Surdejsboller med nem surdej

(0)
5 4 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Luftige og sprøde surdejsboller uden besværet med at holde en surdej i live! Hvis det lyder som noget for dig så prøv denne opskrift.

ca. 12 stk.

for let øvede 30 Minutter

Boller og brød med surdej smager rigtig godt, men det kan være tidskrævende og besværligt at holde en surdej i live. Denne opskrift giver sprøde surdejsboller med store lufthuller, helt uden at du skal starte en surdej op.

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Surdejsboller med nem surdej

Redskaber:

standmixer eller håndmixer med dejkroge

Surdejsboller:

500 g hvedemel
1 pose Dr. Oetker Surdej
4 dl lunkent vand
10 g flagesalt
1 - 2 spsk. smagsneutral olie
hvedemel til drys

Tilberedning

Tilberedning

1

Dej til surdejsboller

Kom hvedemel, indholdet fra en pose Surdej og vand i en standmixer med dejkrog og ælt først ved lav hastighed og derefter ved høj hastighed i 4-5 minutter, alternativt kan dejen æltes med en håndmixer med dejkroge. Tilsæt flagesalt og ælt i yderligere 2-4 minutter indtil dejen klasker ind mod skålens sider – hvis der æltes i standmixer. Dejen skal være meget våd. Den lange æltetid er vigtig for at aktivere glutnet i melet, hvilket påvirker bollernes struktur. 

Smør en skål med olie, kom dejen i, dæk den med plastfilm og lad hæve ved stuetemperatur i ca. 2 timer.

2

Formning og afbagning

Kom en bageplade/bagestål/pizzasten i midten af ovnen og en bradepande i bunden af ovnen. Tænd ovnen på 250 °C varmluft i god tid. (Hvis du bruger bagestål/pizzasten kan det tage op til 45 minutter inden den er gennemvarm).

Hæld dejen ud på et bord drysset med mel. Spænd dejen let op ved folde siderne ind over dejen. Skær dejen i 12 boller, brug en dejspartel eller kniv. Kom bollerne på en bageplade med bagepapir – her kan en dejspartel også være en hjælp til at flytte dem.

Træk bagepapiret med bollerne fra bagepladen direkte over på den varme bageplade/bagestål i ovnen. Hæld straks kogende vand i bradepanden i bunden af ovnen og luk ovnen for at fange dampen inde i ovnen. Skru ned på 220 °C varmluft. 

Bag først i 8 minutter, tag derefter bradepanden med vand ud og bag i yderligere 7-8 minutter indtil bollerne er gennembagte. Bank bollerne let på undersiden, lyder de hult er de færdige.

Bagetid: ca. 15 - 16 minutter

Tips

I stedet for at drysse bordet med mel, kan det drysses med fx havregryn, solsikkekerner, birkes, sesamfrø eller andet, på denne måde kan du variere de boller du laver.

Hvis du ønsker en sejere krumme og flere luftbobler, så prøv at erstat 150 g af den almindelige hvedemel med Manitoba hvedemel.

Bollerne er også perfekte som sandwich til madpakken!

Næringsindhold til opskriften Surdejsboller med nem surdej

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 699 kJ
167 kcal
875 kJ
209 kcal
Fedt 2.46 g 3.08 g
Kulhydrat 24.77 g 30.97 g
Protein 4.86 g 6.07 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: