Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Vaniljekage med mandelflager

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Denne kage er lavet med en gærdej ligesom brunsviger, den har en dejlig smag af vanilje og er toppet med sprøde mandelflager.

20 - 24 portioner

nem 45 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Vaniljekage med mandelflager

Redskaber:

håndmixer
kagerulle
bradepande; 30 x 40 cm

Sød gærdej:

2 dl mælk
50 g smør
375 g hvedemel
50 g sukker
1 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 knsp. salt
50 g gær
1 æg str. M/L

Mandel og vanilje topping:

100 g smør
75 g sukker
2 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
2 poser Dr. Oetker Mandelflager (100)

Tilberedning

Tilberedning

1

Sød gærdej

Lun mælken ved svag varme i en lille gryde, og smelt smørret i den lune mælk, lad blandingen køle til den er fingervarm.


Bland mel, sukker, vaniljesukker og salt godt i en anden skål. 


Opløs gæren i den fingervarme mælk. Hæld væsken over i melblandingen og tilsæt æg. Ælt dejen godt sammen. Brug en håndmikser med dejkroge, og ælt først på laveste trin og dernæst på højeste trin i 5-10 minutter, til dejen er glat og smidig. Kom et fugtigt viskestykke over dejen og lad den hæve et lunt sted i ca. 20 minutter.




Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den hurtigt igennem. Rul dejen ud og kom den i en smurt bradepande (30 x 40 cm), eller en bradepande med bagepapir. Tryk dejen godt ud i formen, så den kommer helt ud i hjørnerne. Kom et fugtigt viskestykke over dejen og lad den efterhæve et lunt sted i ca. 15 minutter.

2

Mandel og vanilje topping

Tænd ovnen på 180° C varmluft eller 200° C traditionel varme.


Lav små fordybninger i dejen med cirka 3 cm mellemrum, og læg en lille smørklat i hver fordybning. Bland sukker og vaniljesukker, og drys skiftevis sukkerblandingen og mandelflagerne over dejen.


Bag kagen midt i ovnen i 15 -20 minutter til den er gylden. Lad vaniljekagen køle let af på en bagerist, server den gerne mens den stadig er lun.

Tip

Ligesom det meste bagværk lavet med gær smager denne kage bedst på dagen den er bagt, men hvis du har rester, så prøv at lune dem lidt i ovnen inden servering.

Næringsindhold til opskriften Vaniljekage med mandelflager

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 716 kJ
171 kcal
1750 kJ
418 kcal
Fedt 8.58 g 20.92 g
Kulhydrat 19.49 g 47.53 g
Protein 3.78 g 9.21 g