Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Sørøverskib

Den perfekte opskrift til børnefødselsdagen.

12 - 16 portioner

for let øvede 100 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Sørøverskib

Springform; Ø 22 cm:

Kagedej:

175 g smør
0,5 dl kakao
3 æg str. M/L
250 g sukker
200 g hvedemel
1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
0,5 dl mælk

Overtræk:

250 g flormelis
25 g kakao
100 g blødt smør
about 2 spsk. mælk

Pynt:

Dr. Oetker Choco Mix
Kanonkugler: Lakrids-saltbomber
Kanon: Lagkagelys
Koøjer: Vingummi-bildæk
Mast: Chokofant-stang
Sejl: Dødningehoved printet eller tegnet på papir

preparation

Tilberedning

1

Tænd ovnen på 160° C varmluft eller 175° C traditionel varme.

2

Kagedej

Smelt smørret i en gryde. Tilsæt kakao og varm det i smørret. Pisk sukker og æg cremet og luftigt. Sigt mel og bagepulver i æggemassen og rør godt. Rør kakaosmør og mælk i dejen.

Kom dejen i en smurt springform og bag kagen i 40-45 minutter. Afkøl chokoladekagen på en bagerist.

3

Overtræk

Icing: Bland flormelis, kakao, smør og mælk i en skål. Pisk blandingen først ved lav hastighed 1 min. og derefter 3-4 min. ved højeste hastighed til konsistensen er luftig.

Halver den afkølede kage. Klister de to bunde sammen med lidt af icingen. Skær lidt af bunden så "skibet" kan så på et fad eller lignende. Brug den afskårne kage til kanon og kabyssen.

4

Pynt

Smør "dækket" og siderne på skibet med icing og sæt kanon samt kahytten fast. Lav koøjer med vingummi bilringe, mast med sejl af en chokofant, lav en skattekiste af slik og fyld den med hvide perler og læg en dynge saltbomber ved kanonen.