Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Varm chokolade på pind med saltkaramel

(0)
5 2 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Er du også vild med saltkaramel og varm chokolade? I denne opskrift kombinerer vi de to, så du kan varme dig på en sød og lidt salt drik i vinterkulden.

6 - 8 stk.

nem 15 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Varm chokolade på pind med saltkaramel

Redskaber:

isterningeform
slikkepind i papir eller træ eller papsugerør

Chokoladepinde med saltkaramel:

100 g sukker
50 g piskefløde
1 knsp. flagesalt
150 g lys chokolade

Tilberedning

Tilberedning

1

Saltkaramel

Varm sukkeret op i en kasserolle under omrøring, indtil det er smeltet og karameliseret. Tilsæt fløden og lad det koge i ca. 1 minut. Lad karamel køle lidt af. Hæld karamellen i en isterningeform eller silikoneform, drys med flagesalt og kom pinde i.

2

Chokoladetemperering

Hak chokoladen groft og kom det i en skål, der kan tåle at komme i mikroovnen. Varm chokoladen i 30 sekunder ad gangen og rør ind imellem. Fortsæt indtil chokoladen begynder at smelte. Giv herefter kun chokoladen 10 sekunder ad gangen og rør den godt igennem imellem hver omgang. Chokoladen skal have en temperatur på 29-31 ºC, således den når arbejdstemperaturen for tempereret lys chokolade, læs mere om chokoladetemperering og forskellige metoder her. Hæld chokoladen over karamellen og kom formen i køleskabet i ca. 30 minutter indtil chokoladen og karamellen har sat sig. Befri derefter chokoladerne fra formen.

Tips

Når du vil lave din varme chokolade, varmer du blot den ønskede mængde mælk og smelter chokoladepinden i mælken.



Pak chokoladen ind i cellofan og pynt med et flot bånd og så har du en fin hjemmelavet værtindegave. 


Skift gerne den lyse chokolade ud med mørk chokolade, hvis du ønsker at chokoladedrikken bliver mindre sød.

Næringsindhold til opskriften Varm chokolade på pind med saltkaramel

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 825 kJ
197 kcal
1918 kJ
458 kcal
Fedt 9.14 g 21.26 g
Kulhydrat 27.13 g 63.09 g
Protein 1.29 g 2.99 g