Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Spøgelsescupcakes

Dette er den perfekte opskrift på Halloween-kager. De små kreative cupcakes ligner venlige spøgelser - perfekte som bordpynt eller snack til Halloween.

12 - 15 stk.

for let øvede 50 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Spøgelsescupcakes

Redskaber:

muffinforme
sprøjtepose

Kagedej:

100 g blødt smør
150 g sukker
2 æg str. M/L
250 g hvedemel
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
1 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
2 dl mælk (stuetemperatur)
100 g hakket chokolade

Topping og pynt:

250 g flormelis
80 g blødt smør
2 - 3 spsk. mælk
1 tsk. Dr. Oetker Vaniljearoma
250 g hvid fondant
flormelis
kakaopulver til øjne
Dr. Oetker Princess Lillifee-krymmel

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 180 °C varmluft.

1

Kagedej

Rør smør og sukker sammen til det får en cremet konsistens. Pisk æggene i blandingen ét ad gangen til massen er luftig. Bland hvedemel, bagepulver og vaniljesukker sammen og pisk det i æggemassen sammen med mælk. Rør hakket chokolade deri og fordel dejen i mufinformene.

Bag kagerne 15-20 min. Afkøl kagerne på en bagerist inden de dekoreres.

2

Topping og pynt

Pisk flormelis, smør, mælk og vaniljearoma sammen så det får en luftig konsistens. Fyld frostingen i en sprøjtepose og sprøjt små toppe ovenpå de afkølede muffins. Gem lidt frosting til at sætte pynten fast med.

Rul fondanten ud på et bord drysset med flormelis. Stik cirkler ud med en skål (de skal være så store, at de går ned over kanten på muffinformene) og læg dem over kagerne. Saml kanten af fondaten mellem to fingre 4-5 steder, så det får den karakteristiske bølgede spøgelsesform.

Som spøgelsernes øjne æltes lidt af den resterende fondant med kakao. Tril små kugler af blandingen, tryk dem flade, placér en lille hvid prik af fondant i midten og sæt øjnene fast på spørgelserne med frosting. Brug sukkerhjerter fra Princess Lillifee som spørgelsernes mund, samt dekorér med en lille butterfly og/eller sløjfe.

Tip

Hvis du ønsker at lave din egen fondant, finder du opskriften "Hjemmelavet fondant til kreativt kagepynt" på vores hjemmeside.

Næringsindhold til opskriften Spøgelsescupcakes

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1888kJ
451kcal
1671kJ
399kcal
Fedt 0g 0g
Kulhydrat 73.11g 64.70g
Protein 0g 0g