Vanilje-blåbær moussekage med vaniljeglaze

(0)
3 57 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Vaniljekornene fra Taylor & Colledge's Vanilla Paste fremstår flot i glaze og mousse. Læs også om kagen i Magasinet Lækkerier nr. 14 hvor temaet er nødder.

ca. 8 portioner

avanceret 120 Minutter

Opskriften på denne lækre kage er skabt af redaktionen på Magasinet Lækkeriet og er med i udgave nr. 14 af magasinet (august 2019). Den elegante moussekage består både af en blåbærmousse og en hvid chokolademousse med vanilje. Kagen er overtrukket med en blank vanilje glaze og pyntet med friske blomster og dekorationer af hvid chokolade. En rigtig show stopper!

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Vanilje-blåbær moussekage med vaniljeglaze

Redskaber:

frysepose
kagering; ø 14 cm
dejskraber
håndmixer
silikoneform; ø 16 cm
termometer
kageplast
Dr. Oetker kagekam
kagering; ø 16 cm
stavblender

Kiksebund:

100 g havrekiks
20 g Dr. Oetker Hakkede Mandler
1 spsk. frysetørret blåbærstøv
1 ubehandlet citron - lidt fintrevet skal
60 g smør

Blåbærmousse:

½ blad Dr. Oetker Økologisk Husblas
20 g blåbærpuré af frosne vilde blåbær
100 g hvid chokolade
20 ml piskefløde
2 tsk. citronsaft
½ tsk. Taylor & Colledge Vanilla Paste
100 ml piskefløde

Vaniljemousse:

1 ½ blade Dr. Oetker Økologisk Husblas
220 g hvid chokolade
110 ml piskefløde
1 ½ tsk. Taylor & Colledge Vanilla Paste
220 ml piskefløde

Chokoladebånd og -ringe:

100 g hvid chokolade (gerne god kvalitet)

Vaniljeglaze:

3 blade Dr. Oetker Økologisk Husblas
75 g hvid chokolade
50 ml piskefløde
25 ml vand
75 g sukker
75 g glukosesirup
1 tsk. Taylor & Colledge Vanilla Paste
hvid pastafarve (lidt)

Pynt:

kornblomster
basilikumblomster

Tilberedning

Tilberedning

1

Kiksebund

Kiksene knuses til krummer ved at komme dem i en frysepose og derefter knuse dem med en kagerulle eller anden tung genstand. Bland kiksekrummer, hakkede mandler, frysetørret blåbærstøv og revet citronskal i en skål. Smelt smørret i en lille gryde, og rør det i kikseblandingen. 

Fordel kiksemassen i en kagering (ø 14 cm) med bagepapir i bunden og tryk massen godt sammen med fingrene, så den er fordelt jævnt i hele formen. Stil kiksebunden i fryseren.

2

Blåbærmousse

Læg husblassen i blød i koldt vand. 

Lav blåbærpuréen ved at presse optøet blåbær (fra frost) gennem en si, så kerner og hinder sies fra, vej 20 g puré af.

Smelt den hvide chokolade i en skål over vandbad, og tag derefter skålen af varmen. 

Bland 20 ml fløde, blåbærpuré, citronsaft og Vanilla Paste i en lille gryde og bring det op til kogepunktet. Tag gryden af varmen. Vrid den opblødte husblas fri for vand, og rør den ud i den varme blåbærfløde. Hæld fløden over dem smeltede hvide chokolade, mens der røres i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til massen samler sig. 

Pisk 100 ml fløde til let skum. Vend først lidt af skummet i chokoladen og derefter forsigtigt resten af det. Fordel blåbærmoussen ovenpå den afkølede kiksebund og stil formen tilbage i fryseren i mindst 3 timer, til moussen er frossen.

3

Vaniljemousse

Udblød husblassen i koldt vand. 

Smelt den hvide chokolade i en skål over vandbad og tag skålen af varmen.
 
Bland 110 ml fløde og Vanilla Paste i en gryde og bring det op til kogepunktet, tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand og rør den ud i den varme vaniljefløde. Hæld vaniljefløden over chokoladen, mens der røres i midten af skålen med en dejskraber. Fortsæt med at røre, til massen samler sig.

Pisk 220 ml fløden til let skum. Vend først lidt af skummet i chokoladen og derefter forsigtigt resten. Fordel vaniljemoussen i en rund silikoneform (ø 16 cm). Tag den frosne blåbærbund ud af fryseren og fjern kageringen. Tryk blåbærbunden forsigtigt ned i vaniljemoussen således, at kiksebunden vender opad og flugter med toppen af silikoneformen. Stil kagen i fryseren natten over.

Hvis vaniljemoussen virker lidt tynd, så stil silikoneformen i fryseren i et par minutter, inden blåbærbunden trykkes ned i moussen. Ellers risikerer man, at blåbærbunden synker for langt ned i moussen.

4

Chokoladebånd og -ringe

Hak chokoladen og kom den i en skål, der er egnet til mikroovnen. Smelt chokoladen i 30 sekunder ad gangen. Rør godt i chokoladen imellem hver gang, den har været i mikroovnen. Når chokoladen begynder at smelte skal den have 10 sekunder ad gangen i mikroovnen, imens der fortsat røres imellem hver gang. Mål temperaturen med et termometer, den skal ende på 28-30 °C.

Smør lidt af den tempererede chokolade ud på et langt, smalt stykke kageplast (1 x 51 cm), løft plasten af bordet og lad chokoladen sætte sig en smule. Placer plasten rundt om en kagering (ø 16 cm), med chokoladesiden udad og stil den i køleskabet til chokoladen har sat sig.

Smør resten af den tempererede chokolade ud på et langt stykke kageplast (44 cm), og før en rillet kagekam igennem. Placér plasten rundt om en kagering (ø 14 cm) med chokoladesiden udad og stil den i køleskabet, til chokoladen har sat sig.

5

Vaniljeglaze

Udblød husblassen i koldt vand. 

Hak chokoladen fint og kom den i en plastikkande. 
 
Bring fløde, vand, sukker, glukosesirup og Vanilla Paste til kogepunktet i en gryde. Tag gryden af varmen. Vrid husblassen fri for vand, og rør den ud i den varme vaniljefløde. Hæld vaniljefløden over chokoladen i plastikkanden, og brug en stavblender til at blande glazen, pas på ikke at løfte stavblenderen over glazens overflade, da der så kommer for mange luftbobler i. Tilsæt hvid pastafarve. Start med at dyppe spidsen af en tandstik i farven og kom det i glazen. Øg mængden hvis nødvendigt, og blend igen. Dæk glazen med plastfilm, så filmen rører overfladen på glazen, og lad den køle ned til ca. 35 ºC.

Placér den frosne kage på en rist med et fad under og hæld den hvide glaze udover. Flyt forsigtigt kagen over på et kagefad, og lad den tø op i køleskabet.

6

Pynt

Placér chokoladebåndet ned over kagen, så den danner en ring rundt om kagen, og læg tre chokoladeringe ovenpå kagen. Dekorér med spiselige blomsterblade.

Tips

Taylor & Colledge økologisk Vanilla Paste er fremstillet på basis af tyktflydende vaniljeekstrakt og er karakteriseret ved den mørke farve og de mange tusinde ægte vaniljekorn som er tilsat. 1 tsk. (5 ml) af Vanilla Paste svarer til 1 lille vaniljestang og det fås i en bøtte á 65 g.

Hvid pastafarve kan købes på Bagetid.dk.

Hvis du vil vide mere om chokolade og chokoladetemperering, så kan du her finde tips, tricks og forskelige metoder til chokoladetemperering

Næringsindhold til opskriften Vanilje-blåbær moussekage med vaniljeglaze

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 3266 kJ
780 kcal
1424 kJ
340 kcal
Fedt 51.66 g 22.56 g
Kulhydrat 70.21 g 30.66 g
Protein 6.96 g 3.04 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Dit samtykke omfatter også eksplicit en mulig dataoverførsel til USA i henhold til art. 49 GDPR. Se venligst vores privatlivspolitik for detaljerede oplysninger, her kan du også finde mere information om dataoverførsler til teknologiudbydere og partnere i USA. Du kan til enhver tid ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Vi bruger også teknologiudbydere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.

 

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Vi samarbejder også med partnere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.
 

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: