Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Sørøverskib

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En sjov og festlig kage. Den perfekte opskrift til børnefødselsdagen eller enhver anden festlig lejlighed.

12 - 16 portioner

for let øvede 100 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Sørøverskib

Redskaber:

håndmixer
springform; ø 22 cm

Chokoladekage:

175 g smør
½ dl kakao
3 æg str. M/L
250 g sukker
200 g hvedemel
1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
½ dl mælk

Kakaosmørcreme:

250 g flormelis
25 g kakao
100 g blødt smør
ca. 2 spsk. mælk

Pynt:

lakridser , kugler
vingummier , ringe
1 chokofant-stang

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 160 °C varmluft eller 175 °C traditionel varme.

1

Chokoladekage

Kom smør og kakao i en gryde og smelt det sammen, lad det køle let af.

Pisk sukker og æg lyst og luftigt i en anden skål. Sigt mel og bagepulver i æggemassen og vend det sammen. Vend derefter kakaosmør og mælk i dejen.


Kom dejen i en smurt springform (ø 22 cm), gerne med bagepapir i bunden. Bag kagen i 40-45 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Afkøl chokoladekagen på en bagerist.

2

Kakaosmørcreme

Bland flormelis, kakao, smør og mælk i en skål. Pisk blandingen først ved lav hastighed 1 minut og derefter 3-4 minutter ved højeste hastighed til konsistensen er luftig og ensartet.

3

Samling og pynt

Halvér den afkølede kage. Saml de to bunde lidt af smørcremen. Skær lidt af bunden af kagen, så "skibet" kan stå på et fad uden at vælte. Brug de afskårne kagestykker til at lave en kanon og bagstykke på skibet (se på billedet til opskriften for inspiration til, hvordan skibet kan laves).

Smør dækket og siderne på skibet med smørcremen og sæt kanon og bagstykke fast. Kom evt. et lagkagelys i kanonen, så der kan komme ild i kanonen. Brug lakridskugler som kanonkugler til kanonen. Lav koøjer med vingummiringe og brug en chokofant-stang som mast. Tegn eller print et dødningehoved på et stykke papir og kom det på masten som et sejl.

Næringsindhold til opskriften Sørøverskib

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1516 kJ
362 kcal
1700 kJ
406 kcal
Fedt 18.05 g 20.28 g
Kulhydrat 44.47 g 49.97 g
Protein 3.75 g 4.21 g