Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Vaniljekage med mandelflager

Denne kage har en rund smag af vanilje toppet med smagfulde mandelflager.

23 - 25 portioner

for let øvede 80 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Vaniljekage med mandelflager

1 bradepande; 30 x 40 cm:

Kagedej:

2 dl mælk
50 g smør
50 g gær
375 g hvedemel
50 g sukker
1 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 knsp. salt
1 æg str. M/L

Topping:

100 g smør
75 g sukker
2 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
2 poser Dr. Oetker Mandelflager (100)

Tilberedning

Tilberedning

1

Kagedej

Lun mælken ved svag varme i en lille gryde, og smelt smørret i den lune mælk. Når mælken er fingervarm røres gæren i. Bland mel, sukker, vaniljesukker og salt godt i en anden skål. Bland nu ægget og væsken (mælk, gær og smørblanding) i skålen. Bland det hele godt sammen. Brug en håndmikser med dejkroge, og pisk først på laveste trin og dernæst på højeste trin i cirka 5 minutter, til dejen er glat. Læg et rent viskestykke over skålen med dej og sæt den til hævning i 20 min. et lunt sted.

Smør en bradepande, eller læg bagepapir i bradepanden.

Drys lidt mel på køkkenbordet, så det er lettere at arbejde med dejen. Hæld dejen ud på bordet, og ælt den hurtigt igennem. Rul dejen ud, læg den i bradepanden, og tryk dejen ned i hjørnerne. Dejen i bradepanden sættes nu til efterhævning 15 minutter.

2

Tænd ovnen på 180° C varmluft eller 200° C traditionel varme.

3

Topping

Lav små fordybninger i dejen med cirka 3 cm mellemrum, og læg en lille smørklat i hver fordybning. Bland sukker og vaniljesukker, og drys skiftevis sukkerblandingen og mandelflagerne over dejen.

Sæt bradepanden midt i ovnen, og bag kagen i 15 -20 minutter til den er gylden. Afkøl vaniljekagen på en bagerist og server mens den stadig er lun.

Næringsindhold til opskriften Vaniljekage med mandelflager

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 649kJ
155kcal
1754kJ
419kcal
Fedt 7.74g 20.92g
Kulhydrat 17.58g 47.52g
Protein 3.41g 9.21g