Flag

Babyshower surprise kage - pige

about 12 portioner
Middelsvær
120 minutter
Bliver det en dreng eller pige? Overrask venner og familie med barnets køn på en kreativ måde med denne skønne gender reveal kage.
Gender reveal kage: Vil du overraske dine nærmeste med barnets køn? Eller er du måske heldig og har en, der bager kagen for dig? I så fald kan du også holde kønnet hemmeligt for dig selv, indtil du skærer i kagen. Bed jordemoderen om at skrive barnets køn ned, læg det i en kuvert, og giv kuverten...
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
springform; ø 20 cm
Dr. Oetker engangssprøjtepose
stjernetyl

Ingredienser

Citronkage
400 gblødt smør
400 gsukker
1 spsk.Dr. Oetker Naturlig Citronaroma
400 ghvedemel
3 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
8æg str. M/L pisket let sammen
1 - 2 tuberDr. Oetker Concentrated Pink Colour
Nem smørcreme
3 poserDr. Oetker Base for Buttercream
750 gblødt smør
Pynt
1 dåseDr. Oetker Sweetheart
1 dåseDr. Oetker Super Hero

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Concentrated Pink Colour
Picture - Dr. Oetker Base for Buttercream
Picture - Dr. Oetker Sweetheart
Picture - Dr. Oetker Super Hero

Tænd ovnen på 160 °C varmluft eller 180 °C almindelig ovn. 

1

Citronkage

400 gblødt smør
400 gsukker
1 spsk.Dr. Oetker Naturlig Citronaroma
400 ghvedemel
3 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
8æg str. M/L pisket let sammen
1 - 2 tuberDr. Oetker Concentrated Pink Colour

Pisk stuetempereret smør, sukker, Naturlig Citronaroma sammen med en håndmixer, indtil det får en lys og luftig konsistens. 

Tag en anden skål og sigt hvedemel og bagepulver sammen. 

Tilsæt halvdelen af æggene og halvdelen af melet til smørblandingen. Pisk det sammen og tilsæt derefter de resterende æg og mel.

Fordel dejen ligeligt i 5 skåle (ca. 315 g dej i hver skål). Lad en skål være uden farve. Farv derefter den ene skål med 10 dråber Concentrated Pink Colour, den næste med ¼ tsk., den tredje med ½ tsk., og den fjerde med 1½ tsk. Rør farven godt ind i hver portion dej. Hæld indholdet fra skålene i hver sin smurte springform (ø 20 cm), med bagepapir i bunden.


Bag kagerne i 25-30 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet.

Når kagerne er færdigbagte, så lad dem køle af i 10 minutter inden de fjernes fra springformene. Lad dem derefter køle helt af på en bagerist. 

Bagetid: 25 - 30 Minutes

2

Nem smørcreme

3 poserDr. Oetker Base for Buttercream
750 gblødt smør

Bland Base for Buttercream og stuetempereret smør i en stor skål og pisk med en håndmixer i 4-5 minutter. 

Kom ca. 200 g af smørcremen i en sprøjtepose med en stjernetyl, sæt den til side til når kagen skal pyntes.

3

Samling af kagen

Placér den mørkeste kagebund på et kagefad. Smør 2 skefulde smørcreme i et jævnt lag over bunden, top med den næst-mørkeste kagebund. Gentag med smørcreme og bunde indtil alle bundene er brugt, der sluttes af med den lyse bund uden farve i. 

Smør toppen og siderne af kagen op med den resterende smørcreme. Brug en paletkniv til at glatte toppen og siderne af kagen. Tag sprøjteposen med smørcreme og sprøjt rosetter af smørcreme langs kanten af kagens top. 

4

Pynt

1 dåseDr. Oetker Sweetheart
1 dåseDr. Oetker Super Hero

Bland alle perlerne fra Sweetheart og Super Hero krymmel i en skål, både de stor og små perler. Tryk krymmel ind i siden af kagen langs bunden og ca. 5 cm op, det er nemmest at komme lidt krymmel i håndfladen og så forsigtigt trykke det ind i kagen. Drys også krymmel ovenpå rosetterne. 


Tip

Gør kagen ekstra personlig med en kagetopper eller anden dekoration på toppen!