Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Solbærbomber - Liv Martines Økologiske

Denne opskrift på solbærmousse gør sig godt både som bomber og som fyld i en kage. Her er de serveret på en fod af mørk chokoladekage.

6 - 8 stk.

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Solbærbomber - Liv Martines Økologiske

Redskaber:

silikoneform; hele kugler

Solbærmousse:

3 blade Dr. Oetker Økologisk Husblas
125 g økologiske solbær, friske eller frosne (alternativt blåbær)
1 tsk. Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
0,5 - 1 økologisk citron , saft og skal
50 g økologisk hvidt sukker
75 g økologisk yoghurt naturel
2 dl økologisk piskefløde

Chokoladebund:

150 g økologisk smør
100 g økologisk mørk chokolade
50 g økologisk hvidt sukker
2 stk. økologiske æg str. M/L
50 g økologisk hvedemel
1 tsk. Dr. Oetker Økologisk Bagepulver

Pynt:

Dr. Oetker Økologisk Bloomy Blackcurrant krymmel
rød skovsyre
friske solbær

Tilberedning

Tilberedning

1

Solbærmousse

Kom husblas i blød i koldt vand. Kog solbær op sammen med sukker og vaniljesukker, smag til med citronsaft. Blend frugtblandingen og passér saften gennem en si. Vrid husblas og smelt den i saften, og lad saften køle let. Når saften er lillefingervarm vendes den med yoghurt.

Pisk fløde til en letpisket flødeskum, og vend den sammen med yoghurten og lidt skal af citron. Moussen er nu klar til at komme i formen. Det er nemmest at fylde formen med en sprøjtepose. Kom formen på frys natten over.

2

Chokoladebund

Tænd ovnen på 180 °C almindelig ovn. Smelt herefter smør, chokolade og sukker, indtil sukkeret er opløst. Lad massen køle let. Del æggeblommer og æggehvider. Rør æggeblommer i den kølede chokolademasse. Pisk æggehviderne stive og vend dem i chokolademassen. Sigt herefter hvedemel og bagepulver i, og vend det sammen til en ensartet masse.

Beklæd en springform (ø 22 cm) med bagepapir i bunden. Kom dejen heri og bag den i 15-18 minutter. Lad den køle let, og udstik små runde stykker kage (ca. ø 5 cm) til at servere moussekuglerne ovenpå.

3

Anretning

Tag de frosne moussekugler ud af formen og placer dem ovenpå de små chokoladekager, og anret dem på et serveringsfad eller som portionsanrettede desserter på kagetallerkener. Lad moussen tø op i 2 timer ved stuetemperatur. Pynt herefter med skovsyre og økologisk Bloomy Blackcurrant krymmel.

4

Tips og tricks

Bruger du halvkugler i stedet for helkugler, kan du bage kagen først og udstikke den i 2 cm mindre cirkler, som placeres ovenpå moussen i formen, inden den fryses. På den måde bliver kagen indstøbt i moussen.

I stedet for at udstikke din kage, kan du servere den som en hel kage med mousser støbt i forskellig størrelse silikoneforme på toppen, pyntet med økologisk Bloomy Blackcurrent krymmel.

Næringsindhold til opskriften Solbærbomber - Liv Martines Økologiske

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2010kJ
480kcal
1285kJ
307kcal
Fedt 35.58g 22.81g
Kulhydrat 32.16g 20.61g
Protein 6.16g 3.95g