Flag

Bistik

12 - 16 portioner
Middelsvær
150 minutter
En lækker kage med en sprød mandeltopping og en dejlig vaniljecreme.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer
springform; ø 22 cm

Ingredienser

Mandeltopping
50 gsmør
75 gsukker
1 spsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
2 spsk.mælk
2 poserDr. Oetker Hakkede Mandler (100 g)
Kagedej
100 gblødt smør
100 gsukker
1 spsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1æg str. M/L
1 tsk.Dr. Oetker Mandelaroma
200 ghvedemel
1 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
½ dlmælk
Smørcreme med kagecreme
100 gsmør
75 gsukker
1 brevDr. Oetker Kagecreme med vaniljesmag
2 dlmælk

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
Picture - Dr. Oetker Hakkede Mandler (100 g)
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
Picture - Dr. Oetker Mandelaroma
Picture - Dr. Oetker Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Kagecreme med vaniljesmag
1

Mandeltopping

50 gsmør
75 gsukker
1 spsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
2 spsk.mælk
2 poserDr. Oetker Hakkede Mandler (100 g)

Smelt smørret i en gryde. Tilsæt sukker, vaniljesukker, mælk og mandler. Rør godt og lad det afkøle.

2

Kagedej

100 gblødt smør
100 gsukker
1 spsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1æg str. M/L
1 tsk.Dr. Oetker Mandelaroma
200 ghvedemel
1 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
½ dlmælk

Tænd ovnen på 160 °C traditionel varme.


Pisk smør, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt. Tilsæt ægget og pisk mindst 2 minutter. Tilsæt mandelaroma, sigtet hvedemel, bagepulver og mælk. Rør hurtigt dejen sammen og kom den i en smurt springform (ø 22 cm), gerne med bagepapir i bunden.


Fordel den afkølede mandeltopping ovenpå dejen og bag kagen midt i ovnen i 40-45 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Afkøl kagen på en bagerist.

Bagetid: 40 - 45 Minutes

3

Smørcreme med kagecreme

100 gsmør
75 gsukker
1 brevDr. Oetker Kagecreme med vaniljesmag
2 dlmælk

Kom smør, sukker og indholdet fra et brev Kagecreme med vaniljesmag i en skål. Pisk ingredienserne sammen. Pisk mælken i lidt ad gangen og pisk godt indimellem, så cremen ikke skiller.


Flæk den kolde kage i to. Kom den nederste bund på et fad og spred smørcremen jævnt over bunden. Læg toppen med det sprøde mandellag over. Sæt kagen i køleskabet til cremen er fast.