Surdejsbrød i hævekurv med nem surdej

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Har du også haft lyst til at prøve at lave surdejsbrød, men synes at det virker for besværligt at holde en surdej i live? Så er dette opskriften for dig.

1 brød

for let øvede 30 Minutter

Sprødt og lækkert surdejsbrød med fuldkornsmel, lavet med tørret surdej. Den tørrede surdej gør at opskriften er nemmere at lave og tager kortere tid, end hvis du bruger en traditionel flydende surdej. Der er stadigvæk nogle teknikker der måske er lidt svære, men prøv – øvelse gør mester! Og se videoen for tips og tricks!

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Surdejsbrød i hævekurv med nem surdej

Redskaber:

standmixer
hævekurv med klæde
dejsnitter eller meget skarp kniv

Surdejsbrød:

250 g hvedemel
150 g manitoba hvedemel
100 g fuldkornshvedemel
1 pose Dr. Oetker Surdej
100 g yoghurt naturel
3 dl lunkent vand
10 g flagesalt
1 - 2 spsk. smagsneutral olie
hvedemel til drys af bordet
1 rismel til drys af hævekurv

Tilberedning

Tilberedning

1

Surdejsbrød

Kom hvedemel, manitobamel, fuldkornsmel og indholdet fra en pose Surdej i en standmixer med dejkrog, tilsæt yoghurt og lunkent vand og ælt ved medium hastighed i 4-5 minutter. Tilsæt flagesalt og ælt i yderligere 3-4 minutter indtil dejen klasker ind mod skålens sider. Dejen er våd og klistret, det skal den være så tilsæt IKKE mere mel.

Smør en skål med olie, kom dejen i, dæk til med plastfilm og lad hæve ved stuetemperatur i ca. 50 minutter.

2

Formning

Vend dejen ud på et meldrysset bord, træk forsigtigt dejen ud til en rektanglet form. Fold bunden af dejen ca. ind til midten og fold derefter siderne indover. Fold derefter toppen af dejen ind mod midten. Fold skiftevis siderne ind med midten, så de nærmest flettes ind over hinanden. Rul til slut dejen sammen, så den formes til en lille tyk pølse. Se gerne filmen for at se hvordan dejen formes. 

Lad dejen ligge på køkkenbordet 1 minuts tid inden den flyttes over i en hævekurv drysset med rismel eller hvedemel (se tips), bunden med samlingen skal være opad. Tryk samlingen sammen, så den hæfter. Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 70 minutter.

3

Bagning

Kom en bageplade/bagestål i midten af ovnen og en bradepande i bunden af ovnen. Tænd ovnen på 250 °C traditionel varme, ovnen skal have lov at varme op i ca. 45 minutter inden brødet bages.

Kom et stykke bagepapir på en bradepande eller et spækbræt, vend forsigtigt brødet ud herpå. Drys evt. brødet med lidt mere rismel og snit det med en dejsnitter eller en meget skarp kniv.

Træk bagepapiret med brødet fra bageplade/spækbræt direkte over på den varme bageplade i ovnen og hæld kogende vand i bradepanden i bunden af ovnen. Skru straks ovnen ned på 220 °C traditionel varme. 

Bag brødet i 15 minutter, tag derefter bradepanden med vand ud og bag i yderligere 10-15 minutter indtil brødet har en gylden til mørk skorpe og lyder hult, hvis man banker let på undersiden. Lad brødet køle af på en rist.

Bagetid: 25 - 30 minutter

Tips

Det er bedst at drysse sin hævekurv med rismel, da rismel ikke suger væden på samme måde som hvedemel og der er derfor mindre risiko for at dejen klistrer fast til klædet. Men hvedemel kan også bruges, så skal der dog bruges mere for at sikre at dejen ikke klistrer fast.

Hvis du ikke har en hævekurv, så kan du finde en skål eller en form der passer i størrelsen og komme et viskestykke i. Det er lidt mere besværligt at få vendt ud, men det kan bruges, hvis man ikke lige har en hævekurv ved hånden.

Næringsindhold til opskriften Surdejsbrød i hævekurv med nem surdej

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 8633 kJ
2062 kcal
896 kJ
214 kcal
Fedt 30.05 g 3.12 g
Kulhydrat 340.22 g 35.29 g
Protein 66.00 g 6.85 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: