Solbærbomber - Liv Martines Økologiske

(0)
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Denne opskrift på solbærmousse gør sig godt både som bomber og som fyld i en kage. Her er de serveret på en fod af mørk chokoladekage.

6 - 8 stk.

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Solbærbomber - Liv Martines Økologiske

Redskaber:

stavblender eller foodprocessor
Dr. Oetker engangssprøjtepose
silikoneform; hele kugler
springform; ø 22 cm
rund udstikker; ø 5 cm

Solbærmousse:

3 blade Dr. Oetker Økologisk Husblas
125 g økologiske solbær, friske eller frosne (alternativt blåbær)
50 g økologisk hvidt sukker
1 tsk. Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
½ økologisk citron , saft og skal
75 g økologisk yoghurt naturel
2 dl økologisk piskefløde

Chokoladebund:

150 g økologisk smør
100 g økologisk mørk chokolade
50 g økologisk hvidt sukker
2 økologiske æg str. M/L
50 g økologisk hvedemel
1 tsk. Dr. Oetker Økologisk Bagepulver

Pynt:

rød skovsyre
Dr. Oetker Økologisk Bloomy Blackcurrant krymmel

Tilberedning

Tilberedning

1

Solbærmousse

Kom husblas i blød i koldt vand i ca. 10 minutter. 

Kog solbær op sammen med sukker og vaniljesukker, smag til med lidt citronsaft. Blend frugtblandingen og passér saften gennem en si. Vrid husblas og smelt den i saften, og lad saften køle indtil den er lillefingervarm. Vend den afkølede saft med yoghurt.

Pisk fløde til en letpisket flødeskum, og vend den sammen med solbæryoghurten og citronskal. Kom moussen i en sprøjtepose eller frysepose, klip et hul og sprøjt moussen i formene. Kom formene i fryseren natten over.

2

Chokoladebund

Tænd ovnen på 180 °C traditionel varme. 

Smelt forsigtigt smør, chokolade og sukker, indtil sukkeret er opløst. Lad massen køle let. 

Del æggeblommer og æggehvider. Rør æggeblommer i den kølede chokolademasse. Pisk æggehviderne stive og vend dem derefter i chokolademassen. Sigt hvedemel og bagepulver i, og vend dejen sammen.

Hæld dejen i en smurt springform (ø 22 cm) med bagepapir i bunden. Bag kagen midt i ovnen i 15-18 minutter. Lad kagen køle af. 

Udstik små runde bunde (ca. ø 5 cm), af den afkølede kage, til at servere moussekuglerne ovenpå.

Bagetid: 15 - 18 minutter

3

Anretning

Kom de små chokoladebunde på et serveringsfad eller på kagetallerkener til portionsanretning. 

Tag de frosne moussekugler ud af formen og placer dem ovenpå bundene. Lad moussen tø op i 2 timer ved stuetemperatur. 

Pynt med skovsyre og økologisk Bloomy Blackcurrant krymmel lige inden servering

Tips

Bruger du halvkugler i stedet for helkugler, kan du bage kagen først og udstikke den i 2 cm mindre cirkler, som placeres ovenpå moussen i formen, inden den fryses. På den måde bliver kagen indstøbt i moussen.

I stedet for at udstikke din kage, kan du servere den som en hel kage med mousser støbt i forskellig størrelse silikoneforme på toppen, pyntet med økologisk Bloomy Blackcurrent krymmel.

Næringsindhold til opskriften Solbærbomber - Liv Martines Økologiske

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2010 kJ
480 kcal
1348 kJ
322 kcal
Fedt 34.04 g 22.85 g
Kulhydrat 33.98 g 22.81 g
Protein 5.92 g 3.97 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: