Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Tricolore-lagkage

Denne kage er en sand fest at skære ind i! Den består af tre lagkagebunde i forskellige farver og er smurt med syrlig lemoncurd og en luftig creme.

12 - 16 portioner

for let øvede 120 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Tricolore-lagkage

Redskaber:

springform; ø 24 cm

Kagedej:

9 æg str. S/M
240 g sukker
70 g kartoffelmel
170 g hvedemel
0,5 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
Dr. Oetker Rød Konditorfarve
Dr. Oetker Grøn Konditorfarve
Dr. Oetker Blå Konditorfarve

Creme:

4,5 dl piskefløde
2 dl creme fraiche 38 %
4 spsk. flormelis
1 spsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
1 tsk. citronsaft , evt.

Fyld:

1 dl lemoncurd

Pynt:

2 dl mascarpone
2 dl piskefløde
2 spsk. flormelis
1 spsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 220 °C traditionel varme.

1

Kagedej

Pisk æg og sukker skummende hvidt. Jo mere æggemassen piskes, des lettere og luftigere bliver bundene. Vend forsigtigt kartoffelmel, samt sigtet hvedemel og bagepulver i æggemassen ad tre omgange, til dejen er ensartet.

Del dejen i tre lige store portioner, og farv hver portion med hhv. rød, grøn og blå konditorfarve, ved forsigtigt at vende dejen, til farven er fordelt ensartet i dejen.

Hæld én af portionerne i en smurt, meldrysset form. Bag bunden midt i ovnen 5-6 min., til den er let gylden. Vend bunden ud på et stykke bagepapir og afkøl den på en bagerist.

Rengør formen og gentag processen for at bage de resterende to bunde. Alternativt kan bundene bages i hver sin springform.

2

Creme

Pisk ingredienserne til cremen sammen, så den har konsistens som flødeskum. 

Læg dernæst den grønne lagkagebund ovenpå cremen og smør denne med lemon curd, inden resten af cremen fordeles ovenpå. Læg den blå lagkagebund øverst, og sæt kagen i køleskabet i mindst 2 timer, gerne natten over, så den sætter sig.

3

Pynt

Pisk mascarpone, fløde, flormelis og vaniljeekstrakt sammen til en creme og smør den ud over lagkagen lige inden servering og pynt med krymmel efter eget ønske.

Tip

Alternativt kan bundene bages direkte på en bageplade beklædt med bagepapir. Tegn ringe (ø 24 cm) på bagepapiret, så bundene bliver nogenlunde ens. De vil delvis hæve udad og op i stedet for kun op, så ved denne metode fås en lidt lavere kage, og det bliver svært at få en lige kant på bundene.

4

Fyld

Anbring en springform uden bund på et fad med plan bund og læg den røde lagkagebund ned i den. Smør bunden med et lag lemon curd eller hindbærsyltetøj og fordel derefter halvdelen af den syrlige creme herpå.

Pynt kan varieres i en uendelighed. 
Prøv den smagfulde, økologiske krymmel fra Dr. Oetker og tilpas farverne til lagkagebundene.
https://www.oetker.dk/dk-da/vores-produkter/dekoration/produktsortiment/organic-bloomy-blackcurrant 

https://www.oetker.dk/dk-da/vores-produkter/dekoration/produktsortiment/organic-leafy-pear

Næringsindhold til opskriften Tricolore-lagkage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2035kJ
486kcal
1273kJ
304kcal
Fedt 0g 0g
Kulhydrat 0g 0g
Protein 0g 0g