. Kakaoen sørger også for, at fondanten ikke bliver alt for klistret. Hvis fondanten er for blød efter du har arbejdet med den, så læg den til side en times tid inden du former dekorationerne.
Det kan være en god idé at have hansker på når man indfarver fondant, så man ikke får farvede hænder.
Hvis du ønsker at kagen er lidt større, men også lavere kan du med fordel bage den i en ø 18 cm springform, det er måske nødvendigt at justere bagetiden lidt.
Per Portion / Styk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energi |
5874
kJ
1403 kcal |
1478
kJ
353 kcal |
Fedt | 68.78 g | 17.32 g |
Kulhydrat | 174.86 g | 44.04 g |
Protein | 10.09 g | 2.54 g |
Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Dit samtykke omfatter også udtrykkeligt en mulig dataoverførsel til USA i henhold til artikel 49 i GDPR. Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger, her kan du også finde flere oplysninger om dataoverførsler til teknologiudbydere og partnere i USA. Du kan til enhver tid skifte mening.
Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.
Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.
Vi bruger også teknologiudbydere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.
Ja
nej
For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.
Vi samarbejder også med partnere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.
Ja
nej
Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: