Flag

Surdejsbrød i hævekurv med nem surdej

1 brød
Middelsvær
180 minutter
Har du også haft lyst til at prøve at lave surdejsbrød, men synes at det virker for besværligt at holde en surdej i live? Så er dette opskriften for dig.
Sprødt og lækkert surdejsbrød med fuldkornsmel, lavet med tørret surdej. Den tørrede surdej gør at opskriften er nemmere at lave og tager kortere tid, end hvis du bruger en traditionel flydende surdej. Der er stadigvæk nogle teknikker der måske er lidt svære, men prøv – øvelse gør mester! Og se v...
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
standmixer
hævekurv
dejsnitter

Ingredienser

Surdejsbrød
250 ghvedemel
150 gmanitoba hvedemel
100 gfuldkornshvedemel
1 poseDr. Oetker Tørret Surdej
100 gyoghurt naturel
3 dllunkent vand
10 gflagesalt
1 - 2 spsk.smagsneutral olie
hvedemel til drys af bordet
1rismel til drys af hævekurv

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Tørret Surdej
1

Surdejsbrød

250 ghvedemel
150 gmanitoba hvedemel
100 gfuldkornshvedemel
1 poseDr. Oetker Tørret Surdej
100 gyoghurt naturel
3 dllunkent vand
10 gflagesalt
1 - 2 spsk.smagsneutral olie

Kom hvedemel, manitobamel, fuldkornsmel og indholdet fra en pose Surdej i en standmixer med dejkrog, tilsæt yoghurt og lunkent vand og ælt ved medium hastighed i 4-5 minutter. Tilsæt flagesalt og ælt i yderligere 4-5 minutter ved høj hastighed indtil dejen samler sig og klasker ind mod skålens sider. Dejen er våd og klistret, se videoen for at forstå konsistensen.

Smør en skål med olie, kom dejen i, dæk til med plastfilm og lad hæve ved stuetemperatur i ca. 50 minutter.

2

Formning

hvedemel til drys af bordet
rismel til drys af hævekurv

Vend dejen ud på et meldrysset bord, træk forsigtigt dejen ud til en rektanglet form. Fold bunden af dejen ca. ind til midten og fold derefter siderne indover. Fold derefter toppen af dejen ind mod midten. Fold skiftevis siderne ind med midten, så de nærmest flettes ind over hinanden. Rul til slut dejen sammen, så den formes til en lille tyk pølse. Se gerne filmen for at se hvordan dejen formes. 

Lad dejen ligge på køkkenbordet 1 minuts tid inden den flyttes over i en hævekurv drysset med rismel eller hvedemel (se tips), bunden med samlingen skal være opad. Tryk samlingen sammen, så den hæfter. Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 70 minutter.

3

Bagning

Picture - Surdejsbrød i hævekurv med nem surdej web pack

Kom en bageplade/bagestål i midten af ovnen og en bradepande i bunden af ovnen. Tænd ovnen på 250 °C traditionel varme, ovnen skal have lov at varme op i ca. 45 minutter inden brødet bages.

Kom et stykke bagepapir på en bradepande eller et spækbræt, vend forsigtigt brødet ud herpå. Drys evt. brødet med lidt mere rismel og snit det med en dejsnitter eller en meget skarp kniv.

Træk bagepapiret med brødet fra bageplade/spækbræt direkte over på den varme bageplade i ovnen og hæld kogende vand i bradepanden i bunden af ovnen. Skru straks ovnen ned på 220 °C traditionel varme. 

Bag brødet i 15 minutter, tag derefter bradepanden med vand ud og bag i yderligere 10-15 minutter indtil brødet har en gylden til mørk skorpe og lyder hult, hvis man banker let på undersiden. Lad brødet køle af på en rist.

Bagetid: 25 - 30 Minutes


Tips

Det er bedst at drysse sin hævekurv med rismel, da rismel ikke suger væden på samme måde som hvedemel og der er derfor mindre risiko for at dejen klistrer fast til klædet. Men hvedemel kan også bruges, så skal der dog bruges mere for at sikre at dejen ikke klistrer fast.

Hvis du ikke har en hævekurv, så kan du finde en skål eller en form der passer i størrelsen og komme et viskestykke i. Det er lidt mere besværligt at få vendt ud, men det kan bruges, hvis man ikke lige har en hævekurv ved hånden.