Tricolore-lagkage

(0)
4 2 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Denne kage er en sand fest at skære ind i! Den består af tre lagkagebunde i forskellige farver og er smurt med syrlig lemoncurd og en luftig creme.

12 - 16 portioner

for let øvede 75 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Tricolore-lagkage

Redskaber:

springform; ø 24 cm
Dr. Oetker vinkelpalet - lille

Farvet lagkagebunde:

9 æg str. S/M
240 g sukker
70 g kartoffelmel
170 g hvedemel
½ tsk. Dr. Oetker Bagepulver
Dr. Oetker Rød Konditorfarve
Dr. Oetker Grøn Konditorfarve
Dr. Oetker Blå Konditorfarve

Syrlig creme:

4 ½ dl piskefløde
2 dl creme fraiche 38 %
4 spsk. flormelis
1 spsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
1 tsk. citronsaft , evt.
1 dl lemoncurd eller hindbærsyltetøj

Pynt:

2 dl mascarpone
2 dl piskefløde
2 spsk. flormelis
1 spsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
Dr. Oetker Sweetheart

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 220 °C traditionel varme.

1

Farvet lagkagebunde

Pisk æg og sukker skummende hvidt. Jo mere æggemassen piskes, des lettere og luftigere bliver bundene. Vend forsigtigt kartoffelmel, samt sigtet hvedemel og bagepulver i æggemassen ad tre omgange, til dejen er ensartet.


Del dejen i tre lige store portioner, og farv hver portion i hver sin farve med rød, grøn og blå konditorfarve, ved forsigtigt at vende dejen, til farven er ensartet fordelt.



Hæld én af portionerne i en smurt, meldrysset springform (ø 24 cm). Bag bunden midt i ovnen 5-6 minutter, til den er let gylden. Vend bunden ud på et stykke bagepapir og afkøl den på en bagerist.



Rengør formen og gentag processen for at bage de resterende to bunde. Alternativt kan bundene bages i hver sin springform.

2

Syrlig creme

Pisk alle ingredienserne til cremen sammen, så den har konsistens som flødeskum. 


Anbring en kagering eller en springform uden bund på et fad og læg den røde lagkagebund ned i formen. Smør bunden med et lag lemon curd eller hindbærsyltetøj og fordel derefter halvdelen af den syrlige creme over. Top med den grønne bund og gentag med lemon curd og creme, slut af med den blå bund. Lad kagen sætte sig i køleskabet i mindst 2 timer eller gerne natten over.

3

Pynt

Befri kagen fra formen.


Pisk mascarpone, fløde, flormelis og vaniljeekstrakt sammen til en creme og smør den ud over lagkagen lige inden servering. Brug en vinkelpalet til at få et helt glat udtryk. Pynt med de lyserøde kugler fra Sweetheart krymmel eller krymmel efter eget ønske.

Tips

Alternativt kan bundene bages direkte på en bageplade beklædt med bagepapir. Tegn ringe (ø 24 cm) på bagepapiret, så bundene bliver nogenlunde ens. De vil delvis hæve udad og op i stedet for kun op, så ved denne metode fås en lidt lavere kage, og det bliver svært at få en lige kant på bundene.


Find alle vores bedste tips og opskrifter på lagkager på vores temaside.

Næringsindhold til opskriften Tricolore-lagkage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2081 kJ
497 kcal
1210 kJ
289 kcal
Fedt 29.20 g 16.98 g
Kulhydrat 46.90 g 27.27 g
Protein 9.09 g 5.28 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: