Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Sørøverskib

Den perfekte opskrift til børnefødselsdagen eller enhver anden festlig lejlighed.

12 - 16 portioner

for let øvede 100 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Sørøverskib

Redskaber:

springform; ø 22 cm
håndmixer

Kagedej:

175 g smør
0,5 dl kakao
3 æg str. M/L
250 g sukker
200 g hvedemel
1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
0,5 dl mælk

Overtræk:

250 g flormelis
25 g kakao
100 g blødt smør
about 2 spsk. mælk

Pynt:

Dr. Oetker Silver krymmel
Kanonkugler: Lakrids-saltbomber
Kanon: Lagkagelys
Koøjer: Vingummi-bildæk
Mast: Chokofant-stang
Sejl: Dødningehoved printet eller tegnet på papir

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 160 °C varmluft eller 175 °C traditionel varme.

1

Kagedej

Smelt smørret i en gryde. Tilsæt kakao og varm det op i smørret.
Pisk sukker og æg cremet og luftigt i en anden skål. Sigt mel og bagepulver i æggemassen og rør godt. Rør kakaosmørret og mælk i dejen. Bland det hele godt sammen.

Kom dejen i en smurt springform og bag kagen i 40-45 min. Afkøl chokoladekagen på en bagerist.

2

Overtræk

Bland flormelis, kakao, smør og mælk i en skål. Pisk blandingen først ved lav hastighed 1 min. og derefter 3-4 min. ved højeste hastighed til konsistensen er luftig og ensartet.

Halvér den afkølede kage. Klister de to bunde sammen med lidt af icing-overtrækket. Skær lidt af bunden af kagen, så "skibet" kan stå på et fad eller lignende. Brug de afskårne kagestykker til kanon og kabyssen. Se på opskriftbilledet for inspiration til, hvordan "skibet" kan sættes sammen.

3

Pynt

Smør "dækket" og siderne på skibet med icing-overtrækket og sæt kanon samt kahytten fast. Lav koøjer med vingummibilringe, en mast med sejl af en chokofant, lav en skattekiste af slik og fyld den med hvide perler og læg en dynge saltbomber ved siden af kanonen.

Næringsindhold til opskriften Sørøverskib

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1620kJ
387kcal
1704kJ
407kcal
Fedt 18.22g 19.17g
Kulhydrat 52.02g 54.76g
Protein 3.76g 3.96g