Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Vinter-cupcakes af Liv Martine: luksus chokolade cupcakes

Liv har udviklet en opskrift på de skønneste vinter-cupcakes af blød chokolade, mandelkrokant og en cremet, syrlig frosting.

about 10 stk.

nem 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Vinter-cupcakes af Liv Martine: luksus chokolade cupcakes

Chokoladedejen:

2 æg str. M/L
180 g sukker
1 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
90 g mørk chokolade
95 g smør (stuetempereret)
135 g hvedemel
50 g kakao
1 tsk. Dr. Oetker Bagepulver
130 ml mælk
0,5 tsk. salt , gerne flagesalt
1 pose Dr. Oetker Chocolate Chips, Milk (100 g)
Dr. Oetker Ternede Muffinforme eller almindelige muffinforme

Mandelkrokant:

50 g sukker
100 g Dr. Oetker Smuttede Mandler

Frosting og pynt:

160 g smør (stuetempereret)
200 g flormelis
1 spsk. citronsaft
100 g flødeost
30 g skyr naturel
Dr. Oetker Rød Konditorfarve
Dr. Oetker Blå Konditorfarve
Dr. Oetker Sweethart

Tilberedning

Tilberedning

1

Chokoladedejen

Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.

Pisk æg, sukker og vaniljesukker til det bliver hvidt og luftigt. Smelt chokolade og smør i en gryde ved lav varme. Lad det afkøle let og rør det i æggesnapsen. Sigt mel, kakao og bagepulver i dejen. Tilsæt mælk og salt og vend det hele godt rundt. Vend Chocolate Chips i dejen. Du kan få Chocolate Chips i både Dark, Milk og White. Her har jeg brugt milk, men du kan sagtens bruge en af de andre eller en blanding af alle tre. Fordel dejen i spiselige muffinforme. Hvis du ikke har spiselige muffinforme kan du selvfølgelig også bruge almindelige muffinforme af papir.

Bag dine cupcakes i midten af ovnen i ca. 20 minutter. Lad dem køle af på en bagerist. Nu har du lækre chokolademuffins, der faktisk kan serveres som de er. Hvis du gerne vil tilføje mandelkrokant og frosting så følg med her:

2

Mandelkrokant

Kom sukker og mandler på en pande. Varm forsigtigt op ved lav varme. Når sukkeret er smeltet og mandlerne er vendt i den smeltede sukker hælder du mandlerne ud på et stykke bagepapir og lader dem køle helt af. Hak mandlerne.

Tag dine afkølede muffins og skær et kegleformet hul i midten. Kom mandelkrokant i. Skær spidsen af keglen, så du har et lille låg, som du dækker mandelkrokanten til med. Nu er dine muffins klar til frostingen:

3

Frosting og pynt

Pisk smørret og tilsæt flormelis lidt af gangen under konstant piskning. Fortsæt med at piske indtil massen bliver hvid. Tilsæt citron, flødeost og skyr og pisk massen en sidste gang. Nu skal du pynte dine kager med frosting. Du kan smøre frostingen på kagen med en smørekniv eller fylde frostingen i en sprøjtepose med en tyl og sprøjte den ud på kagen. Hvis du gerne vil lave roser med farvet frosting som vist på billedet, så følg vejledningen her:

Tag en skål og kom 10 spsk. frosting i. Bland den ønskede konditorfarve i frostingen. Tag en sprøjtepose med en stor stjernetyl. Kom først den farvede frosting ned i posen langs siderne. Herefter kommer du den hvide frosting ned i midten af posen. På den måde får du et super fint farvespil. Den første lille del af frostingen vil være meget farvet. Start derfor med at sprøjte en lille smule af frostingen ud på noget papir. Herefter starter du fra midten af kagen og sprøjter langsomt frostingen ud i en cirkel, så du får en fin rose. Pynt med mini-perler.

Tips og tricks

Hvis du skal have dine kager med på tur kan du undlade frostingen. Så får du i stedet lækre chokolademuffins, der er lettere at transportere. Gem gerne nogle Chocolate Chips til at drysse ovenpå kagerne lige inden de bages i ovnen. På den måde får du flotte muffins med chokoladestykker på toppen.

Næringsindhold til opskriften Vinter-cupcakes af Liv Martine: luksus chokolade cupcakes

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2830kJ
676kcal
1717kJ
410kcal
Fedt 38.29g 23.21g
Kulhydrat 72.90g 44.18g
Protein 9.52g 5.77g