
Bistik
Se produkter
Smelt smørret i en gryde. Tilsæt sukker, vaniljesukker, mælk og mandler. Rør godt og lad det afkøle.
Tænd ovnen på 160 °C traditionel varme.
Pisk smør, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt. Tilsæt ægget og pisk mindst 2 minutter. Tilsæt mandelaroma, sigtet hvedemel, bagepulver og mælk. Rør hurtigt dejen sammen og kom den i en smurt springform (ø 22 cm), gerne med bagepapir i bunden.
Fordel den afkølede mandeltopping ovenpå dejen og bag kagen midt i ovnen i 40-45 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Afkøl kagen på en bagerist.
Bagetid: 40 - 45 minutter
Kom smør, sukker og indholdet fra et brev Kagecreme med vaniljesmag i en skål. Pisk ingredienserne sammen. Pisk mælken i lidt ad gangen og pisk godt indimellem, så cremen ikke skiller.
Flæk den kolde kage i to. Kom den nederste bund på et fad og spred smørcremen jævnt over bunden. Læg toppen med det sprøde mandellag over. Sæt kagen i køleskabet til cremen er fast.
Relaterede opskrifter

Karamelkage med hasselnødder

Konfektkage med chokoladeganache

Brownie med juletræer

Chokoladekage med juletræer

Panforte

Græskarkage med nøddecrumble

Bilbane

Blå talkage med blåt slik og bær | Kreahjørnet
