Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Solbærbomber - Liv Martines Økologiske

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Denne opskrift på solbærmousse gør sig godt både som bomber og som fyld i en kage. Her er de serveret på en fod af mørk chokoladekage.

6 - 8 stk.

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Solbærbomber - Liv Martines Økologiske

Redskaber:

stavblender eller foodprocessor
håndmixer
Dr. Oetker engangssprøjteposer
silikoneform; hele kugler
springform; ø 22 cm
rund udstikker; ø 5 cm

Solbærmousse:

3 blade Dr. Oetker Økologisk Husblas
125 g økologiske solbær, friske eller frosne (alternativt blåbær)
1 tsk. Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
½ økologisk citron , saft og skal
50 g økologisk hvidt sukker
75 g økologisk yoghurt naturel
2 dl økologisk piskefløde

Chokoladebund:

150 g økologisk smør
100 g økologisk mørk chokolade
50 g økologisk hvidt sukker
2 stk. økologiske æg str. M/L
50 g økologisk hvedemel
1 tsk. Dr. Oetker Økologisk Bagepulver

Pynt:

rød skovsyre
Dr. Oetker Økologisk Bloomy Blackcurrant krymmel

Tilberedning

Tilberedning

1

Solbærmousse

Kom husblas i blød i koldt vand i ca. 10 minutter. 


Kog solbær op sammen med sukker og vaniljesukker, smag til med lidt citronsaft. Blend frugtblandingen og passér saften gennem en si. Vrid husblas og smelt den i saften, og lad saften køle indtil den er lillefingervarm. Vend den afkølede saft med yoghurt.


Pisk fløde til en letpisket flødeskum, og vend den sammen med solbæryoghurten og citronskal. Kom moussen i en sprøjtepose eller frysepose, klip et hul og sprøjt moussen i formene. Kom formene i fryseren natten over.

2

Chokoladebund

Tænd ovnen på 180 °C traditionel varme. 


Smelt forsigtigt smør, chokolade og sukker, indtil sukkeret er opløst. Lad massen køle let. 


Del æggeblommer og æggehvider. Rør æggeblommer i den kølede chokolademasse. Pisk æggehviderne stive og vend dem derefter i chokolademassen. Sigt hvedemel og bagepulver i, og vend dejen sammen.

Hæld dejen i en smurt springform (ø 22 cm) med bagepapir i bunden. Bag kagen midt i ovnen i 15-18 minutter. Lad kagen køle af. 


Udstik små runde bunde (ca. ø 5 cm), af den afkølede kage, til at servere moussekuglerne ovenpå.

3

Anretning

Kom de små chokoladebunde på et serveringsfad eller på kagetallerkener til portionsanretning. 


Tag de frosne moussekugler ud af formen og placer dem ovenpå bundene. Lad moussen tø op i 2 timer ved stuetemperatur. 


Pynt med skovsyre og økologisk Bloomy Blackcurrant krymmel lige inden servering

Tips

Bruger du halvkugler i stedet for helkugler, kan du bage kagen først og udstikke den i 2 cm mindre cirkler, som placeres ovenpå moussen i formen, inden den fryses. På den måde bliver kagen indstøbt i moussen.

I stedet for at udstikke din kage, kan du servere den som en hel kage med mousser støbt i forskellig størrelse silikoneforme på toppen, pyntet med økologisk Bloomy Blackcurrent krymmel.

Næringsindhold til opskriften Solbærbomber - Liv Martines Økologiske

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1993 kJ
476 kcal
1336 kJ
319 kcal
Fedt 35.61 g 23.90 g
Kulhydrat 31.63 g 21.23 g
Protein 6.12 g 4.11 g