Flag

Surdejsboller med nem surdej

about 12 stk.
Middelsvær
165 minutter
Luftige og sprøde surdejsboller uden besværet med at holde en surdej i live! Hvis det lyder som noget for dig så prøv denne opskrift.
Boller og brød med surdej smager rigtig godt, men det kan være tidskrævende og besværligt at holde en surdej i live. Denne opskrift giver sprøde surdejsboller med store lufthuller, helt uden at du skal starte en surdej op.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
standmixer eller håndmixer

Ingredienser

Surdejsboller
500 ghvedemel
1 poseDr. Oetker Tørret Surdej
4 dllunkent vand
10 gflagesalt
1 - 2 spsk.smagsneutral olie
hvedemel til drys

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Tørret Surdej
1

Dej til surdejsboller

500 ghvedemel
1 poseDr. Oetker Tørret Surdej
4 dllunkent vand
10 gflagesalt
1 - 2 spsk.smagsneutral olie

Kom hvedemel, indholdet fra en pose Surdej og vand i en standmixer med dejkrog og ælt først ved lav hastighed og derefter ved høj hastighed i 4-5 minutter, alternativt kan dejen æltes med en håndmixer med dejkroge. Tilsæt flagesalt og ælt i yderligere 2-4 minutter indtil dejen klasker ind mod skålens sider – hvis der æltes i standmixer. Dejen skal være meget våd. Den lange æltetid er vigtig for at aktivere glutnet i melet, hvilket påvirker bollernes struktur. 

Smør en skål med olie, kom dejen i, dæk den med plastfilm og lad hæve ved stuetemperatur i ca. 2 timer.

2

Formning og afbagning

Picture - NY Surdejsboller med nem surdej web step
hvedemel til drys

Kom en bageplade/bagestål/pizzasten i midten af ovnen og en bradepande i bunden af ovnen. Tænd ovnen på 250 °C varmluft i god tid. (Hvis du bruger bagestål/pizzasten kan det tage op til 45 minutter inden den er gennemvarm).

Hæld dejen ud på et bord drysset med mel. Spænd dejen let op ved folde siderne ind over dejen. Skær dejen i 12 boller, brug en dejspartel eller kniv. Kom bollerne på en bageplade med bagepapir – her kan en dejspartel også være en hjælp til at flytte dem.

Træk bagepapiret med bollerne fra bagepladen direkte over på den varme bageplade/bagestål i ovnen. Hæld straks kogende vand i bradepanden i bunden af ovnen og luk ovnen for at fange dampen inde i ovnen. Skru ned på 220 °C varmluft. 

Bag først i 8 minutter, tag derefter bradepanden med vand ud og bag i yderligere 7-8 minutter indtil bollerne er gennembagte. Bank bollerne let på undersiden, lyder de hult er de færdige.

Bagetid: about 15 - 16 Minutes


Tips
Picture - Surdejssandwich web

I stedet for at drysse bordet med mel, kan det drysses med fx havregryn, solsikkekerner, birkes, sesamfrø eller andet, på denne måde kan du variere de boller du laver.

Hvis du ønsker en sejere krumme og flere luftbobler, så prøv at erstat 150 g af den almindelige hvedemel med Manitoba hvedemel.

Bollerne er også perfekte som sandwich til madpakken!