Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Varm chokolade på pind med saltkaramel

ER du også vild med saltkaramel? Med denne opskrift kan du drikke de gyldne dråber.

6 - 8 stk.

nem 15 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Varm chokolade på pind med saltkaramel

Redskaber:

isterningeform
slikkepind i papir eller træ eller papsugerør

Chokoladepinde med saltkaramel:

100 g sukker
50 g piskefløde
1 knsp. flagesalt
150 g lys chokolade

Tilberedning

Tilberedning

1

Saltkaramel

Varm sukkeret op i en kasserolle under omrøring, indtil det er smeltet og karameliseret. Tilsæt fløden og lad det koge i ca. 1 minut. Lad karamel køle lidt af. Hæld karamellen i en isterningeform eller silikoneform, drys med flagesalt og kom pinde i.

2

Chokoladetemperering

Hak chokoladen groft og kom det i en skål, der kan tåle at komme i mikroovnen. Varm chokoladen i 30 sekunder ad gangen og rør ind imellem. Fortsæt indtil chokoladen begynder at smelte. Giv herefter kun chokoladen 10 sekunder ad gangen og rør den godt igennem imellem hver omgang. Chokoladen skal have en temperatur på 29-31 ºC, således den når arbejdstemperaturen for tempereret lys chokolade, læs mere om chokoladetemperering og forskellige metoder her. Hæld chokoladen over karamellen og kom formen i køleskabet i ca. 30 minutter indtil chokoladen og karamellen har sat sig. Befri derefter chokoladerne fra formen.

Tip

Skift gerne den lyse chokolade ud med mørk chokolade, hvis du ønsker at chokoladedrikken bliver mindre sød.

Pak chokoladen ind i cellofan og pynt med et flot bånd og så har du en fin hjemmelavet værtindegave. Når du vil lave din varme chokolade, varmer du blot den ønskede mængde mælk og smelter chokoladepinden i mælken.

Næringsindhold til opskriften Varm chokolade på pind med saltkaramel

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 825kJ
197kcal
1922kJ
459kcal
Fedt 9.14g 21.26g
Kulhydrat 27.13g 63.09g
Protein 1.29g 2.99g